02 / 05 / 2024

ankara cami

ankara cami

Ankara'da parası olmayan köylü camiyi imece usulüyle yapıyor. Ankara’nın Çubuk ilçesinde köylerine cami yaptırmak isteyen vatandaşlar, çalışacak kişilere verecek parayı bulmakta zorlanınca inşaatın hem ustalığını hem işçiliğini üstlendiler...

Ankara'da kentsel dönüşüm kapsamında 10 cami yıkıldı!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ankara'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 10 caminin yeniden yapılmak üzere yıkıldığını açıkladı...

TOKİ'den Ankara'ya 994 konutluk yeni proje müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı başkent Ankara'da 994 konutluk yeni proje inşa edecek. TOKİ Ankara projesinde konutların yanı sıra dükkan, ilkokul, ortaokul ve cami de yer alacak.

TOKİ Ankara gençlik merkezi ihalesi bugün!

Konut yatırımları dışında kamu yatırımlarını da hızlandıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı başkent Ankara'da hayata geçireceği gençlik merkezi ve cami projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

TOKİ'den Ankara Mamak'a cami ve gençlik merkezi!

Yeni projeler için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Mamak'ta cami ve gençlik merkezi inşa edecek.

TOKİ Ankara'da 91 bin 594 konutun inşasını tamamladı! 

TOKİ başkent Ankara'da inşasına başladığı 100 bin 87 konutun 91 bin 594'ünü tamamladı. Ayrıca kent genelinde 7 hastane, 191 okul, 59 cami, 5 kütüphane, 7 öğrenci yurdu, 22 spor salonu ve 38 kamu kurumu da inşa edildi. 

TOKİ'den Ankara'ya 305 yeni konut müjdesi!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi 4. Bölge 3. Etap 305 Adet Konut, 2 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ'den Ankara'ya 305 yeni konut müjdesi!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi 4. Bölge 3. Etap 305 Adet Konut, 2 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi (E- İhale) ihalesi 4 Kasım 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Ankara Kızılay'a cami inşa edilmesi için protokol imzalandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında, Kızılay'da cami inşa edilmesi için protokol imzalandı.

Ankara Altındağ Cinderesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

TOKİ, Ankara Altındağ İlçesi Cinderesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 451 Adet Konut (+5 KD), 5 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara Ayaş ihalesi 19 Haziran'da!

Ankara İli, Ayaş İlçesi 3.Etap 83 Adet Konut , 1 Adet Büfe ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 19 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'ya tramvay müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara Kalesi'nin Akkale'den başlayıp Atakule'de sonlanacak 12 kilometrelik yolu, bir kültür rotası haline getiriyoruz. Ayrıca Ulus trafiğini 2 ayrı tünelle yer altına alarak, Gençlik Parkı ve Hacı Bayram Veli Cami arasında tramvay ile ulaşım sağlayacağız" dedi...

Ankara Eğitim ve Doktrin Komutanlığı cami ihalesi yarın!

Ankara Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Ankara Eğitim ve Doktrin Komutanlığı cami ihalesi 14 Şubat'ta!

Ankara Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi 14 Şubat saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Ankara Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na cami inşa edilecek!

TOKİ Ankara Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 5 Şubat 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

ankara cami Haberi

ankara cami

İlçeye bağlı Küçükali köyünde yaşayan vatandaşlar eski camilerininin yerine yenisini yapmaya karar verdiler. Bunun üzerine, 22 hanesi bulunan köyün sakinleri cami yapımı için gerekli malzemeyi kendi imkanları ve yardımlarla temin ettiler. Yapım aşamasında ise çalışacak kişilere ödenecek üzcreti temin etmekte zorlanan köylüler çareyi imece usulü çalışmada buldular.


Köy halkı ile aldıkları karar akabinde, birçok işi köylülerle birlikte imece usulüyle yaptıklarını belirten Köy muhtarı Muhsin Elmas, ''Köyümüzde iyi bir cami ve dernek binasının olmaması köylüler için büyük sıkıntılar doğurmaktaydı. Hem büyük bir köy olmayışımız, hem de köyde yaşayanların gelir seviyesinin iyi bir durumda olmaması üzerine yapım kararı aldığımız camimizi imece usulü ile yapmaya karar verdik'' diye konuştu. 


Köy halkının cami yaptırmak için hayırda yarıştığını söyleyen Küçükali Köyü Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı...