30 / 04 / 2024

anagayrimenkulün giderlerine katılma kanunu

anagayrimenkulün giderlerine katılma kanunu

KMK’nın 20. maddesinde “anagayrimenkulün giderlerine katılma” açık-net olarak düzenlendi. Buna göre, kat malikleri kanunen ortak giderlere katılmak zorunda.

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

SGK maaşınızın 24 katı ödeme yapacak! İşte başvuru detayları!

Maaşınızın 24 katı kadar ödeme alabilirsiniz. Başvurular SGK'ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) aracılığıyla yapabilirsiniz. İşte detaylar!

Kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüme katılmak zorunlu mu?

Vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi! 15 soruda tüm detaylarıyla!

Döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesine yönelik ayrıntılar belli oldu.

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişilerinde faydalanmasına imkan sunuldu. TCMB'nin tüzel kişilerin döviz ve altın varlıklarının TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesi hakkındaki Tebliğleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Altın Hesaplarından TL Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşüm Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kur korumalı TL mevduatları ve katılma hesaplarının uygulama esasları açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kur korumalı TL mevduatları ve katılma hesaplarının uygulama esaslarını açıkladı

Giriş katta oturanlar asansör giderlerine katılır mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini yazdı. Peki giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Harcamalara Katılma Payları İle İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31454 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beyoğlu'nda bir binanın çatı katı çöktü!

Beyoğlu'nda bulunan bir binanın çatı katında çökme yaşandı. Olay sonucunda ölen ya da yaralanan olmazken,sokakta bulunan otomobilde hasar meydana geldi.

Koçtaş mağaza sayısını 3 kat artıracak!

Ev geliştirme perakendeciliğinin lideri Koçtaş, önümüzdeki 3 yıllık süreçte mağaza sayısını 3 kat artırmayı hedefliyor.

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

anagayrimenkulün giderlerine katılma kanunu Haberi

anagayrimenkulün giderlerine katılma kanunu

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Asansörü kullanmak istemeyen apartman sakinleri, giderlere ortak olmak zorunda mı?'' soruyu yanıtladı. İşte o yazı...

OKURUM S.E. ise asansör konusunda şikâyetçi. Sorusu şöyle:

“8 yıllık bir daire satın aldık. Ev sahibi asansörün elektrik borcundan dolayı kapalı olduğunu beyan etti. Şu anda öğrendiğimiz şey ise asansör masrafının 20 bin lira civarında olduğu. Apartman sakinleri asansörü kullanmak istemediklerini, giderlere ortak olmayacaklarını bildirdiler. Nasıl bir yol izlemeliyiz?”

KMK’nın 20. maddesinde “anagayrimenkulün giderlerine katılma” açık-net olarak düzenlenmiştir. Kat malikleri kanunen ortak giderlere katılmak zorundadırlar. Apartmanın ortak yerlerinin bakım, onarım, güçlendirme giderleri, yönetici aylığı ve asansör gibi ortak tesislerin işletme giderleri konusunda kat malikleri “arsa payı” oranında giderlere katılmak zorundadır. “Ortak giderlerin” ödenme usulü konusunda kat malikleri...