25 / 07 / 2024

Ankara Altındağ ve Mamak kentsel dönüşüm

Ankara Altındağ ve Mamak kentsel dönüşüm

Ankara’nın Altındağ ve Mamak ilçelerinde kentsel dönüşüm için yıkılan gecekonduların enkazı hâlâ duruyor. Boşaltılan bazı evlere Suriyeli mülteciler yerleşti.

PTT, Ankara Altındağ'da 2 bin 638 metrekarelik arsa satıyor!

PTT Genel Müdürlüğü, Ankara Altındağ'da yer alan 2 bin 638 metrekarelik arsayı satıyor. Peki Altındağ'da satışı yapılacak arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...

TOKİ Ankara Altındağ Cinderesi projesinin detayları belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara Altındağ Cinderesi projesinin ihalesini gerçekleştirdi. İşte projenin ilk görselleri...

Ankara Altındağ Cinderesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ, Ankara Altındağ İlçesi Cinderesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 451 Adet Konut (+5 KD), 5 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Altındağ'da 451 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 21 Ocak 2020 tarihinde yapılacak.

Ankara Altındağ'a yeni spor tesisi müjdesi!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara Altındağlılara yeni spor tesisi müjdesi verdi.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm başladı!

Ankara Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile bir araya gelip ilçede bulunan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ankara Altındağ'da dönüşüm molozları temizleniyor!

Ankara Altındağ Belediyesi, Önder ve Anafartalar mahallelerinden sonra Gültepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm molozlarını temizlemek harekete geçti. 

Ankara Altındağ'da 12.9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Ankara Altındağ Belediye Başkanlığı, Gültepe Mahallesi'nde bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. Arsa ve bina niteliğindeki gayrimenkulün toplam bedeli 12 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Ankara Altındağ'da gecekondular yıkılıyor!

Ankara Altındağ Gültepe Mahallesi'nde gecekondular yıkılıyor. Yolları açılan, modern tesisleri ve konutlarıyla bambaşka bir görünüme kavuşan Gültepe Mahallesi’nde yüzme havuzu ve spor tesisi, anaokulu ve kültür merkezi de açılış için gün sayıyor.

Ankara Altındağ ve Mamak'ta kentsel dönüşüm sorunu!

Ankara’nın Altındağ ve Mamak ilçelerinde kentsel dönüşüm için yıkılan gecekonduların enkazı hâlâ duruyor. Boşaltılan bazı evlere Suriyeli mülteciler yerleşti.

Ankara Altındağ'da 2. Kına Konağı ve Nikâh Konağı açıldı!

Ankara Altındağ Belediyesi ikinci Kına Konağı ve Nikâh Konağı'nın açılışlarını Hamamarkası'nda gerçekleştirdi. Açılış törenine birçok milletvekili katıldı.

Ankara Altındağ Başpınar TOKİ konutları teslim ediliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Altındağ Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılan Ankara Altındağ Başpınar TOKİ konutları teslim ediliyor.

Ankara Altındağ Aktaş 3. Etap kura çekimi 2015!

Ankara Altındağ Aktaş 3. Etap'ta 130 adet konut bugün satışa sunuldu. Projede 2+1 ve 3+1 daireler için hak sahipleri belli oldu. İşte Ankara Altındağ Aktaş 3. Etap kura çekimi 2015 detayları...

Ankara Altındağ ve Mamak kentsel dönüşüm Haberi

Ankara Altındağ ve Mamak kentsel dönüşüm

Ankara’nın Altındağ ve Mamak ilçelerinde kentsel dönüşüm için yıkılan gecekonduların enkazı hâlâ duruyor. Boşaltılan bazı evlere Suriyeli mülteciler yerleşti.  Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, sürecin doğru yönetilmediğini söylüyor.


Başkent Ankara’da kentsel dönüşüm karmaşası yaşanıyor. Turistlerin gözde mekânlarından olan Ankara Kalesi’nden görünen Başkent manzarası adeta sürrealist tabloları andırıyor. Gökdelenlerin yanı başında boy gösteren gecekonduların bulunduğu bölgelerin imar planlarında park alanı olarak yer aldığı belirtiliyor.


Avrupa başkentlerinde tarihi mekânlar özenle korunurken Ankara’nın turist çeken bölgeleri harabeye dönmüş binalarla çevrili. Başkent’in gözde semtlerinden Çukurambar ve Dikmen’de 15-20 katlı modern binalarla tek katlı gecekondular yan yana ilginç görüntüler oluşturuyor. Altındağ ve Mamak ilçelerindeki gecekondulardan yıkılanların büyük bir bölümünün enkazı hâlâ yerinde duruyor. Hadırlıktepe, İsmetpaşa ve Önder gibi mahallelerde dönüşüm için boşaltılan ve...