02 / 05 / 2024

ankara Akyurt Uluslararası Kongre Merkezi son durum

ankara Akyurt Uluslararası Kongre Merkezi son durum

Yapımı yılan hikayesine dönen Ankara Akyurt Uluslararası Kongre Merkezi ve Fuar Alanı için anlaşma bir türlü sağlanamadı. Projeyle ilgili son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. .

Deprem sonrası Ankara'da konut fiyatları fırladı! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank’in Türkiye’deki konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Uluslararası gayrimenkul şirketinden büyük hamle! 3 ayda 2 büyük AVM'yi sattı!

Uluslararası ticari gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield | TR International, Ankara ve Konya'da yer alan AVM'lerin paylarını 3 aylık süreçte satışını gerçekleştirdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Başkentte imarlı iki arsa satılacak! Ankara'da arsa arayanlar dikkat!

Ankara İli Akyurt Belediye Başkanlığı, Ankara Akyurt'ta yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar sanayi ve depolama alanı imarlı olarak belirtildi.

Ankara Akyurt'ta 8 bin metrekare arsa 12 milyon TL'ye icradan!

Ankara ili, Akyurt ilçesi, Saracalar Mahallesi, 1588 ada 1 parselde yer alan 8 bin metrekare arsa icradan satışa sunuldu....

Ankara Akyurt'ta 16.4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Ankara'ya bağlı Akyurt İcra Dairesi, Balıkhisar Mahallesi'nde 1837 ada 3 parselde yer alan gayrimenkulü 16 milyon 440 bin 426 TL'ye satıyor. 

Ankara Akyurt için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili Akyurt ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Ankara Akyurt'ta 19.4 milyon TL'ye icradan satılık 2 arsa!

Akyurt İcra Dairesi, Ankara ili Akyurt ilçesi ,Balıkhisar mahallesi sınırları içerisinde bulunan 2 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 19 milyon 436 bin TL olarak belirlendi.

Ankara'da 26.3 milyon TL'ye satılık 11 arsa!

Ankara İli Akyurt Belediye Başkanlığı, Ankara'da yer alan 11 adet gayrimenkulü 26 milyon 345 bin 819 TL bedelle satışa çıkardı.

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden satılık 96 gayrimenkul!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara ili, Pursaklar, Keçiören, Akyurt, Kahramankazan, Çubuk, Altındağ, Mamak, Kalecik ve Gölbaşı ilçelerinde yer alan 96 gayrimenkulü satıyor...

Ankara Akyurt'taki yeni hastane inşaatı için yer teslimi yapıldı!

Ankara Akyurt halkının uzun süredir beklediği hastane için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. 20 bin metrekare alana yapılacak hastane için yakın zamanda çalışmalar başlayacak. 

Ankara Akyurt'ta 9.1 milyon TL'ye satılık 6 arsa!

Akyurt Belediye Başkanlığı, mülkiyeti Akyurt Belediyesi'ne ait, Ankara ili, Akyurt ilçesi, Balıkhisar mahallesinde yer alan 6 arsayı 9 milyon 62 bin 438 TL'ye satıyor.

Ankara-Akyurt yolu 2021'de hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Ankara-Akyurt yolu 17 kilometreden oluşuyor. Bunun 4 kilometresi tamamlanmıştı. Geri kalan 13 kilometreyi de önümüzdeki yıl içerisinde tamamlayacağız." diye konuştu.

ankara Akyurt Uluslararası Kongre Merkezi son durum Haberi

ankara Akyurt Uluslararası Kongre Merkezi son durum

Başkent Ankara'da yapımı yılan hikayesine dönen Akyurt Uluslararası Kongre Merkezi ve Fuar alanında son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Aralarında anlaşamayan ortaklar konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hakemliğine bıraktı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başını çektiği grup mevcut projenin yapılmasını istiyor. ATO’nun başını çektiği grup ise projenin yapımını üstlenen firmanın 15 Temmuz sonrasında kurdaki artış nedeniyle maliyetin 230 milyondan 400 milyona çıktığı iddiasını gündeme getiriyor. Gökçek ise "Hem projeyi kendileri yaptılar hem de yapmamak için bahaneler uydurdular. Yapmak istemiyorlarsa bıraksınlar biz yapalım” diyor.


ATO grubu “Mevcut projeden vazgeçilsin, bizim projeyle Ankara 200 milyon liraya uluslararası fuar ve kongre merkezine kavuşur. 400 milyon harcamaya gerek yok" diyor.


Ankara Uluslararası Kongre Merkezi ve Fuar alanının temeli 2015 yılında atılmasına karşın, ihalesi 2016’da yapılmıştı. İhaleyi 230 milyon liralık teklifiyle...