05 / 05 / 2024

ankara çiğdem kültür merkezi

ankara çiğdem kültür merkezi

Çankaya Belediyesi,Çiğdem Mahallesi’nde kültür, sanat etkinliklerinin de yapılabileceği çok amaçlı yeni bir merkez oluşturulmasına halk karar verdi.

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Ankara'nın yeni yaşam merkezi olarak kabul edilen Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'nin açılışına sayılı günler kaldı.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni millet bahçesinde inceleme gerçekleştirdi. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılacak!

Ankara sakinlerinin merakla beklediği Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Yapı ve Yapı İnşaat Proje Müdürü Olcay Kazan, proje ile ilgili gelinen son durumu açıkladı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim'de açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'ni inceledi. Proje Ekim ayında hizmete açılacak.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ağustos'ta açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ağustos'ta açılacağını dile getirdi.

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezi inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezinin ihalesi 2018'de yapılmış ve 47 milyon TL bedelle bir firmaya verilmişti. Peki kültür merkezinin inşaatında son durum ne? Kültür merkezi ne zaman tamamlanacak?

Ofis kültüründe büyük dönüşüm!

Yüzyıllar öncesinden gelen iş hanı kültürümüzü tasarım ve teknolojiyle buluşturarak esnek çalışma alanları yöneten HAN Spaces ve Türkiye’nin ilk dijital etkinlik ve sektörel içerik platformu Digital Network Alkaş (DNA) ofis kültüründe değişiklik yapacak ortaklığa imza attı. 

Sinema salonlarının kira sorununa Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan çözüm!

Pandemi süresi boyunca zor zamanlar geçiren ve kira konusunda AVM ile mülk sahipleriyle sıkıntılı süreç yaşayan sinema salon işletmecilerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sevindiren haber geldi. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Yapı-Yapı'nın yapımına başladığı ve yıl sonunda açılacak Ankara Atatürk Kültür merkezi Millet Bahçesi'nin (AAKM) içinde olimpik bir kaykay parkı bulunuyor.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'nde sona yaklaşıldı!

Yapımına geçtiğimiz sene mart ayında başlanan Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi (AAKM) Projesi'nde sona geliniyor.

Bucak Kültür Kompleksi'nin inşaatı için bakandan yardım talebi!

Burdur Bucak'ta 2013 yılında yapımına başlanan Bucak Belediyesi Kapalı Pazar ve Kültür Kompleksi'nin kültür kompleksi inşaatı bir türlü tamamlanamadı. Merkezin tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'dan yardım istenecek.

Kahramankazan Mahalle Kültür Evleri için ilk adım atıldı!

Ankara Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un seçim vaatleri arasında yer alan Mahalle Kültür Evleri projesi için çalışmalara başlandı.

Mamak Kültür Merkezi restore edilecek!

1924'te Cumhuriyet’in ilk müzik öğretmen okulu olarak açılan ve uzun seneler devlet konservatuarı olarak hizmet veren Ankara'daki Mamak Kültür Merkezi’nin aslına döndürülmesi için protokol imzalandı. 

ankara çiğdem kültür merkezi Haberi

ankara çiğdem kültür merkezi

Çankaya Belediyesi, halkın katılımının sağlandığı ve kararın bölge halkı tarafından alındığı hizmetlerine bir yenisini ekledi. Çiğdem Mahallesi’nde kültür, sanat etkinliklerinin de yapılabileceği çok amaçlı yeni bir merkez oluşturulmasına halk karar verdi.


Çankaya Belediyesi, Çiğdemim Derneği’nden gelen öneriyi değerlendirerek hayata geçirdi. Çiğdem Mahallesi’nde bulunan Çankaya Evi’nin bitişiğindeki boş bina, bölge halkının isteği doğrultusunda başta çocuklar olmak üzere tüm halka hizmet verecek özel bir sanat atölyesine dönüştürülecek.


VATANDAŞLAR KÜLTÜR SANAT MERKEZİ İSTEDİ


Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in uygulamaya koyduğu “Katılımcı Demokrasi” anlayışının yeni bir örneği daha hayat buluyor. Çiğdemim Derneği ile birlikte yürütülen proje kapsamında, Çiğdem Çankaya Evi’nin bitişiğindeki boş binanın nasıl değerlendirileceğine bölge halkı karar verdi. Vatandaşların çocuklara yönelik kültür, sanat etkinliklerinin yapılabileceği bir mekan istemeleri üzerine Çankaya Belediyesi ön planda çocuklar olmak...