05 / 05 / 2024

Ankara kamu arazisi dolandırıcılığı

Ankara kamu arazisi dolandırıcılığı

Başkent Ankara'da kamu arazisi satma vaadiyle 5 kişiden toplamda 25 milyon TL alan 4 şüpheli yakalandı.

İzmir'in 9 ilçesindeki 41 kamu arazisi 1 milyar TL'lik bedelle satılıyor!

İzmir’in çeşitli ilçelerinde bulunan kamuya ait 41 parsel yaklaşık 1 milyar TL bedelle satışa sunuldu. İşte o parseller ile ilgili tüm bilgiler ve satış tarihi...

Hazine, kamu arazisi satışından 10 yılda 6 milyar dolar gelir elde etti...

2013-2023 yılları arasında hazinenin taşınmaz satışlarından 6 milyar dolar gelir elde edildiği kaydedildi. 

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Ankara'da satılık kamu konutu hissesi! İhalesi 1 Eylül'de!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Kızılay Mahallesi'nde yer alan kamu konutu hissesini satışa çıkardı.

28 ilde 472 kamu arazisi KDV'den muaf seçeneğiyle satışta! Kanal İstanbul'a komşu arazilerde 24 ay taksit fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 28 ilde toplamda 472 arazi satışa çıkarıldı. İşte yatırımcıların markajına giren o araziler...

472 kamu arazisi 24 ay vadeyle satışa çıktı! Kanal İstanbul'a komşu arazilerde fırsat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 28 şehirde toplam 472 araziyi satışa çıkardı. İşte yatırımcıların yakın markajına aldığı o araziler...

Ahmet Aras: Bodrum'da kamu arazisi satışı durdurulmalı! 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Bitez Mahallesi'ndeki 30 dönüm büyüklüğe sahip Hazine'ye ait arazinin imar planının değiştirilmesine ilişkin açıklamalar yaptı ve duruma olan tepkisini dile getirdi.

Ankara'daki 92 kamu konutu satışa çıktı!

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ankara ili Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinde yer alan 92 kamu konutunu satıyor.  

14 ildeki 30 kamu arazisi için özelleştirme kararı!

Ankara, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Aydın, Şanlıurfa, İzmir'de yer alan kamu arazileri için özelleştirme kararı alındı

Ankara'da kamu arazisi satma vaadiyle 25 milyon TL'lik dolandırıcılık!

Başkent Ankara'da kamu arazisi satma vaadiyle 5 kişiden toplamda 25 milyon TL alan 4 şüpheli yakalandı.

Ankara'da 271 kamu konutu satışa çıkarıldı!

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi, Ankara ili, Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde yer alan 271 kamu konutunu satıyor...

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

Ankara kamu arazisi dolandırıcılığı Haberi

Ankara kamu arazisi dolandırıcılığı

Başkent Ankara'da, sahte tapu belgeleriyle kamu arazilerini satmaya çalışan ve 5 kişiden toplamda 25 milyon TL alan 4 şüpheli yakalandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan İhbar üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi, kamu arazisi satma vaadiyle dolandırıcılık yapmak isteyenler için düğmeye bastı.

Yaşanan gelişmelere göre, toplamda üç ay devam eden teknik ve fiziki takip sonucunda Coşkun K, Murat Caner A., Abidin T, ile L.Y.Y, gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyette yapılan işlemlerden sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Coşkun K. ve Abidin T. "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından tutuklandı, diğer iki şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilerin konut ve iş yerlerindeki aramalarda çok sayıda sahte evrak bulundu.

- Sahte belgelerle dolandırmışlar

Kamu arazisi satmaya çalışan şüphelilerin, mağdurları "kamu taşıtı" tanıtım kartlı araçlarla satmaya çalıştıkları arazilere götürdüğü bildiriledi.

Dolandıracakları vatandaşlara "Tapu...