09 / 05 / 2024

Ankara boşlatılan bina

Ankara boşlatılan bina

Ankara Yenimahalle'de duvarlarında çatlaklar oluşan 18 katlı binada oturanlar, boşaltıldı. Apartman sakinleri, "Evlerimizin değeri düşecek" diyerek, binayı görüntüleyen gazetecileri engellemeye çalıştı.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

Ankara'da yapılan simit zammı iptal edildi

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş Ankara'da simit fiyatına yapılan zamların iptal edildiğini söyleyerek "Bugün itibarı ile zammın iptali kararını aldık. Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek" diye açıkladı.

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

İTO depremzedelerin konut ihtiyaçları için başlatılan kampanyaya tam destek verdi!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, TOBB öncülüğünde deprem bölgesine yönelik başlatılan konut seferberliğine İstanbul iş dünyası olarak katılacaklarının belirterek, “İsteyen bir ev, daire veya oda bedeli kadar bağış yapabilecek” dedi.

Bakanlık şok eden rakamı duyurdu! İşte yıkılan ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde can kayıpları ve yaralı sayısının ardından ağır hasarlı ve yıkık bina sayısıyla ilgili de son rakamlar açıklandı. İşte depremin vurduğu 10 ilde ağır hasarlı ve yıkılan bina sayısı...

Güngören'de boşaltılan 4 katlı bina mühürlendi!

İstanbul Avrupa Yakası Güngören'de yer alan 4 katlı bina Cumartesi günü meydana gelen deprem sonrası mühürlendi.

Esentepe'de boşaltılan binanın sahibi konuştu!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de çatlama olduğu için boşaltılan apartmanın sahibi önemli açıklamalar yaptı...

Şişli'de boşaltılan bina iskele demiriyle desteklendi!

Şişli'de çökme tehlikesi bulunması nedeniyle tahliye edilen bina iskele demiri ile desteklendi. 

Şişli'de boşaltılan binanın temelinde kayma mı var?

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina boşaltıldı. Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Uşak'ta iki katlı bina çöktü!

Uşak İslice Mahallesi İslice Sokak'ta temel kazma çalışması sırasında hasar gördüğü için boşaltılan iki katlı bina çöktü...

Ankara Büyükşehir'den tahliye edilen binalarda yaşayanlara destek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çökme tehlikesi olan binanın bulunduğu alanda boşaltılan binalarda yaşayanlara yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Ankara boşlatılan bina Haberi

Ankara boşlatılan bina

Ankara'nın Yenimahalle İlçesi'nde Çiğdemtepe Mahallesi Çiğdemtepe Manzara Sitesi'nde bulunan 18 katlı binanın giriş kat dairesinde kalanlar, gece saatlerinde duvarlarda oluşan çatlakları fark edip durumu komşularına bildirdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; apartman sakinleri, çatlakların derinliğinden endişe duyarak durumu polis, AFAD ve belediyeye haber verdi. Apartmanı inceleyen AFAD ekipleri, çökme riski nedeniyle tahliye kararı aldı. Polis, alınan tahliye kararından sonra binadakilere megafonla anons yaptı. Hızla binayı terk eden vatandaşlar, sokak üzerinde endişeli bekleyişe başladı. 

Binada kalanların olması ihtimalini göz önünde bulunduran ekiplerce sokakta yoklama yapıldı. 36 dairenin yer aldığı apartman tahliye edildi. Gidecek yeri olmayan 35 kişi ise polis ekipleri tarafından Ankara Valiliği'nin anlaşma yaptığı otellere yerleştirildi. Sabah saatlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin mühürlenen binada incelemelerde bulunacağı öğrenildi.

'ÇEKMEYİN EVLERİMİZİN DEĞERİ DÜŞER'

Diğer taraftan, bina...