28 / 04 / 2024

Ankara çöken bina

Ankara çöken bina

Ankara'da bitişiğindeki inşaatının temel kazısında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 katlı Saadet Apartmanı'nı çökme riski nedeniyle tahliye edildi.

Ankara'da çökme riski nedeniyle 21 bina boşaltıldı! 

Ankara’da, inşaat çalışması nedeniyle temelinde kayma oluşan 8 katlı Bahar Apartmanı ve etrafında riskli olduğu tespit edilen 20 bina tahliye edildi.

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

Ankara Sincan'da kolonu patlayan bina tahliye edildi!

Ankara'nın Sincan ilçesinde kolonu patlayan 4 katlı 24 dairelik bina gece saatlerinde tahliye edildi. 

PTT Ankara Çankaya'da 4 milyon TL'ye bina kiraladı!

PTT, Ankara'da 4 milyon Türk Lirası bedelle bina kiraladı. Binanın bodrumu ile 2 katı başka bir kuruma senelik 900 bin Türk Lirası bedelle kiraya verildi. 

Emrullah Eruslu'dan Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklama!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Başkanı Emrullah Eruslu Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Zeytinburnu'nda çöken bina incelendi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına bağlı Deprem Risk Analizi ekipleri çöken binanın enkazında inceleme yaptı.

Ankara Büyükşehir, kullanılmayan bina için 2 milyon 250 bin TL ödeme mi yaptı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kullanılmayan bir bina için, Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden "kira" adı altında toplamda 2 milyon 250 bin TL ödeme yaptığı belirtildi.

Kartal'da çöken bina için bilirkişi raporu alınacak! 

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin yürütülen davada bilirkişi raporu alınmasına karar verildi. 

Ankara'da inşaat kazısının temeline zarar verdiği 3 katlı bina boşaltıldı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, yanındaki alanda devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle zemininde yarıklar oluşan üç katlı bina, boşaltıldı.

Ankara'da temeli kayan 8 katlı bina tahliye edildi!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde boşluk oluşan ve istinat duvarının bir kısmı yıkılan 8 katlı bina, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. 

Ankara'da çökme riski nedeniyle 21 bina boşaltıldı! 

Ankara’da, inşaat çalışması nedeniyle temelinde kayma oluşan 8 katlı Bahar Apartmanı ve etrafında riskli olduğu tespit edilen 20 bina tahliye edildi.

İzmir Bayraklı'da çöken bina havadan görüntülendi!

İzmir'de dün meydana gelen 6.6 şiddetinde depremin ardından çalışmalar devam ediyor. Bayraklı'da çöken Doğanlar Apartmanı'nda sürdürülen çalışmalar drone ile havadan görüntülendi. 

Bendevi Palandöken: Ankara esnafı AVM fazlalığından şikayetçi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, Ankara esnafının AVM ve zincir marketlerin fazlalığından şikayetçi olduğunu söyledi.

Hakan Bahadır: Sadece maddi kayıp var!

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm için boşaltılan bina çöktü. Çöken bina aile ilgili Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır;" Yaralı ve ölüm vakamız yok, sadece maddi kayıp var" dedi...

Ankara çöken bina Haberi

Ankara çöken bina

Ankara'da hemen yanında bulunan inşaatının temel kazısında meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 katlı Saadet Apartmanı'nı çökme riskine karşı tahliye edildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; olay, Çankaya ilçesi Çamlıtepe Mahallesi Tevekküller Sokak'ta yaşandı. İddialara göre, müteahhit G.T., sokak üzerinde bulunan boş arsada, yaklaşık 3 hafta önce bina inşaatı için çalışmalara başladı. Temel kazısında, kazı alanının hemen yanında bulunan 3 katlı ve 10 daireli Saadet Apartmanı"nın temelinden aşağı toprak kaymaya başladı. Apartman sakinleri durumdan endişe duyarak, müteahhit ile iletişime geçti ve belediyeye haber verdi. Ancak iddialara göre; belediye görevlileri, kazının diğer binalara risk oluşturmadığından bahsederek, vatandaşların evlerine dönebileceğini haber verdi. Olayın ardından kazı çalışması devam etti. Bugün akşam saatlerinde, Saadet Apartmanı'nın zemininde ve duvarlarında oluşan derin yarıklar üzerine bina sakinleri, polise...