06 / 05 / 2024

Ankara İller Bankasının binası

Ankara İller Bankasının binası

Koruma Kurulu tarafından tescil edilen Ankara’daki İller Bankasının taş binası da bu alanda yapımı süren camiye kurban ediliyor. Tescili kaldırılarak yıkılması istenen İller Bankası taş binası boşaltılmaya başladı.

Kiler GYO'dan İller Bankası'nın Pendik arsasına 3.1 milyar TL'lik teklif!

Kiler GYO, İller Bankası'nın İstanbul Pendik Dolayoba Mahallesi 10510 Ada 1 Parsel Ve 10299 Ada 3 Parselin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesine 3 milyar 111 milyon 111 bin 108 TL ile en yüksek teklifi veren firma oldu.

Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu!

Ahmet Hattat tarafından 1991 yılında Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşa edilmeye başlanan 35 kat yüksekliğe sahip otel ve alışveriş merkezi için yaklaşık 150 milyon dolarlık harcama yapıldı. Şimdi, Yargıtay kararı ile Ahmet Hattat'ın Büyük Çankaya Otel'i Alman bankasının oldu.

Emlak Konut GYO'dan İller Bankası'nın 2 arsasına dev proje!

Emlak Konut GYO, mülkiyetinde bulunan Merkez Ankara projesinin R bloğuna İller Bankası'na 745.4 milyon TL'ye satarken, İller Bankası'na ait 2 arsayı 336.6 milyon liraya satın aldı.

Merkez Bankası'nın İstanbul'da taşınacağı binası TBMM'de!

Merkez Bankası'nın bazı birimlerinin İstanbul'a taşınması nedeniyle bina kiralanması ve yeni bina inşaatı için yapılan ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın aktif büyüklüğü 16.2 milyara ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021 yılı bütçesinin görüşmelerinde Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın aktif büyüklüğünün bugün itibariyle 16.2 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Merkez Bankası'nın kararı sonrası borsa yükseldi döviz kurları ve altın geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kararları sonrası BIST 100 endeksi yükselişe geçerken, döviz kurları ve altın fiyatları sert düştü.

Dolar ve euro, Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi düşüşte!

Merkez Bankası'nın faiz kararına saatler kala dolar ve euro düşüşe geçti. Dolar 7.63'e kadar çekilirken, euro/TL 9.05'in altına düştü.

Merkez Bankası'nın döviz rezervleri azaldı!

Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervleri 25 Eylül haftasında, bir önceki haftaya göre 1 milyar dolar gerileyerek 41 milyar 409 milyon dolara düştü.

TMSF Asya Katılım Bankası'nın Sakarya'daki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Asya Katılım Bankası'nın Sakarya Erenler'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı.

TMSF Asya Katılım Bankası'nın Antalya'daki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Asya Katılım Bankası'nın Antalya Kepez'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı.

TMSF Asya Katılım Bankası'nın İzmir'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Asya Katılım Bankası'nın İzmir Seferihisar'daki gayrimenkulünü satışa çıkardı.

TMSF, Asya Katılım Bankası'nın Manisa Salihli'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Asya Katılım Bankası'nın Manisa Salihli'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı.

TMSF Asya Katılım Bankası'nın Konya Ereğli'deki fabrikasını satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Asya Katılım Bankası'nın Konya Ereğli'deki fabrikasını satışa çıkardı.

Ankara İller Bankasının binası Haberi

Ankara İller Bankasının binası

Koruma Kurulu tarafından tescil edilen Ankara’daki İller Bankasının taş binası da bu alanda yapımı süren camiye kurban ediliyor.Tescili kaldırılarak yıkılması istenen İller Bankası taş binası boşaltılmaya başladı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan “İller Bankası binasının yıkımı mimari katliam olur” dedi.


“Cumhuriyetin Ulus’tan Çankaya’ya uzanan temsil aksı üzerinde bulunan simge yapılardan olan İller Bankası, modern mimarlık eserlerinden birisidir’’ diyen Candan şunları söyledi:


“Erken Cumhuriyet dönemi yapıları tehdit altındadır. Bu aynı zamanda Cumhuriyetin mimari izlerini silme hareketidir. Tarih boyunca otoriter yönetimler, yapılı çevre üzerinden yok etme girişimlerini hep yapmışlardır. Yıkımını kabul etmiyoruz. Yargı mücadelesi başlattık.”


Sözcü/ Yavuz...