29 / 04 / 2024

ankara inşaat sektörü son durum

ankara inşaat sektörü son durum

Yatırımcının tercihi başkent Ankara'nın sanayi, eğitim ve sağlıkta yakaladığı ivme konut piyasasına da yaradı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yatırımcılar konut almak için sıraya girdi.

Ankara'nın kalkınma ivmesi inşaat sektörüne yansıdı!

TUGIAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, ferdi gelir düzeyi açısından Türkiye'nin en zengin ili çıkan Ankara'nın son yıllardaki kalkınma ivmesinin inşaat sektörüne de yansıdığını bildirdi.

Ankara'nın refah artışı inşaat sektörüne de yansıyor!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, TÜİK'in yaptığı araştırmada ferdi gelir düzeyi açısından Türkiye'nin en zengin ili çıkan Ankara'nın son yıllarda yakaladığı kalkınma ivmesinin inşaat sektörüne de yansıdığını bildirdi.

Türker Naslı: Ankara inşaatta sıçrama yaşayacak!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, Ankara’da son yıllarda hızlı gelişim gösteren inşaat sektöründe asıl büyümenin önümüzdeki yıllarda yaşanacağını bildirdi.

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

Yıldırım Kaya: Kur artışlarından en çok inşaat sektörü etkilendi!

Bütçenin enflasyon ve kur farkı nedeniyle anlamsız hale geldiğini iddia eden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, enflasyon ve kur artışlarından en çok inşaat sektörünün etkilendiğini söyledi.

Kazakistan'da konut ve inşaat sektörü yüzde 6 büyüdü!

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kazakistan'da toplamda 15 şehir hastanesi yapılacağını ve bu yılın ilk 6 ayında konut ve inşaat sektörünün yüzde 6 büyüdüğünü söyledi.

Fatih Erdoğan: İnşaat sektörüne sahip çıkılmalı!

Ankara'da hayata geçirilen Merkez Ankara projesindeki ofisler bugün gerçekleştirilen toplantıyla satışa sunuldu. Yapılan toplantıda konuşan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yaptığı açıklamada inşaat sektörüne sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

İnşaat sektörü için çanlar çalıyor!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Gündoğan, bugünkü yazısında inşaat sektöründe oluşan sorunlara değindi.

Türkiye'nin inşaat sektörü Afrika'da inanılmaz imkanlar yakalayabilir!

Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Joseph Chilengi, Türkiye'nin özellikle inşaat sektöründe Afrika'da inanılmaz imkanlar yakalayabileceğini söyledi...

Gürsel Baran: İnşaat sektöründeki daralma uzun sürmeyecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TÜİK verilerine göre, inşaat sektörünün 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 10,9 daraldığını belirterek, "İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi ve yaklaşık 200 sektörü etkiliyor. Sektördeki bu daralma uzun sürmeyecektir" dedi

Etimesgut'ta inşaat sektörü göze çarpıyor!

İzciler Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Aslan, Ankara'nın gözde ilçesi olan Etimesgut'ta inşaat sektörünü kaleme aldı...

Türk inşaat sektörü Kuveyt'te milyarlarca dolarlık anlaşmalar yapıyor!

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Gassan Yusuf Abdulbari ez-Zevavi, Türk inşaat sektöründen 3 büyük firmanın Kuveyt'te milyarlarca dolar değerinde iş anlaşmaları yaptığını söyledi.

Barış Aydın: İnşaat sektörünün önü açılacak!

AK Parti Ankara Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Barış Aydın inşaat sektörünün önünün açılacağını söyledi.

Mustafa Tuna'dan inşaat sektörüne yüzde 50 indirim müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna inşaat sektörüne yüzde 50 indirim müjdesi verdi.

Türkiye inşaat sektöründe önemli bir yere sahip!

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, basın mensuplarıyla bir araya geldiği iftar programında, "Türkiye inşaat sektöründe de önemli bir yere sahip." dedi.

İnşaat sektörünün Ankara devleri 2018'den umutlu!

Türkiye 2017 yılında, coğrafi konumundan kaynaklı ekonomik risklerin dışında küresel ekonominin de yarattığı risklere rağmen büyümeye devam etti. Dövizdeki dalgalanmalara karşın ekonomisi yılın 3. çeyreğinde yüzde 11.1 büyüyen Türkiye’nin, yürütücü gücü bu sene de inşaat sektörü oldu. 

ankara inşaat sektörü son durum Haberi

ankara inşaat sektörü son durum

Yatırımcının tercihi başkent Ankara'nın sanayi, eğitim ve sağlıkta yakaladığı ivme konut piyasasına da yaradı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yatırımcılar konut almak için sıraya girdi.


Ankara, büyüyen sanayi, eğitim ve sağlık gibi alanların yanı sıra inşaat sektörüyle de son yıllarda ciddi bir ivme kazandı. Kentteki bu gelişim yatırımcının Ankara'ya olan ilgisini de artırırken, inşaat sektörü temsilcilerine göre başkentteki bu yükselişi kazanca dönüştürmek isteyenleri ise kent dışından gelen yatırımcılar oluşturuyor. Ankara'ya en çok konut yatırımı yapanlar arasında İstanbullu, zmirli. Yozgatlı, Şanlıurfalı, Kayserili yatırımcılar bulunuyor. 


YATIRIMCIYA KUCAK AÇIYOR 

Konut anlamında Beytepe, Incek ve Çayyolu gibi yerleşim yerlerinin son yıllarda yükselişe geçtiğini kaydeden Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkam İç Mimar Murat Altuntaş, kent merkezinde aradığı konforu bulamayan alıcının bu bölgelere yöneldiğini ifade etti. 


Altuntaş, "Ankaralı...