04 / 05 / 2024

Ankara Bulvarı kaçak mı

Ankara Bulvarı kaçak mı

AOÇ imar planının iptal edilmesiyle bulvarın artık kaçak olduğunu ve o yollarda kaza yapıldığında sigortanın masrafları karşılamayacağı uyarısı yapan Candan, mahkemenin sadece belediye meclisi kararını iptal edebileceğini söyledi.

Kaçak emlakçılar hortladı: İnternet veya sosyal medyadan faaliyet gösteriyor!

Son dönemlerde artan kira ve konut fiyatlarından sonra kaçak emlakçılar ortaya çıktı. Ankara'da 2 bin emlakçının kaçak olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda bu şahısların internet veya sosyal medyadan faaliyet gösterdikleri belirtiliyor... İşte detaylar...

Çankaya'da kaçak yapılarla mücadelede önemli adım!

Ankara Çankaya Belediyesi, plansız yapılaşma nedeniyle baş gösteren kaçak yapıları ortadan kaldırmak için hummalı çalışma gerçekleştiriyor.

Pursaklar'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Ankara Pursaklar Belediyesi'nce imara aykırı  ve izinsiz yapıldığı tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başlandı. 

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Çankaya Belediyesi: ODTÜ'de kaçak inşaat yapılmayacak!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ruhsat alınmayarak ODTÜ’de kaçak inşaat yapılamayacağını söyledi. Taşdelen, "Belediyemiz görevini yaparak ruhsatsız şantiye binaları hakkında bugün tarihli zabıt tutmuştur" diye konuştu.

Haymana'da mera alanlarında yapılan kaçak inşaatlar mecliste!

Ankara'nın Haymana ilçesindeki mera alanlarında yapılan kaçak inşaatlar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı...

Mamak'ta kaçak yapılaşmaya neşter!

Ankara'nın Mamak ilçesi kentsel dönüşüm projeleriyle sil baştan yenilendi. 210 gecekondunun yıkıldığı ilçede kaçak yapılaşmaya son veriliyor.

Ankara'daki AVM’lerde kaçak bölüm sorunu mecliste!

Ankara’da yer alan birçok büyük AVM’de kaçak bölümler olduğu belirlendi. Ankara Valiliği, bu bölümlerin yıkılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne uyarı yazısı gönderdi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Ankara'da kaçak hafriyata GPS'le takip!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 bin kamyona GPS cihazı taktırarak, izinsiz yerlere kaçak hafriyat atığı ve moloz önleyici dökümlerini büyük oranda engelledi.

Ankara'da inşaat molozları kaçak bölgelere dökülüyor!

Ankara’da, yasak olmasına rağmen inşaat molozları İmrahor, Eymir ve Kekiklikpınarı'na boşaltılıyor. Kaçak dökümün en çok zarar verdiği İmrahor’daki su yatağı hergeçen gün yok oluyor.

Ankara Büyükşehir'den kaçak yapı duyurusu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılarla ilgili bir duyuru yaptı. İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan o duyuru...

Ankara'da kaçak otoparka geçit yok!

Necatibey ile Kumrular caddeleri kesişimindeki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait hizmet binasının yıkılmasının ardından boşalan hazine arsasının otoparkçılar tarafından kaçak kullanılması üzerine, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, arsayı iş makineleriyle kullanılamaz hale getirdi.

Ankara Bulvarı kaçak mı Haberi

Ankara Bulvarı kaçak mı

İmar iptal kararının hala geçerli olduğunu ve belediyenin sorumluluğunun devam ettiğini belirten Candan, “Gökçek, Akay Kavşağı’nda olduğu gibi şov yapmaya devam ediyor. Mahkeme şu an sadece belediye meclisi kararının yürütmesini durdurabilir. Hukuksuzca açılan yol üzerinde imar planı olmadığı için belediyenin sorumluluğu devam ediyor. Yani o yollar hâlâ kaçak” dedi.


Koruma istedi

Mimarlar Odası’nın hedef haline getirilmesi hakkında da konuşan Candan, Valiliğin koruma taleplerini “tehdit güncel değil” diyerek reddetmesinin ardından gelen saldırılar nedeniyle yeniden koruma talep ettiklerini dile...