18 / 05 / 2024

Amortisman oranında alt sınır

Amortisman oranında alt sınır

Değer kaybı olarak da bilinen amortisman için devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. Peki amortisman ayırmada alt sınır nedir?

Banka banka emekli promosyonları! Emekli promosyonları yüzde 166 oranında yükseldi...

Emekli promosyonları kamu bankalarında yükselince özel bankalarda da artışlar yaşandı. Bankalar adeta emeklileri için bir yarışa girmiş durumdalar. Buna göre, kamuda yüzde 166 özelde ise yüzde 40 oranında arttış yaşandığı kaydedildi.

Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar dikkat! Altın yükseliyor! Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 500 TL'yi aştı!

Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar dikkat. Kapalıçarşı'da gram altın an itibariyle 2 bin 500 TL'yi aştı. 

İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı: Satılık ve kiralık ev fiyatları göçü artırdı!

Türkiye’nin nüfusu 2023'te yerinde saydı ve yalnızca yüzde 0.01 artarken, İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı. Megakentteki bu azalmada kira ve konut fiyatlarının etkili olduğu belirtiliyor. İşte ayrıntılar..

Opel, elektrikli araç satışlarını yüzde 22 oranında artırdı...

Opel'in elektrikli araç satışlarını, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 22 oranında artırdığı kaydedildi. 

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

İstanbul'da yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapıldığı açıklandı. Buna göre, araç çekme ücreti 708 Türk Lirası, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücreti 708 TL, ve kilometre ücreti ise 23,6 Türk Lirası olduğu açıklandı.

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Kıyıda köşede, yastık altında altını olanlar yaşadı! Altın fiyatları fırladı! 25 Kasım 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararının ardından yükselişe geçti. Gram altın 1900 TL olurken diğer altın çeşitleri de adeta fırladı. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? Kıyıda köşede, yastık altında altını olanlar yaşadı. 25 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Göç İdaresi tarafından yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt limit yükseltildi. Artık ikamet izni için 75 bin dolar değil, 200 bin dolar gerekiyor. İşte detaylar...

Çay ihracatı yılın 9 ayında yüzde 23 oranında arttı

Türkiye'den senenin dokuz ayında yapılan çay ihracatı, 2022 senesinin aynı dönemine göre gelirde yüzde 23 oranında yükseldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da İspark ücretlerine yüzde 55 ile 57 oranında zam yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı 3. oturumunda İspark'ın otopark ücret tarifelerine yüzde 57 oranında zam yaptığını açıkladı. İşte haberin tüm ayrıntıları...

Yastık altında altını olanlar dikkat! 21 Eylül Perşembe Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları

Piyasaların merakla beklediği Fed faiz kararı dün açıklandı. Banka faizleri yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Kararın hemen ardından altında hareketlilik başladı. Yastık altında altını olanlar dikkat! 21 Eylül Perşembe Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Amortisman oranında alt sınır Haberi

Amortisman oranında alt sınır

Amortisman ayırmada alt sınır!

Amortisman, binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Amortisman oranı ise, yıpranma oranı olarak ifade ediliyor. Peki Amortisman ayırmada alt sınır nedir?


Değer kaybı olarak da bilinen amortisman için devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. 


Belirlenen bu tutarlara ise amortisman sınırı deniyor. Amortisman oranları 2013 aşağıda sıralanıyor:


2013 Amortisman oranları 2013

No -  Amortismana Tabi İktisadi Kıymetler - Faydalı Ömür(Yıl)

1.   Binalar

1.1. Ticari, sınai, zirai ve mesleki işletmelerin idare binaları ile bunların sağlık ve sosyal hizmetlerinde kullandıkları binalar, ticarethane, muayenehane, yazıhane, banka, sigorta, pansiyon, otel, okul, hamam, banyo binaları, tiyatro ve benzeri eğlence yerleri, depo, ardiye, kapalı spor sahaları binaları, spor sahalarındaki...