03 / 05 / 2024

ankara kalesi yenileme çalışmaları

ankara kalesi yenileme çalışmaları

Kale’deki zemin ve çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelinirken, 91 tarihi binadan 74’ü tarihi dokuya uygun restore edildi. Restorasyon çalışmalarının tamamının Haziran ayı sonunda bitmesi bekleniyor...

Ankara Kalesi içinde yenileme sürüyor!

Başkent’in önemli tarih ve turizm bölgelerinden olan, ancak yıllar içerisinde bu özelliğini yitirmeye başlayan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla yeniden Başkent turizminin gözbebeği durumuna geliyor...

Suriyeli diplomatlar kullanıyordu! Ankara'daki o bina 12 yılın ardından kiraya veriliyor!

Ankara-Şam arasındaki diplomatik ilişkilerin kopmasının ardından 12 yıl boyunca boş kalan Suriye’nin Ankara Büyükelçiliği binasının içinde yenileme çalışmaları yapılmaya başladı. 

Ankara Ulus Meydanı ve çevresi yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Ulus Anafartalar Caddesi, Posta Caddesi, Ulus İş Hanı, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Sobacılar Çarşısı'nda yenileme çalışmalarına başlanacak.

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Murat Kurum: Saraçoğlu Projesi yenileme ve koruma projesidir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Saraçoğlu Yenileme Projesi, tek bir ağacın bile kesilmeyeceği, Ankara'ya yemyeşil bir yaşam alanı kazandıracak bir koruma, yenileme ve yaşatma projesidir." şeklinde konuştu.

Ankara'daki Ulus 100. Yıl Çarşısı binası yıkım işi ihale edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle alınan kararı sonrasında binanın geri dönüşüm malzemeleri karşılığı yıkım işi ihalesinin tamamlandı.

Ankara Kalesi'nde restorasyon başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılacak restorasyon çalışmalarıyla Ankara Kalesi'nin tarihi dokusu gelecek nesillere aktarılacak

Ankara Kalesi’nin eteklerinde dönüşüm başlıyor!

Ankara Kalesi’nin eteklerinde yer alan Kayabaşı Mahallesi’ndeki metruk yapıların yıkımıyla başlayacaklarını kaydeden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “200’ün üzerinde metruk binayı kaldırarak, belli bir plan dahilinde dönüşümü sağlayacağız” dedi.

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Altındağ'da Kale Mahallesi kentsel dönüşümle koruma altına alınacak!

Ankara'da yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Altındağ'daki Ankara Kalesi'nin devamı olan Kale Altı'ndaki tescilli yapıların, kentsel dönüşüm ile koruma altına alınacağını söyleyen Belediye Başkanı Asım Balcı, yerli turisti bölgeye çekebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi...

Anadolu Otoyolu'nda yenileme çalışması yapılacak!

Anadolu Otoyolu'nun Ankara yönü, İzmit Doğu Kavşağı-Adapazarı Gişeleri arası, yapılacak üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları sebebiyle 9 Ağustos'a kadar 21.00-06.00 saatlerinde trafiğe kapatılacak

Ankara Kalesi'ndeki kilise 12 milyon TL'ye satılcak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün parsel sorgulama uygulamasında kilisesi olarak görünen taş bina, 12 milyon TL’den satışa çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'ya tramvay müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara Kalesi'nin Akkale'den başlayıp Atakule'de sonlanacak 12 kilometrelik yolu, bir kültür rotası haline getiriyoruz. Ayrıca Ulus trafiğini 2 ayrı tünelle yer altına alarak, Gençlik Parkı ve Hacı Bayram Veli Cami arasında tramvay ile ulaşım sağlayacağız" dedi...

TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi başvuruları başladı!

Açık Satış Yöntemi ile satışa sunulan TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'ndeki 47 konut için başvuru dönemi bugün başladı..

ankara kalesi yenileme çalışmaları Haberi

ankara kalesi yenileme çalışmaları


Başkent’in önemli tarih ve turizm bölgelerinden olan Ankara Kalesi, yapılan restorasyon çalışmalarıyla turizmin gözbebeği durumuna geliyor.


Kale’deki zemin ve çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelinirken, 91 tarihi binadan 74’ü tarihi dokuya uygun restore edildi. Restorasyon çalışmalarının tamamının Haziran ayı sonunda bitmesi bekleniyor.

Hacı Bayram Camii ve çevresindeki sokaklar başta olmak üzere, Hisarpark Caddesi, Roma Antik Tiyatro ve çevresinde hummalı bir çalışma sürerken, tarih beşiği Ulus yeniden eski görkemli günlerine kavuşuyor. 

Ankara’nın simgesi 

Ankara’nın tarihini yansıtan Kale ve çevresinde örnek bir çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, dış kale diye adlandırılan bölümdeki çalışmalarda son aşamaya geldi. Bölgenin önemli sorunları arasında bulunan temiz su, yağmur suyu, pissu, elektrik, telefon ve doğalgaz hatları baştan sona yenilenip yer altına alınırken, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları da devam ediyor.

Çalışmalara...