27 / 04 / 2024

ankara metro projeleri

ankara metro projeleri

Hakkında merak edilenleri cevaplandıran AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı s, projelerini ve yatırımlarını anlattı. 

Mehmet Özhaseki: Ankara için 11 kilometrelik hat hazırladık!

Ankara’nın üstü örtülü bir hazine olduğunu belirten Cumhur İttifakı Ankara adayı Mehmet Özhaseki, turizmden sanayiye, eğitimden ulaşıma kadar tüm projelerini anlattı.

Havalimanına gidecek metromuz birinci projemiz!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, "Kızılay'dan başlayarak, Keçiören'i içine alıp Pursaklar'dan havalimanına gidecek raylı sistem metro hattımız birinci projemiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankaray'ı ve metroyu daha da uzatıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara'nın en önemli projelerinden Başkentray'ı sizlerin hizmetine sunduk. Şimdi yeni bir adım daha atıyor Ankara. Ankaray'ı ve metroyu daha da uzatıyoruz" dedi...

Mehmet Özhaseki: İnşaatlar belediyelerin işi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, belediyelerin bütçe ve ihaleleriyle ilgili süreçlerini anlattı. Özhaseki, metro projeleri için hükümetten destek alındığını kaydetti.

Ankara'ya 4 yeni raylı sistem müjdesi!

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Aydınlıkevler-Siteler-Kuyubaşı- Havaalanı Hattı, Etlik Hastanesi-Forum Ankara Hattı, Dikimevi-Mamak Hattı ve Söğütözü-ODTÜ Hattı hükümet programına alındı” dedi.

Ankara'ya yeni metro müjdesi!

Başkentlilerin özellikle hafta sonları ziyaret ettiği Eymir Gölü’ne EGO seferleri başlıyor. Başkan Mustafa Tuna, Etlik Şehir Hastanesi için de metro çalışması yapıldığını da açıkladı.

Ankara'nın otopark sorununa okul formülü!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, "Metro istasyonlarına yakın olan okullarda katlı ya da yer altı otoparkı yapılmasını planlıyoruz." dedi.

Başkentray son aşamada!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, son 15 yılda Ankara’ya yaptıkları 32.4 milyar TL’lik ulaşım ve erişim yatırımlarını yeterli bulmadıklarını belirterek, Ankara’ya yakışır bir ulaşım altyapısı için yatırımları aralıksız sürdürdüklerini kaydetti.

Ankara'nın metro projeleri konut fiyatlarını yükseltiyor!

Türkiye’de şehircilik altyapıdan önce gelişiyor. Önce yerleşim yerleri sonra ulaşım projeleri üretiliyor. Geliştirilen ulaşım projeleriyle gayrimenkuller değerlenirken yeni konut projeleri de geliyor.

Keçiören Metrosu 2015'te açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Özellikle havalandırmaya yönelik teknik bir takım sıkıntılar ortaya çıkmış. Onları çözüyorlar, herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil. 2015 yılında kesinlikle açacağız" dedi.

İstanbul ve Ankara metrolarını projelendiren Kazım Özgür, Elazığ Belediyesi'nde!

İstanbul ve Ankara metro projelerini hayata geçiren Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Demiryolları Etüt Projeler ve Yapım Daire Başkanı Kazım Özgür, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı olarak yeni görevine başladı.

Ankara'daki metro göçüğü davası devam ediyor!

Ankara'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili haklarında " Taksirle ölüme neden olmak " suçundan dava açılan 4 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara'ya iki yeni metro hattı müjdesi! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş'tan Başkentlilere 2 metro hattı müjdesi verdi. İşte Mansur Yavaş'ın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok'tan başkente yeni metro müjdesi!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkan adayı Turgut Altınok, sanayi ve ticarette hak ettiği yerde olmayan başkent Ankara için dev projesini duyurdu. İşte havalimanı için yeni bir metro müjdesi veren Turgut Altınok'un o açıklamaları...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk ring metro hattı 'Çayyolu-Sincan' projesi için düğmeye bastı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte raylı sistem ağını genişletecek projelere tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda kentin ilk ring metro hattı olan Çayyolu-Sincan' metro projesinde imzalar atıldı.

TOKİ Ankara projeleri için yeni tarih belli oldu! Tam 290 konutluk iki yeni projeyi kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Ankara 2023 projeleri için yeni tarih belli oldu... Tam 290 konutluk iki yeni projeyi kaçırmayın...

Ankara'da satışta olan konut projeleri Mayıs 2023!

Konut piyasasının hareketlendiği şu günlerde başkent Ankara'da da 67 konut projesinin satışı devam ediyor.  İşte Ankara'da satışta olan konut projeleri Mayıs 2023...

TOKİ Ankara projeleri için tarih belli oldu! O ilçelere 1.048 ucuz konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığnın Ankara projeleri için tarih belli oldu.

Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'sinin tamamlandığını söyledi.

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na metro tepkisi!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu metro projeleri konusunda eleştirdi.

Ekrem İmamoğlu'na metro projeleri için 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak için İBB Başkanına 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verdi.

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

İstanbul'daki metro projeleri için 150 milyon avro dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 2 metro hattının inşaatında kullanılması için 150 milyon avro dış borçlanma yetkisi talep etti. 

Ankara Güvenpark'taki metro inşaatı TBMM'de!

Ankara Güvenpark'ta devam eden metro inşaatına ve inşaatta oluşan göçük TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

ankara metro projeleri Haberi

ankara metro projeleri

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, yeni dönemde seçim çalışmalarıyla ilgili konuştu. Star Gazetesi'nden Fatma Özkan'ın sorularını yanıtlayan Özhaseki, projelerini ve yatırım planlarını anlattı. 

İsminiz Ankara için Kasım ayında anılmaya başlandı, dolayısıyla beş aydır meydandasınız aslında. Nasıl geçti bu beş ay? 

Algılarla gerçekler çok farklı. Gezince dışarıda insanların ilgisini iltifatını gördük. Günde bana yaklaşık 7-8 program yazıyor arkadaşlar. En az 5-6 yerde konuşma yazıyorlar, 3-4 saat sokakta dolaşma yazıyorlar. Bu hiç değişmiyor, rutinimiz oldu. Binlerce insanla karşılaşıyorum haliyle, görüşüyorum tokalaşıyorum. İlk günlerde biraz kendimi anlattım, ancak tanınmışlık anketlerde yüzde 90’larda çıkınca kendimi anlatmayı bıraktım. Ankara’mızı, Ankara’mızda ne yapacağımızı anlatmaya başladım. Hedefteki Ankara’nın ne olması gerektiğini söylemeye çalışıyorum. Nihayetinde bir şehrin geleceği o şehrin yöneticilerinin ufkuyla doğru orantılıdır. Yönetime...