19 / 05 / 2024

anamur kktc ev projesi

anamur kktc ev projesi

Anamur'da Alaköprü Barajı'nın suları altında kalacak olan Ormancık Mahallesi'nde oturanlar, kendilerine 50- 60 bin TL'ye tahsis edilecek yeni konutların fiyatının 145 bin TL'ye çıkarıldığını duyunca tepki gösterdi..

Volkan Konak Kıbrıs'tan ev aldı!

Ünlü şarkıcı Volkan Konak, sık sık konser için gittiği KKTC'den ev aldığını açıkladı. Konak, "Bir ayağım hep Kıbrıs'ta. Artık konserler geldiğimde kendi evimde kalacağım. Mağusa'dan ev aldım" dedi.

Alanyalılar'ın Kıbrıs'tan ev alımı arttı!

Merkezi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne'de bulunan Cyprus Estate, KKTC vatandaşlarına Alanya'dan, Alanyalılara ise KKTC'den ev satışlarının hızlandığını bildirdi. KKTC'den ev alanların ilk tercihinin de Girne olduğu belirtildi.

Türk yatırımcının KKTC'de konuta ilgisi arttı!

Türkler’in yurtdışı yatırımlarında eğitim ve iş gibi koşulların dışında düşük konut bedeli ve yüksek kira getirisinin de öne çıktığı gözleniyor. Ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğu KKTC’nin bu alandaki beklentileri karşıladığı aktarılıyor.

KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı gerçekleştirildi!

Türkiye'den KKTC’ye su temin edilmesini öngören ve "asrın projesi" olarak adlandırılan projenin Anamur ayağındaki açılışı sona erdi.

Özdemir Çakacak açılış öncesi Anamur'da inceleme yaptı!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açılışını yapacağı "KKTC'ye Su Temin Projesi" töreni öncesinde Anamur ilçesinde incelemelerde bulundu.

KKTC Su Temin Projesi Alaköprü Barajı'nın açılış töreni gerçekleşti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anamur İlçe Stadyumu yanındaki alanda düzenlenen, Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi Alaköprü Barajı açılış törenine katıldı.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni bugün!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesinin açılışı yapılıyor. “KKTC Su Temin Projesi” ile Anamur Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı’ndan alınan su, Akdeniz’e döşenen boru hattıyla Girne yakınlarında yapılan Geçitköy Barajı’na aktarılacak.

KKTC'nin su sıkıntısı "Asrın Projesi" ile son buluyor!

"KKTC Su Temin Projesi" ile Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak 75 milyon metreküp su, Akdeniz'e döşenen boru hattı vasıtasıyla, Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajına aktarılacak

Asrın projesinde Anamur ayağındaki açılış 17 Ekim'de!

Türkiye'den KKTC'ye su temin edilmesini öngören ve "asrın projesi" olarak adlandırılan projenin Anamur ayağındaki açılış, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle yapılacak.

KKTC Su Temin Projesi'nde sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Ekim 2015 Perşembe günü KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı gerçekleştirmek üzere Anamur'a gelecek.

KKTC Su Temin Projesi 15 Ekim'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Ekim 2015 Perşembe günü KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı gerçekleştirmek üzere Anamur'a gelecek.

Çağıner Group Anamur'da otel ve AVM yapacak!

KKTC’nin ilk otellerinden Acapulco ile ismini duyuran Çağıner Şirketler Grubu, yeni yatırımlara hazırlanıyor. Şirketin ikinci kuşak patronu Dimağ Çağıner, Mersin Anamur’da da otel ve AVM kuracaklarını söylüyor. Çağıner’e göre Kıbrıs’ta çözüm yakın..

KKTC Su Temin Projesi'nde Alaköprü Barajı’nda su tutulmaya başlandı!

KKTC Su Temin Projesi'nde su tutulmaya başlandı. KKTC’ ye içme suyu sağlayacak olan Mersin’ in Anamur İlçesi’ndeki Alaköprü Barajı’nda, kapakların indirilmesi ile su tutulmaya başladı.

anamur kktc ev projesi Haberi

anamur kktc ev projesi

MERSİN'in Anamur İlçesi'nden KKTC'ye su temin etmek için yapılan Alaköprü Barajı'nın suları altında kalacak olan Ormancık Mahallesi'nde oturanlar, kendilerine 50- 60 bin TL'ye tahsis edilecek yeni konutların fiyatının 145 bin TL'ye çıkarıldığını duyunca tepki gösterdi 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, evleri baraj suları altında kalacak olan Ormancık Mahallesi'ne 139, Akine Mahallesi'ne 132 ve Sarıağaç Mahallesi'ne ise 55 dubleks konut yaptırma kararı aldı. TOKİ ile yürütülmesi planlanan projeyi daha sonra bakanlık üstlenerek inşaatı başlattı. Ancak Ormancık Mahallesi sakinleri konutların daha bitmeden dökülmeye başladığını öne sürdü. 


EVİN GİRİŞ KAPISI 3'ÜNCÜ KATTA

 Konutlardaki son durumunu görmek için inşaat alanına giden mahalle sakinleri, konutların toprak altında kaldığını gördü. Yüzde 45 eğimli alana yapılan konutların yarısının, eğim nedeniyle yapılan dolgularla toprak altında kaldığını görenler, "Daha şimdiden evimize giremiyoruz"...