29 / 04 / 2024

Vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi! 15 soruda tüm detaylarıyla!

Vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi! 15 soruda tüm detaylarıyla!

Döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesine yönelik ayrıntılar belli oldu.



AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, bankacılık sistemindeki toplam mevduat ve katılım fonu içinde Türk lirasının payının artırılarak finansal istikrarın desteklenmesi hedefiyle yurt içi yerleşik kişilerin döviz ve altın mevduat ve katılım fonu sahiplerine ilişkin destekler açıklanmıştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu kez yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanması kararı netleştirildi.

Söz konusu yeni desteğe yönelik en çok merak edilen 15 soru ve yanıtları şöyle:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön