03 / 05 / 2024

anamur Köşekbükü Mağarası

anamur Köşekbükü Mağarası

Mersin Anamur Köşekbükü Mağarası'nın yeniden turizme kazandırılması için çalışma yapılıyor. Mağara 2 yıl önce meydana gelen orman yangınında çevresindeki mesire alanı tamamen yanmıştı.

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

Bakan Vedat Bilgin'den çıraklık mağdurlarına müjde! Bu açıklama yüzleri güldürecek

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi sonrası staj ve çıraklık problemi meydana geldi. Kendilerinin de EYT kapsamı içerisine dahil edilmesini isteyen staj ve çıraklık mağdurları bu zamanların de sigorta içinde olmasını istiyor.

EYT’de staj ve çıraklık mağdurlarını heyecanlandıran haber!

EYT’de staj ve çıraklık mağdurlarını heyecanlandıran bir haber geldi. İddialara göre, AK Parti seçimler öncesi EYT’den emeklilik hakkı alamayan çıraklık ve staj mağdurları için de harekete geçti.

Staj ve çıraklık mağdurlarına duyuruldu! Meclis tarih verdi!

Staj ve çıraklık mağdurları uzun bir süredir meclisten çıkacak haberi bekliyorlardı. İşte bu konuda yaşanan son gelişmeler!

Depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay nereye kurulmalı? Hatay’da neresi daha sağlam zemine sahip?

Deprem felaketlerinde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizin yeniden imarının bir yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, hala artçı sarsıntıların devam ettiği bölgede bu sürecin nasıl işleyeceği şu sıralar en önemli gündem maddesi.

K Mağol Turizm Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

K Mağol Turizm Yatırım Limited Şirketi Kartal'da Kenan Mağol tarafından kuruldu.

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na yapılmak istenen otele tepki!

Kırklareli'deki 180 milyon senelik Dupnisa Mağarası’nda yapılmak istenen apart otel projesi yargı gündemine geldi. Eşsiz bir biyoçeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, projeyle beraber bölgede ekolojik bir yıkım olacağının altını çizdi. 

İstanbullulara müjde! Kadıköy-Sabiha Gökçen arası kesintisiz bağlantı sağlanacak!

İnşaat çalışmalarının yüzde 91'i tamamlanan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kadıköy ve Sabiha Gökçen arasının kesintisiz sağlanacağını dile getirdi. 

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Marmaris Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması mecliste!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na restoran, otel ve otopark yapılması meclis gündeminde!

Kırklareli'nde yer alan Dupnisa Mağarası'nın bulunduğu alana restoran, otel ve otopark yapılmasının yol açacağı zararlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Koçtaş, Ankara'daki 5'inci büyük mağazasını açtı!

Koçtaş, başkent Ankara'daki 5'inci büyük mağazasını Bilkent Center AVM'de hizmete açtı.

Adıyaman'da Palanlı Mağarası'nın korunması meclis gündeminde!

Adıyaman'da bulunan ve sit alanı olan Palanlı Mağarasının korunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

anamur Köşekbükü Mağarası Haberi

anamur Köşekbükü Mağarası

MERSİN’in Anamur İlçesi'nde 2 yıl önce meydana gelen orman yangınında çevresindeki mesire alanı tamamen yanan Köşekbükü Mağarası'nın yeniden turizme kazandırılması için çalışma yapılıyor. 


Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği’nin (METAB) desteği ile Anamur Belediyesi’nin Köşekbükü Mağarası'nda başlattığı restorasyon son aşamaya geldi. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Türe, yaklaşık 4 aydır mağara ve çevresinin baştan aşağı yenilendiğini söyledi. Mağara dışında bulunan ve kafeterya olarak hizmet verecek olan taş binada yüzey temizleme, kapı, pencere yenileme ve mutfak çalışması yapıldığını ifade eden Başkan Türe, bölgenin dokusuna uygun ahşap malzeme ile taş bina üstüne ikinci kat teras oluşturulduğunu dile getirdi. Türe, çalışmaların bu yılın turizm sezonuna yetiştirilmesini hedeflediklerini...