06 / 05 / 2024

Ankara metruk yapıyıkımı

Ankara metruk yapıyıkımı

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat ile Ankara'da suç ve suçlulara barınma alanı sağlayan metruk yapıların yıkılması için harekete geçirildi. 

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi!

Başkent Ankara'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu'nun incelemesi sonucu Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Kırıkkale Belediyesi, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Kırıkkale Belediyesi, kent genelinde çevre halkı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye ekipleri ilde, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Metruk Bina Veri Tabanı ile 62 bin bina yıkımı gerçekleştirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle mücadele kapsamında kullanılan Metruk Bina Veri Tabanı programı ile 62 bin yapının yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi. 

Kayseri Melikgazi'de 1 yılda 280 metruk yapı yıkıldı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından 1 yılda ilçe genelinde 280 metruk yapının ve gecekondunun yıkımı gerçekleşti.

Bursa'da kaçak yapı yıkımında gerginlik!

Bursa Yıldırım'da kaçak bir yapının yıkımı esnasında yaşanan arbedede, polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı.

Keçiören'de kentsel dönüşüm kapsamında 1.650 metruk yapı yıkıldı!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.650 metruk yapının yıkıldığını açıkladı. 

Kartal metruk bina yıkımında rekor kırdı!

Kentsel dönüşüm, riskli yapı raporu veya ilgisizlik nedeniyle metruk durumda olan yapıların yıkım çalışmalarına hızla devam ediliyor. Kartal Belediyesi ise çalışmalarıyla örnek belediye oldu.

Metruk bina yıkımında rekoru Kartal’ın!

Kartal'da hem vatandaşlar hem de çevre için tehlike meydana getiren metruk yapılar ile ilgili sürekli bir çalışma modeli geliştiren Kartal Belediyesi 1 sene içerisinde hatırı sayılır sayıda metruk binanın yıkımını yaptı.

Silivri Mimarsinan Mahallesi'ndeki metruk bina yıkıldı!

Silivri Belediyesi ilçe genelinde tehlike arz eden metruk binaları yıkımını sürdürüyor. 

Kayseri Melikgazi'de metruk binaların yıkımına başlandı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Yıldırım Beyazıt, Gülük ve Tacettinveli mahallerinde bulunan metruk yapıları kontrollü şekilde yıkımını gerçekleştirdi. 

Ankara metruk yapıyıkımı Haberi

Ankara metruk yapıyıkımı

İçişleri Bakanlığı Ankara'da  suç ve suçlulara barınma alanı sağlayan metruk mekanların yıkılması çalışma başlattı.  Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'daki kaçak yapılar ve metruk mekanların yıkılmasıyla ilgili mahalle muhtarları ve yerel yöneticilerden gelen talepler üzerine çalışma yapılması için ilgili birimlere talimat verdi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler,  Çankaya Çiğdem Mahallesi Şirindere Vadisi'ndeki metruk binaların yıkımını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Çankaya Kaymakamlığı ekipleri, Başkentte belirlenen noktaların temizlenmesi için çalışma başlattı. 

Çankaya Çiğdem Mahallesi Şirindere Vadisi'ndeki metruk binaların yıkımı çalışmalarını takip eden Kaymakam Hüdayar Mete Buhara, ilgili birimlerin katılımı ile vakit kaybetmeden çalışmaların başlatıldığını söyledi. Bölgede 224 civarında yapı ve 100'ün üzerinde baraka ile çadır tarzı barınma alanı olduğunu söyleyen Buhara, bu alanların sosyal sorunların...