27 / 09 / 2024

Ankara mimarı Vural Karahan

Ankara mimarı Vural Karahan

Anadolu gazetesi köşe yazarı İbrahim Gökdemir bugün ki köşe yazısında Ankara mimarı Vural Karahan 'la yaptığı röportaja yer veriyor. İşte o röportaj;

Mimar Başak Cengiz Ankara'da defnedildi!

Mimar Başak Cengiz, İstanbul Ataşehir'de sokakta yürürken, 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz tarafından uğradığı kılıçlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Başak Cengiz, Ankara Yeni Mahalle'de defnedildi.

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

Ankara Saraçoğlu projesinde telif tartışması!

Ankara Saraçoğlu'nda restorasyon devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlandığını, istişare yapılıp, taleplerin alındığını kaydetti. Peki Saraçoğlu'nun mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden izin alındı mı?

Mimar çift, Bodrum'da 44 metrekarelik konteyner ev yaptı!

İç mimar Tayfur Girgin ve eşi  Özveri Girgin, Ankara’daki evlerini kapatarak Bodrum’da mandalina bahçesi içerisinde 44 metrekarelik bir konteyner evde yaşamaya başladı.

Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti!

Merhume Nadire Öngör ve merhum Dr. Öngör'ün oğulları 1961 TED Ankara Koleji ve 1966 ODTÜ mezunu, meslek hayatını 1968'den bu yana Danimarka'da sürdüren Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti. 

Ankara Pursaklar'da 32.9 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Pursaklar Belediye Başkanlığı, Ankara İli, Pursaklar ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi'nde 32 milyon 937 bin 80 TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 29 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

Mimar Cengiz Bektaş vefat etti!

Cumhuriyet dönemini simgeleyen Ankara’daki Türk Dil Kurumu binasını tasarlayan ve birçok projede imzası bulunan mimar Cengiz Bektaş vefat etti…

Mimar Feridun Alpat vefat etti!

Denizli Sanayi Odası’nın kurucusu ve Organize Sanayi Bölgesi’nin de kurucu Başkanı olan Mimar Feridun Alpat (85),Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ankara Next Level Yıldız satış ofisi!

Ankara Next Level Yıldız satış ofisi iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Pasifik İnşaat tarafından hayata geçirilen proje mimar Brigitte Weber tarafından hazırlanacak.

Mimar Bülent Ersan Sülüner vefat etti!

Mimar Bülent Ersan Sülüner vefat etti. Cenaze namazı 1 Ocak 2018 Pazartesi günü Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camii'inde kılınacak.

BMZ Mimar-Rast İnşaat Çankaya projesi ne zaman teslim?

Ankara Çankaya'da 5 blok şeklinde yükselen BMZ Mimar-Rast İnşaat Çankaya projesi 314 adet daireden meydana geliyor. Peki BMZ Mimar-Rast İnşaat Çankaya projesi ne zaman teslim?

Ankara 06 Arena Stadı yıl sonu açılacak!

Mimar Bünyamin Derman'ın projesini çizdiği ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin Eryaman'da yaptırdığı stadın bu yıl sonuna yetişmesi planlanıyor.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Ankara mimarı Vural Karahan Haberi

Ankara mimarı Vural Karahan

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış hatlar terminali projesini hazırladı. İstanbul'un en modern ilçesi Sarıyer Belediyesinde Belediye Başkan yardımcılığı yaptı ve 300'den fazla projeye imza attı. 


Rahmi Koç gibi çok ünlü isimlerle çalışma yürüttü ve halen İstanbul'da 400 önemli projenin yapı denetimliliğini yapıyor. Bu kişi hayatı başarılarla dolu Ankaralı Mimar Vural Karahan. 



Önemli gördüğüm projelerden birisi şuan ki ofisimin karşısında bulunan sahil kenarında ki Parktır. Bu parkı yaptıktan sonra Sarıyer Mezunlar Derneğine kiralanmasını sağladım. Buranın geliri ile her yıl 100 öğrenciye karşılıksız burs veriyoruz. Bu parkı yapalı 18 yıl oldu bu zamana kadar 1800 öğrenci bizden karşılıksız burs alıyor. Burs verdiğimiz öğrencilerimiz arasında Japonya'da mastırım yapan öğrencimiz oldu. Çok sayıda bilim adamı yetiştirdik. Her zaman söylüyorum en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. 



ATALARININ BIRAKTIĞI...