19 / 05 / 2024

Angola

Angola

Dünyanın en pahalı şehri, 6 kıtada 214 kenti kapsayan araştırma sonucunda, haritadaki yerini bile bilmediğimiz Luanda çıktı

Türkiye ve Angola'dan şehircilik iş birliği!

Türkiye ve Angola arasında "Şehircilik Alanında İşbirliğine ilişkin Mutabakat Zaptı" başkent Ankara'da imzalandı.

Türk müteahhitler için Angola fırsatı!

Angola, Sahra altı ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Angola'da özellikle inşaat sektöründe Türk firmaları için ciddi fırsatlar bulunuyor.

Onsan Grup Angola'da 10 bin konut inşa edecek!

Türk firması Onsan Grup tarafından Angola'da yürütülen proje kapsamında toplam 10 bin konut inşa edilecek.

Güney Afrika Angola'daki okul kapatılacak!

Güney Afrika Angola'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ile bağlantılı 1 okulun kapatılacağı öğrenildi. Colegio Esperanca Internacional adıyla faaliyet gösteren okulda 750 öğrenci eğitim görüyor.

En pahalı şehir liginde İstanbul hızlı yükseldi!

Dünyanın en pahalı şehirlerini belirleyen araştırmaya göre, İstanbul geçen yılki 135’inci sıradan 99’unculuğa yükseldi. Dünyanın en pahalı şehri, 3. kez Angola’nın başkenti Luanda olarak belirlendi.

Türkiye Afrika'da petrol arayacak!

TPAO Genel Müdür Vekili Şişman, yurt içi ve yurt dışında arama yapan bir şirket olarak Afrika’da fırsatlar olduğunu, Orta Afrika’da çalışacaklarını söyledi. Edinilen bilgiye göre de TPAO Mozambik ve Angola’da petrol ve gaz arayacak.

Laleli Festivali 80 milyon dolarlık iş bağladı!

Özellikle Afrika bölgesine yoğunlaştıklarını belirten Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, Gana, Etiyopya, Tunus, Angola gibi ülkelerden gelen işadamlarıyla verimli görüşmeler yapıldığını söyledi.

Çelik sektörünün yeni ihracat hedefi Güney Afrika!

Bir yanda tekelleşmenin yaygın olduğu, rekabet ortamının yaratılması üzerine çalışmalar yürüten Güney Afrika Cumhuriyeti. Diğer yanda ticaretten çok yatırım bekleyen Angola...

Angola'nın Ankara Büyükelçiliği binası törenle açıldı!

Törene Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fertekligil ve Angola Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Carvalho da katıldı...

MOSDER 2013'te Kenya, Tanzanya ve Angola'ya ulaşacak!

Ahmet Güleç: 2013 yılında ulaşmayı hedeflediğimiz pazarların başında Afrika geliyor. Kenya, Tanzanya ve Angola gibi pazarlardaki kaliteli mobilya açığının Türk mobilyacılar sayesinde kapatılmasını hedefliyoruz, dedi.

Türk mobilyacıları Afrika'yı da fethetti!

Türk mobilya sektörü uzak coğrafyalarda adını duyurmaya devam ediyor. Sektörü tanıtmak adına dünya genelindeki çalışmalarına dur durak vermeyen MOSDER, geçtiğimiz haftalarda Angola Sektörel Ticaret Heyeti’ni ziyaret etti.

Doğtaş Mobilya'nın hedefi 100 mağazaya ulaşmak!

Doğtaş son olarak Angola ve Ürdün'e mağaza açtı. Şirketin hedefi yurtdışında 100 mağazaya ulaşmak. Genel Müdür İsmail Doğan, Doğtaş’ı anlattı...

Doğtaş, Angola'da da mağaza açtı!

Türk mobilya sektöründe yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Doğtaş, Angola'da da mağaza açtı...

Angola Haberi

Angola

Her kentte konut, ulaşım, yiyecek, giysi, ev eşyaları ve eğlence dahil olmak üzere 200'den fazla kalemin karşılaştırmalı maliyetlerinin ölçüldüğü araştırmada ilk 3 sırada Luanda, Tokyo ve N'Djamena aldı. İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer'in 6 kıtada 214 kenti kapsayan 2011 yılı Yaşam Maliyeti Araştırması'na göre, Angola'nın başkenti Luanda, "Dünyanın en pahalı şehri" çıktı. 


EV KİRASI 21 BİN LİRA 

1975'te bağımsızlığını kazanan ülkede 2002'ye kadar süren iç savaş ve sonrasında gelişen süreç, rakamların akılalmaz derecede artmasına neden oldu. Hal böyle olunca da zengin ve fakir arasında uçurumlar baş gösterdi. Şehirde, bir evin kirası 21 bin lirayı buluyor. Domatesin kilosu 25 liraya, bir hamburger ise 100 liraya satılıyor. Bu örnekler, Luanda'da yaşamanın ne derece zor olduğunu göstermeye...