19 / 05 / 2024

Angola'nın Ankara Büyükelçiliği binası törenle açıldı!

Angola'nın Ankara Büyükelçiliği binası törenle açıldı!

Törene Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fertekligil ve Angola Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Carvalho da katıldı...



     Törene, Dışişleri Bakanlığı Afrika ve Çok Taraflı Siyasi İşler Müsteşar Yardımcısı Birnur Fertekligil, Angola Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Cuandina Carvalho ve Angola'nın  Ankara  Büyükelçisi Jose Guerreiro Primo katıldı. 

     Büyükelçilik binasının önünde Angola bayrağının göndere çekilmesinin ardından Fertekligil, Carvalho ve Primo, bina girişindeki kurdeleyi birlikte kesti. 

     Müsteşar Yardımcısı Fertekligil, törenin ardından yaptığı konuşmada, Türkiye ve Angola arasındaki ilişkilerin uzun yıllardır çok iyi düzeyde seyrettiğini söyleyerek, Türkiye'nin, Angola'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden olduğunu hatırlattı. Fertekligil, Türkiye'nin Angola'da 2010 yılında büyükelçilik açmasından sonra ilişkilerde çok büyük gelişmeler kaydedildiğini anlatarak, şöyle konuştu: 

     "Ticaretimizde ve siyasi diyaloğumuzda önemli gelişmeler yaşandı. Angola'nın da Ankara'da büyükelçiliğinin açılmasıyla hem Afrika büyükelçiliklerimizin sayısına bir ilave geldi hem de ikili ilişkilerimizde süratli gelişmeler yapabilme fırsatına kavuştuk." 

     İki ülke ilişkilerinin büyükelçiliklerin gayretleriyle hızlanacağını bildiren Fertekligil, şunları kaydetti: 

     "Bizim umudumuz ve beklentimiz Angola ile sadece ticari ilişkilerimizin değil her alandaki ilişkilerimizin daha ileri götürülmesidir. Daha fazla temasların olması bizim için önemli. Angola'yı Sayın Bakanımız Ahmet Davutoğlu ve Müsteşarımız Feridun Sinirlioğlu adına kutlamak istiyorum. İşbirliğimizin bu vesileyle daha da gelişmesini istiyoruz. Büyükelçiliğin burada açılmasından büyük mutluluk duyuyoruz." 

     

     -"İlişkilerin gelişeceğine inanıyoruz"- 

     

     Angola Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Carvalho da büyükelçiliğin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

     Türkiye'nin 2010'da Angola'da büyükelçilik açmasının ardından ilişkilerin geliştiğini anlatan Carvalho, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

     "Biz de şimdi Angola Büyükelçiliği'ni açıyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişeceğine inanıyoruz. Türkiye ile çeşitli konularda kısa süre içinde anlaşmalar yapmak için çalışma yürütüyoruz. Ekonomik ve politik anlamda birçok çalışma yapmak istiyoruz. Yeni büyükelçiliğimizi iki ülke ilişkilerinde önemli bir adım olarak değerlendiriyorum." 

     Açılışın ardından Angola'nın Ankara Büyükelçisi Primo, Swiss Otel'de resepsiyon verdi. 


Geri Dön