02 / 05 / 2024

Ankara Haydarpaşa YHT

Ankara Haydarpaşa YHT

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yüksek hızlı trenlerimiz Ankara'dan kalkıp Haydarpaşa'ya kadar veya Halkalı'ya kadar gidebilecek hale gelecektir.'' diye açıklama yaptı. 

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son durum görüntülendi!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapım çalışmaları devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi.

Gebze-Haydarpaşa banliyö hattında son 10 kilometre!

Gebze-Haydarpaşa arasında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattının tamamlanmasına 10 kilometre kaldı.

Ankara Haydarpaşa YHT sene sonu açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yüksek hızlı trenlerimiz Ankara'dan kalkıp Haydarpaşa'ya kadar veya Halkalı'ya kadar gidebilecek hale gelecektir.'' diye açıklama yaptı. 

2005 yılında Haydarpaşa'ya yapılması planlanan proje!

2005 yılında Haydarpaşa Garı ve çevresindeki, Haydarpaşa Kampüsü'nü de içine alan, bin dönümlük alana yapılması planlanan 5.1 milyar dolarlık Haydarpaşa Projesi, 7 lale şeklindeki gökdelen ve az katlı yapılardan oluşacakmış.

2005 yılında Maritim Hotels Grubu, Galataport ve Haydarpaşa'ya talip olmuş!

2005 yılında Alman Maritim Hotels Grubu, Salıpazarı'nda gerçekleştirilecek Galataport Projesi'nde ve Haydarpaşa'da 5 yıldızlı iş oteli ve kongre merkezi yapımı ile ilgili projelere talip olmuş.

2003 yılında Haydarpaşa Garı'nı otel yapma projesi!

2003 yılında İstanbul Defterdarlığı, İstanbul'daki tarihi kurum binalarının ek gelir için satılarak otel yapılmasını önermiş. Satılması düşünülen binalar içinde Haydarpaşa Garı, Büyük Postane gibi tarihi binalar da varmış.

Mahall Ankara TOKİ açık artırma ihalesi!

Dükkanların satışa sunulduğu Mahall Ankara TOKİ açık artırma ihalesi bugün yapılıyor. Türkerler İnşaat imzası ile hayata geçirilen projede yüzde 1 peşin ödemeler ile konut sahibi olunabiliyor.

Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinde öğrenci sayısı arttı!

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinin,öğrenci sayısında ciddi artış sağladığını söyledi.

Fujifilm 5. mağazasını Ankara'da açtı!

Fotoğrafçılıkta film işi bitince görüntüleme teknolojisindeki kapasitesiyle sağlık alanına giren Fujifilm, bir yandan da fotoğrafçıların platformu haline getirmek istediği Fujifilm Shoplar açıyor. 5’inci mağaza Ankara’da açılacak.

Aykurt Nuhoğlu'ndan Haydarpaşa açıklaması!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Haydarpaşa'da tavırlıyız. Haydarpaşa arazisi deprem toplanma yeri olarak kalsa 400 bin kişiyi ağırlar. Modadaki camiye gelince biz Kadıköylüler ihtiyaç duyarsak yaparız" dedi

TOKİ Ankara Çubuk Aşağıçavundur başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Ankara Çubuk Aşağıçavundur başvuruları bugün başlıyor. Daire fiyatları 50 bin 498 TL'den başlangıç gösteren projede toplam 14 adet konut açık satış yöntemiyle satılıyor.

TOKİ Ankara Çubuk Aşağıçavundur başvuruları yarın başlayacak!

TOKİ Ankara Çubuk Aşağıçavundur başvuruları yarın başlayacak. Satış işlemlerini T.Halk Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 64,71 metrekare olarak tasarlanan 2+1 daireler açık satışa sunulacak.

Haydarpaşa Garı üstgeçit köprüsü yol ve kavşak ihalesi 1 Nisan'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, Haydarpaşa Garı üstgeçit köprüsü yol ve kavşak inşaatı yapım işini ihaleye çıkardı. İhale 1 Nisan 2015 Çarşamba günü yapılacak...

Ankara Haydarpaşa YHT Haberi

Ankara Haydarpaşa YHT


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını cevapladı. Ulaşım projeleri hakkında açıklamalar yapan Bakan Arslan, "Yüksek hızlı trenlerimiz Ankara'dan kalkıp Haydarpaşa'ya kadar veya Halkalı'ya kadar gidebilecek hale gelecektir. İnşallah bu sene sonu itibarıyla bu hizmeti vermiş olacağız" dedi.

Yüksek hızlı tren hakkında sorulan soruya ise Bakan Arslan şu açıklamayı yaptı; "Yüksek hızlı ve hızlı tren hatları koridor yaklaşımıyla doğu-batı aksında ve kuzey-güney aksında yapılmak üzere belirlenmektedir. Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri güzergâhı Antalya'yı İç Anadolu'ya bağlayacaktır; Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla-Adana-Mersin güzergâhı ise özellikle saydığım bölgelerin Mersin ve İskenderun limanlarına ulaştırılmasını sağlamış olacak, böylece önemli bir güzergâhı tamamlamış olacağız. Ankara-Mersin güzergâhı kapsamında Niğde il sınırları içerisinden geçen Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla demir yolu projemiz bulunmakta, Niğde ilimiz de Ulukışla-Niğde...