16 / 05 / 2024

katılma hesaplarına dönüşüm

katılma hesaplarına dönüşüm

Döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesine yönelik ayrıntılar belli oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi: 4,5 yılda kaç konut yenilendi belli değil!

İBB Meclisinde İBB'nin 2024 yılına ait mali bütçesi tartışmaya açıldı. MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dönüşüm ile ilgili tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Mehmet Şimşek’in ataması Ortodoks politikalara dönüş mü, yoksa sembolik bir atama mı?

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmasını yabancı finans çevreler ilgiyle takip ediyor. Ancak bu atama Ortodoks ekonomi politikalarına dönüş mü yoksa sembolik bir atama mı? Kafalar karışık. İşte uluslararası finans kuruluşlarının yorumları…

Dolar, Euro ve Sterlin'i olanlar dikkat! Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Kur korumalı mevduat hesabında tüzel kişiler açısından değişikliğe gidildi. Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in dördüncü maddesinin birinci fıkrası değiştirilerek Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kentsel dönüşüm kredi desteği 2 katına çıkarıldı, dönüşüm hız kazandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kendi binasını dönüştürmek isteyen vatandaşa desteği iki katına çıkarmasıyla kentsel dönüşüm farkındalığı hız kazandı.

TL'ye dönüşüm hesaplarında Merkez Bankası'na faiz yetkisi

Bugünkü 31737 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk Lirasına dönüşüm hesaplarında TCMB'ye faiz yetkisi verildi.

Vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi! 15 soruda tüm detaylarıyla!

Döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesine yönelik ayrıntılar belli oldu.

Kur korumalı TL hesabına dönüşlerin aynı bankadan yapılma şartı kaldırıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Türk Lirası'na dönüşüm hesaplarında tasarruf sahiplerinin hesaplarının bulunduğu bankadan herhangi bir bankaya transfer gerçekleştirilmesine olanak sağladığı ifade edildi.

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişiler de faydalanabilecek!

TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşüm desteklerinden tüzel kişilerinde faydalanmasına imkan sunuldu. TCMB'nin tüzel kişilerin döviz ve altın varlıklarının TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesi hakkındaki Tebliğleri bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

Altın Hesaplarından TL Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşüm Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TL'ye geçiş için özel dönüşüm kuru kaldırıldı!

Döviz ve altın hesaplarından TL mevduat ve katılma hesaplarına çevrilmesinde Merkez Bankası'nın her gün saat 11:00'de kur belirleme uygulaması kaldırılmıştır.

Yerel yönetim tek başına dönüşüm yapamaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de bugüne kadar 82 bin kişinin depremlerde yaşamını yitirdiğini söylerken "Artık hiçbir vatandaşımızı kaybetmeyi ve hiç kimsenin riskli binalarda yaşamasını istemiyoruz. Her yıl 300 bin konutun dönüşümünü gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Bakan Kurum'dan Zeytinburnu'na kentsel dönüşüm sözü!

Zeytinburnu’ndaki kentsel dönüşüm süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Gözümüz kapalı 3 bin konutun dönüşümünü yaparız'' dedi.

katılma hesaplarına dönüşüm Haberi

katılma hesaplarına dönüşüm

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, bankacılık sistemindeki toplam mevduat ve katılım fonu içinde Türk lirasının payının artırılarak finansal istikrarın desteklenmesi hedefiyle yurt içi yerleşik kişilerin döviz ve altın mevduat ve katılım fonu sahiplerine ilişkin destekler açıklanmıştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu kez yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanması kararı netleştirildi.

Söz konusu yeni desteğe yönelik en çok merak edilen 15 soru ve yanıtları şöyle:

1-Türk lirası vadeli mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümden kimler yararlanabilecek?

Yurt dışında işçi, serbest meslek ve müstakil iş sahibi Türk vatandaşları dahil Türkiye’de kanuni yerleşim yeri bulunan gerçek kişiler bu sistemden faydalanabilecek. Türkiye’de kanuni yerleşim yeri...