06 / 05 / 2024

ankara adliyesi nereye taşınacak

ankara adliyesi nereye taşınacak

Ankara adliye binası yıkılacak, yerine ulaşım merkezi kurulacak. Sıhhiye’de bulunan adliye binası, Yenimahalle’deki Toptancı Hali’nin bulunduğu alana taşınacak.

Dünyanın en büyük adalet sarayı geliyor! Ankara Adliyesi 40 ay içinde tamamlanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'ya yapılacak yeni adliye binasının inşaat çalışmalarının başladığını belirterek, 40 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı. 

Ankara Adliyesi'nin yıkım kararı iptal edildi!

Melih Gökçek döneminde yapılan ve Ankara Adliyes’sinin yıkım çalışmaları sonrası Ulaşım Transfer Merkezi yapılmasını öngörülen imar planı, yargının kararı ile iptal edildi.

Mehmet Özhaseki: Ankara'nın planlarını ben hazırladım!

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki, "Ankara'nın planlarını ben hazırladım. Ankara nereye gelişecek, konutlar ve iş merkezleri nerede olacak, bağlantı nasıl sağlanacak, ilçelerde neler yapılacak diye tek tek çalışarak imza atmış tek kardeşiniz benim" dedi...

Ankara Adliyesi'nin taşınmasına yargı son noktayı koydu: Taşınamaz!

Yargı, Ankara Adliyesi’nin taşınmasına ilişkin imar planı değişikliğini iptal ederek, taşınamayacağı yönünde karar aldı..

İmar barışı başvuru yerleri Ankara 2018!

İmar barışına e-devlet üzerinden veya Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan müracaat edilebiliyor. Peki, Ankara'da imar barışı için nereye başvurulacak? İşte imar barışı başvuru yerleri Ankara 2018!

Ankara Fuar Alanı'na son nokta kondu!

Ankara'ya inşa edilmesi planlanan dev fuar alanının nereye yapılacağı tartışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu. Uluslararası fuar alanı Esenboğa Havalimanı’nın yakınındaki Akyurt ilçesinde hayata geçirilecek.

Ankara Adliye binası TBMM'de konu oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ankara Adliyesi'nin taşınacağı yönündeki iddialara ve halihazırda kullanılan binaları meclis gündemine taşıdı..

Ankara Adliyesi'ndeki mahkemelerin taşınacağı iddiaları mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Merkez Adliye Binasında hizmet veren tüketici, asliye hukuk ve sulh hukuk mahkemelerinin başka bir binaya taşınacağına dair iddialara ve söz konusu binaya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ilgaz Tüneli nereden nereye olacak?

Bugün gerçekleştirilen törenle hizmete açılan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate düşürecek. Ulaşımı rahatlatacak olan Ilgaz Tüneli nereden nereye olacak? İşte Ilgaz Tüneli'nin özellikleri..

Ankara Adliyesi için yeni bina önerisi!

Ankara Adliyesi ek hizmet binasına ödenen kiranın, beş yıl için yaklaşık 20 milyon lira olduğunu açıklandı. CHP’li Gök, “Fiziki şartları yetersiz olan binaya bunca parayı vermek yerine modern bir bina inşa edilirdi” dedi.

Ankara'nın yeni stadı nereye inşa edilecek?

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara'da yapılması planlanan yeni stadyumla ilgili başkentlilere müjde verdi. Bakan Çağatay Kılıç, yeni stadyumun 19 Mayıs Stadyumu'nun olduğu yere inşa edileceğini söyledi.

Ankara'daki kamu binaları led ışıklarla aydınlatıldı!

Başkentte pek çok simge, tarihi yapı, kamu kurumu, park ve altgeçitleri aydınlatarak görsel güzellik kazandıran ve kentin tanıtımını, korunmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Yargıtay'dan sonra Ankara Adliyesi'nin Balgat'taki ek binasını da led ışıklar

Çankaya'da 2.6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Ankara 22.İcra Müdürlüğü Çankaya'da bulunan arsayı 2 milyon 672 bin TL'ye satışa çıkardı. 3.340 metrekare alana sahip arsanın ihalesi 30 Mart'ta Ankara Adliyesi'nde yapılacak.

ankara adliyesi nereye taşınacak Haberi

ankara adliyesi nereye taşınacak

Altı yıl önce gündeme gelen Sıhhiye’deki Adliye Binası’nın yerine ulaşım merkezi yapılma projesinde somut adım atıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde önümüzdeki günlerde görüşülecek projenin ayrıntılarına Ankara Hürriyet ulaştı. Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Anonim Şirketi’ne ait 56 bin 160 metrekare büyüklüğündeki alanda kurulu olan Sıhhiye’deki Adliye Binası, Atatürk Orman Çiftliği arazinde yer alan Yenimahalle’deki Toptancı Hâli’nin bulunduğu alana taşınacak.


YENİ BİNA TOPTANCI HÂLİ’NE

168 bin 282 metrekarelik alana kurulu olan Toptancı Hâli’nin yerine yeni bir adliye binası inşa edilecek. Adliye binasının yapılmasının ardından Sıhhiye’deki mevcut bina yıkılacak, yerine toplu taşıma transfer merkezi yapılacak.

Bu merkezde toplu taşıma araçlarının bağlantısı, giriş ve çıkışları; metro, dolmuş, otobüs, teleferik, monoray transferleri; yeraltı çok katlı otoparkı projesi hayata geçirilecek.


İNŞAATI 3 YIL SÜRECEK

Projenin detayları ve bitiş tarihiyle ilgili Büyükşehir...