05 / 05 / 2024

Ankara Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa- Kentsel Dönüşüm

Ankara Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa- Kentsel Dönüşüm

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce, "Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa- Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamındaki 6 bin 400 gecekondudan 3 bini yıkıldı

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

İstanbul'da kentsel dönüşüm birliği! Bakanlık kentsel dönüşüm için özel birim kurdu!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Yönetmeliği resmen yayımlandı. Depreme dayanıklı yapı stokunun hedeflendiği planda İstanbul genel müdürlük çatısı altında özel bir oluşturuldu.

1938'de Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara'daki arsasını 7 bin liraya satmış!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara'da Hatıp Çayı kenarındaki arsayı 7 bin liradan  satılığa çıkarmış.

TEKEL Genel Müdürlüğü'ne ait 889 metrekarelik arsa tekrar askıda! Arsaya talipli çıkmıyor!

TEKEL Genel Müdürlüğü’ne at Menemen’deki 889 metrekarelik arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bir kez daha askıya çıkarıldı. Parsel daha önce de satışa çıkarılmış ancak taliplisi çıkmamıştı.

Hazine Bakanlığı açıkladı! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde çalışacak 50 işçi alınacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, kurumda çalıştırılmak üzere 50 kamu işçisi istihdam edeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ankara DSİ 5’inci Bölge Müdürlüğü 7 adet arsayı satışa çıkardı!

Ankara ili, Çankaya ilçesinde bulunan Devlet Su İşleri 5’inci Bölge Müdürlüğü, 7 adet arsayı satışa çıkardı. Açık teklif usulüyle gerçekleşecek satış işlemlerinin 7 Kasım 2023 Salı günü saat 10.30’da yapılacağı öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il uyardı! Bayramda o illerde gök gürültülü sağanak yağış var! İstanbul, Ankara İzmir...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bayram süresince yurt genelinde havaların nasıl olacağını duyurdu. Bu kapsamda, Ankara ve İzmir'de bayram süresince hava açık olurken İstanbul'da ise yağış bekleniyor...

Karayolları Genel Müdürlüğü Ankara'da 127 bin metrekarelik arazi satacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü, Ankara Etimesgut'ta yer alan araziyi satışa çıkardı. İşte detaylar...

Ulus Emlak Müdürlüğü Ankara'da 54 adet gayrimenkul satacak! 8 adet taşınmaz kiralayacak!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından Ankara ili, Kalecik, Altındağ ve Elmadağ'da yer alan 54 adet gayrimenkul satılacak ve 8 adet taşınmaz da kiraya verilecek. İşte o ilan...

Milli Emlak Müdürlüğü Ankara'da 62 adet kamu konutu satacak!

Milli Emlak Müdürlüğü, Ankara ili, Sincan ilçesi, Ahi Evran, Kızılay Yücetepe Mahallesinde yer alan toplam 62 adet konutu ihale ile satacak.

Ulus Emlak Müdürlüğü'nden Ankara'da hazineye ait 1 adet arsa satılık!

Ulus Emlak Müdürlüğü tarafından, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Karşıyaka mahallesinde bir adet hazineye ait arsa ihale ile satılacak.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 67 adet gayrimenkulü satışa çıkardı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ait 27 arsa ve 40 gayrimenkul satışa çıkarılıyor.

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Ankara Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa- Kentsel Dönüşüm Haberi

Ankara Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa- Kentsel Dönüşüm

Ankara Büyükşehir Belediyesince, "Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamındaki 6 bin 400 gecekondudan 3 bini yıkıldı.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'nın tarihi ve kültürel dokusunu yeniden ortaya çıkarmak amacıyla 2012'de hayata geçirilen "Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" ile bölge gecekondulardan temizlendi. Bu kapsamda konut karşılığı kira bedeli olarak ve TOKİ'den devredilecek arsalar için Büyükşehir Belediyesince 128 milyon lira kamulaştırma harcaması yapıldı.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuya ilişkin değerlendirmesinde, proje kapsamında modern şehircilik anlayışına uygun bir kentsel dönüşüm gerçekleştiğini ve bölgenin yeniden eski günlerine döneceğini ifade etti.


Projenin Ulus, Ankara Kalesi, Orhangazi, Yıldırım Beyazıt, Atıfbey, Fatih, Çandarlı, Öncüler, Yavuz Selim ve Hacı Bayram mahallesini içine alan 1 milyon metrekare alanda gerçekleştiğini vurgulayan Gökçek, "Projenin uygulanmaya başladığı 2012'den itibaren...