27 / 04 / 2024

Ankara Pursaklar dönüştürme planı

Ankara Pursaklar dönüştürme planı

Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ankara Pursaklar'daki park alanının ağaçlandırılacak alana dönüştürülmesine yönelik imar değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandı.

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Merkez Bankası’ndan KKM'yi dolardan liraya dönüştürme harekatı!

TCMB bankaların menkul kıymet tesisi uygulamasında değişiklik yaparak, vadesi gelen kur korumalı mevduat hesaplarının ‘TL mevduata’ dönüştürülmesini hedef olarak belirledi.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümünde kira yardımının 2019'da ne kadar olacağını açıkladı. Peki Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

İzmir'deki Şato Restoran konuta dönüştürülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Varyant'taki Büyükşehir'e ait Şato Restoranı konuta dönüştürme kararı aldı.

Ankara'da 8 AVM hastaneye dönüştü!

Türkiye genelinde alışveriş merkezlerinin (AVM) sayısı 414'e ulaştı. Ankara’da 8 AVM birden kapandı ve özel hastaneye dönüştü.

Ankara'daki dönüşümde 17 bin gecekondu yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı:"2016 itibarıyla uygulanmakta olan kentsel dönüşüm alanımız 2 bin 890 hektar. Bu kapsamda dönüştürülecek gecekonduysa 30 bin civarında. Bugüne kadar 17 bin gecekonduyu yıktık" dedi.

Mehmet Özhaseki: Türkiye'de kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Türkiye’de halen 3 milyon 100 bin kişiyi ilgilendiren bir alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıldığına değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu rakamın çok az olduğunu, en az 30 milyon nüfusun yaşadığı yeri dönüştürme ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.

Bursa YOSAB'daki tarla alanları sanayi imarlı arsaya dönüştürüldü!

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin (YOSAB) 2. uygulama alanındaki tarla vasfındaki arsaların sanayi imarlı arsa vasfına dönüştürme çalışmasının tamamlandığını bildirdi.

Sedi Yapı Gümüşpala semtini, Gümüşyalı’ya dönüştürecek!

Yenilikçi, nitelikli konut projeleri ile kentsel dönüşüme destek veren Sedi Yapı, Karşıyaka’nın Gümüşpala semtini, Gümüşyalı’ya dönüştürme hedefinde. Sedi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Eker, bu bölgedeki yatırımlarının artarak devam edeceğini söyledi

Başkent'te İncek yeni projelerin adresi haline dönüştü!

Son yıllarda özel inşaat firmalarının ilgisini çekmeye başlayan Ankara'nın bir çok semtinde şantiyeler kuruluyor, projeler üretiliyor. Başkentin yeni yaşam merkezlerinden İncek de, yeni projelerin adresi haline dönüştü.

Murat Ülker, Yeniköy‘deki yalısını restorana dönüştürüyor!

Murat Ülker’in Yeniköy’de sahip olduğu yalıyı bir restorana dönüştürecek olması. Aylardır süren çalışmalar sonucu Murat Ülker’in açacağı bu iddialı restoran için konsepte karar verdiği ve gerekli yasal izinlerin alındığı öğrenildi.

Doğu Garajı özel proje alanına dönüştürüldü!

Geçen yıl Üniversite Alanına çevrilen Doğu Garajı eski Festival Çarşısı alanı imar planlarında yeniden değişikliğe gidilerek Özel Proje Alanı'na dönüştürülmesine karar verildi. Karar Büyükşehir Meclisi'nde onayladı.

Ankara Pursaklar dönüştürme planı Haberi

Ankara Pursaklar dönüştürme planı

Ankara Pursaklar'da imar planı değişikliği!


Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ankara Pursaklar'daki park alanının ağaçlandırılacak alana dönüştürülmesine yönelik imar değişikliği Resmi Gazete'de yayınlandı.



Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden:


Pursaklar Belediye Meclisinin 07.10.2016 tarih ve 210 sayılı kararı ile uygun görülen ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.02.2017 tarih ve 377 sayılı kararı ile onaylanan "Pursaklar Saray 98449 ada 56 parselin Ağaçlandırılacak Alandan Bölge Parkına 98449 Ada 56 Parselin Doğusundaki Park Alanının Ağaçlandırılacak Alana Dönüştürülmesine yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği", 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereği. Belediyemiz İlan Panosunda 30 gün süreyle askıya çıkartılmıştır.

İlanen ilgililere...