06 / 07 / 2024

Anarad Higutyun Ermeni Katolik Rahibeleri Mektebi

Anarad Higutyun Ermeni Katolik Rahibeleri Mektebi

narad Higutyun Ermeni Katolik Rahibeleri Mektebi ve Kilisesi 5 katlı olan bina 30 yataklı özel bir otel oluyor...

Balat'taki Khorenyan Ermeni İlkokulu kültür merkezi olacak!

1816 yılında Balat'ta yapılan ve 1866 yılında Khorenyan Ermeni İlkokulu’na dönüştürülen tarihi taş bina, hayata geçirilmesi planlanan restorasyon sonrasında kültür merkezi olarak kullanılacak.

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Devlet Bahçeli'nin Şuşa'da yaptıracağı okulun temeli atılıyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden kurtarılan şehri Şuşa'da inşa edeceği okulun temelini Erdoğan, Aliyev ve Bahçeli'nin birlikte atması planlanıyor.

İBB'den Ermeni Yetimhanesi imarına izin!

İBB, 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink'in isteğini yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Tuzla'da bulunan Ermeni Yetimhanesi’nin imar değişikliği için gerekli izinleri verdi.

Yabancıların mülklerini sahte belgelerle üzerlerine geçiren çeteye operasyon!

Türkiye'de Rum, Musevi, Ermeni, İtalyan, Fransız gibi yabancı kişilere ait ve sahipleri yurt dışında olan veya vefat etmiş kişilerin gayrimenkullerini belirleyerek, sahte vekaletnameyle üzerlerine geçiren bir çeteye operasyon düzenlendi. 7 şüpheliden 5’i yakalandı. 

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

Sansaryan Han, hukuki süreç devam ederken ihaleye çıkmamalı! 

İstanbul'daki Sansaryan Han için 28 ocak günü yapılacak olan ihale tartışmalara sebep oldu. Ermeni Patrikhanesi avukatlar binanın Ermeni cemaatine verilmesini istedi...

Sansaryan Han ihaleye çıktı!

Ermeni çocukların okutulması için bağışlanan ve bir dönem emniyet müdürlüğü olarak kullanılan ünlü Sansaryan Han, restorasyon karşılığı yeniden 35 yıllığına kiralama ihalesine çıkarıldı...

Teröristlerin yıktığı Ermeni Klisesi'ni Türkiye onardı!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Tel Abyad’da teröristlerin mevzi oluşturduğu ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi’nin temizlenip yeniden elden geçirildiği açıklandı.

Tel Abyad’daki Ermeni Kilisesi onarılıyor!

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad'da teröristlerin mevzi haline getirdiği ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi'nin temizlenerek yeniden elden geçirildiğini bildirdi...

Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek!

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırlarında bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek.

Khorenyan Ermeni İlkokulu binası restorasyon bekliyor!

1821 yılında eğitim öğretime açılan tarihi Khorenyan Ermeni İlkokulu binası, 24 yıldır ayakta durmaya çalışıyor. Okul, restorasyon projesine onay çıkması durumunda otel olacak..

İBB, Ermeni mezarlığının imara açılması talebini reddetti!

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

Anarad Higutyun Ermeni Katolik Rahibeleri Mektebi Haberi

Anarad Higutyun Ermeni Katolik Rahibeleri Mektebi
Tarlabaşı Bulvarı üzerindeki İstanbul Sanat Merkezi olarak kullanılan Anarad Higutyun Ermeni Katolik Rahibeleri Mektebi ve Kilisesi 1830 yılında yapılmıştı. 5 katlı olan bina 30 yataklı özel bir otel...