05 / 05 / 2024

Andreas Froese pet şişe ev

Andreas Froese pet şişe ev

Boş plastik şişeler kum ve moloz ile dolduruluyor. Üst üste dizilen şişelerin üzeri balçık ve harç ile sıvanıyor. Ortaya çıkan yapı da plastik kordonlarla sabitleştiriliyor. İşte Alman Andreas Froese bu şekilde pet şişelerden ev inşa ediyor...

Pet şişe sulara dev zam: Yüzde 25-30 arasında artış!

Döviz kurunda yaşanan dalgalanma, artan maliyet ve lojistik giderler pet şişe sularının zamlanmasına neden oldu. TBYD Başkanı Erol Dündar, zammın yüzde 20 ile 30 arasında olduğunu belirtti.

Elinizi çabuk tutun! Yudum ayçiçek yağında müthiş indirim; Fiyatı yüzde 15 aşağı düştü

Carrefour'da Yudum 5 litre Ayçiçek Yağı Pet fiyatı CarrefourSA Kart'a Özel yüzde 15 indirimle satılıyor. Fiyatı 169,90 TL olan Yudum 5 litre Ayçiçek Yağı bu indirimle birlikte 144,90 TL'ye iniyor. İşte detaylar...

Marmara'da da çift deprem olabilir! Prof. Dr. Şen peş peşe uyardı! San Andreas ve Marmara fayı...

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem 11 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Marmara'da da çift deprem olabilir! Prof. Dr. Şen peş peşe uyardı! San Andreas ve Marmara fayı...

Döşemeleri geri dönüştürülmüş pet şişeden! Volvo EX90 20 Ekim 2022 fiyat listesi

Araçlarının sağlamlığı ile nam salan Volvo, XC90 serisinin yerini alacak olan elektrikli SUV modeli EX90’ı resmen ilan etti. Firmaya göre bu araç, bu zaman kadarki en güvenli otomobil modelleri olacak. Ayrıca EX90’ı fiyatı da belli oldu.

Grundig pet şişeden çamaşır makinesi yaptı! İşte 28 Eylül 2022 Grundig fiyat listesi

Küresel ısınma ve iklim değişimiyle mücadele kapsamında bir çok marka geri dönüştürülmüş malzeme kullanımına özen gösteriyor. Grundig beyaz eşya da çamaşır makinelerini geri dönüştürülmüş pet şişelerden üretiyor. İşte geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen Grundig ürünleri fiyat listesi

Migros'ta temel gıda ürünlerinde dev indirim! İşte 5 Nisan 2022 fiyat listesi!

Migros'un ramazan ayı kampanyası devam ediyor. Kampanya kapsamında Ayçiçek Yağı Pet 3 L: 109,90 TL'ye satılıyor. Peki başka hangi ürünlerin fiyatlarında indirim yapıldı? İşte 5 Nisan 2022 fiyat listesi!

Aytar Pet Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aytar Pet Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Aytar tarafından kuruldu.

Rum yetkili açıkladı: Maraş açılma safhasına geldi, engel olunmadı!

Rum Müzakereci ve Birleşmiş Milletler’deki (BM) Rum daimi temsilci Andreas Mavroyannis yaptığı açıklamada 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın Türkler tarafından açılma safhasına getirildiğini ve engel olunmadığını belirtti.

Çetintaş Plastik Pet Geri Dönüşüm Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Çetintaş Plastik Pet Geri Dönüşüm Sanayi Anonim Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Coşkun Çetintaş ve Savaş Çetintaş ortaklığında kuruldu.

Apostolos Andreas Manastırı'nda yıkım çıkmazı!

Kıbrıs'ta tarihi Apostolos Andreas Manastırı'nda kurulan pazarla ilgili yıkım kararı verildi. Hayata geçirilen kararla, pazar esnafının yeni inşa edilen alana taşınmasını bekliyor.

Evinin salonuna kendi serasını kurdu!

Kahramanmaraşlı berber Harun Altınsoylu, sebze fiyatlarının yükselmesi nedeniyle evinin salonunu seraya dönüştürdü. Altınsoylu'nun 1042 pet bardağa ektiği tohumların 900'ü fide verdi.

Nam Pet Plastik Geri Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nam Pet Plastik Geri Dönüşüm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Akif Nam tarafından kuruldu. 

Nijerya'da pet şişelerden konforlu evler inşa ediliyor!

Nijerya’nın başkenti Abuja’nın bir banliyösünde pet şişeden evler inşa ediliyor.Binanın inşa süreci şaşırtıcı derecede basit. Boş plastik şişeler, istiflenmeden ve naylon kordonla bağlanmadan önce kum ve molozla dolduruluyor, daha sonra kil veya harçla sıvalanıyor...

Andreas Froese pet şişe ev Haberi

Andreas Froese pet şişe ev

Boş plastik şişeler kum ve moloz ile dolduruluyor. Üst üste dizilen şişelerin üzeri balçık ve harç ile sıvanıyor. Ortaya çıkan yapı da plastik kordonlarla sabitleştiriliyor.  İşte Alman Andreas Froese bu şekilde inşa ettiği plastik ev projesiyle hem doğayı korumayı amaçlıyor hem de fakir insanlara yaşam perspektifi sunuyor:


“Başlangıçta insanlar daha çok kuşkuyla yaklaşıyor. Hayal etmesi güç olduğu için merak edip inşaata geliyorlar. O zaman onlara inşaat malzememizin, yani normal bir plastik şişenin tuğladan daha dayanıklı olduğunu gösterebiliyoruz. Basınca ve darbeye karşı da daha dayanıklı.” Andreas Froese bir yıl önce de Uganda’da plastik şişelerden bir su deposu inşa etmişti.


Froese, Afrika’nın plastik şişelerden yapılan ilk evini Yenilenebilir  Enerjiler Geliştirme Birliği (DARE) adlı organizasyonla ortaklaşa yaptı. Bu iş için özel eğitilen işçiler, ev...