17 / 05 / 2024

Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğüne bağlı müzeler

Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğüne bağlı müzeler

2000 yılında Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı 17 müze ve ören yeri, çeşitli faaliyetler için isteyenlere kiralanabiliyormuş. Bu müzeler arasında Rumeli Hisarı 40 milyon liradan başlayan fiyatlarla tahsis edilebiliyormuş.

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Özkağan Yapı Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkağan Yapı Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Özlem Kızılelma Dertli ve Zeynep Bursa ortaklığında kuruldu.

Hulusi Horozoğlu kimdir? Hangi bankalarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda ne iş yapıyor?

Hulusi Horozoğlu hangi üniversiteden mezun oldu? İş hayatına ne zaman ve nerede başladı? Hangi bankalarda ve hangi pozisyonlarda görev aldı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi görevi yürütüyor? İşte Hulusi Horozoğlu ile ilgili merak edilen her şey...

N11’de Karaca konuşan kahve ve çay makinesinin fiyatı resmen çakıldı!

N11, çay ve kahve tiryakileri için müjdeli haberi duyurdu. Karaca Hatır Plus Mod 5 in 1 Konuşan Kahve ve Çay Makinesi’ni cazip fiyatla satışa çıkaran N11, alışveriş kredisi seçeneğinin de bulunduğunu duyurdu.

Bayramda müzeler, saraylar açık mı? Ramazan Bayramı’nda hangi müzeler açık? Ramazan Bayramı’nda müzeler bedava mı?

Ramazan Bayramı’nda müzelerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte müzeler ve sarayların çalışma günleri ve saatleri!

Arm Constructıon Yapı Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Arm Constructıon Yapı Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Armağan tarafından kuruldu.

Yalova Belediyesi davasında başkan yardımcısı ve müteahhit tahliye edildi!

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan Reşat E.'nin zimmetine para geçirdiği iddiasına ilişkin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5. duruşmada tutuklu yargılanan belediye başkan yardımcısı Halit Güleç ve müteahhit Bekir Bilgi'nin tahliyesine karar verildi.

Tandoğan Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tandoğan Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da 2 milyon TL sermaye bedeli  ile Emre Tandoğan ve Mehmet Ali Tandoğan tarafından kuruldu.

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Erdoğan Toprak: 2021 bütçesi faiz ve müteahhit ödemelerine ayrıldı!

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, "Bütçe teklifi, faiz, borç, maaş ve müteahhitlere ödeme yapmanın ötesinde bir özelliği olmayan içi boş bir metindir" diye konuştu. 

Mermerler Grup yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyor!

Yıllık 11 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Carousel AVM için COVID-19 sürecinde 200 bin dolarlık teknoloji yatırımı yapan Mermerler Grup, yeni projesi için çalışmalara başladı. Osmanlı döneminde stratejik roller üstlenen tarihi bir yapının yer aldığı yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekle

ICF İstanbul Yapı İnşaat Taahhüt ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ICF İstanbul Yapı İnşaat Taahhüt ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Tacettin Doğan tarafından kuruldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruldu!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi 1 milyon TL yatırım bedeliyle kuruldu.

Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğüne bağlı müzeler Haberi

Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğüne bağlı müzeler



40 milyona kiralık Hisar


Müze ve ören yerlerinin günlük kirası, tahsis amaçlarına göre 32 - 40 milyon liradan başlıyor.


Ankara AA


    Üzerlerinden geçen yüzyılların ağırlığına karşı ayakta durma savaşı veren tarihi mekanlar, bu özelliklerine rağmen düğün salonlarından bile ucuza kiralanıyor. 

    Binlerce yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu'nun tahsis ücreti, gününe ve düzenlenecek faaliyetin türüne göre 100-720 milyon lira arasında değişiyor. 

    Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı 17 müze ve ören yeri, kültürel, bilimsel ve diğer faaliyetler için isteyenlere tahsis edilebiliyor. Bu tarihi mekanlarda resital, konser, tiyatro, sema gösterisi, halk oyunları gösterisi, festival, tören, sergi, kongre, sempozyum, toplantı,...