02 / 05 / 2024

Döşemeleri geri dönüştürülmüş pet şişeden! Volvo EX90 20 Ekim 2022 fiyat listesi

Döşemeleri geri dönüştürülmüş pet şişeden! Volvo EX90 20 Ekim 2022 fiyat listesi

Araçlarının sağlamlığı ile nam salan Volvo, XC90 serisinin yerini alacak olan elektrikli SUV modeli EX90’ı resmen ilan etti. Firmaya göre bu araç, bu zaman kadarki en güvenli otomobil modelleri olacak. Ayrıca EX90’ı fiyatı da belli oldu.



Otomotiv sektörünün elektrikli motorlara geçişi tüm hızıyla devam ederken, Volvo da bu pazarda kendisine yer edinmek için oldukça sağlam bir hamle yapıyor. Bu yolda firmanın yaptığı hamlelerden biri de yeni bir elektrikli SUV modeli olan EX90’ı duyurmak oldu.

Volvo EX90 için iç tasarımdan gönderilen ilk ipuçları, döşemeler ve konsol seçeneklerinden önemli detaylar içeriyor. Volvo tarafında ise yeni dönemin amirali için geri sayım devam ediyor. XC90’ın elektrik geçişindeki tahtına sahip olacak EX90, marka için sonraki süreçte sunacağı yeni modellerden de parçalar taşıyacak.

PET şişe gibi geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılan iç tekstillerin yanı sıra İsveç ve Finlandiya’da sorumlu bir yaklaşımla büyütülen ormanlardan biyolojik olarak elde edilen malzemelerden üretilen Nordico ile birlikte iç tasarımında FSC sertifikalı ahşap paneller de kullanılacak. EX90 ayrıca hayvan hakları, çevresel ve sosyal konularda katı sürdürülebilirlik standartlarına göre onaylanmış olan bir kumaşı yün karışımı koltuk döşemesi seçeneği de sunacak.


Geri Dön