27 / 04 / 2024

ankara roma tiyatrosu restorasyon çalışmaları

ankara roma tiyatrosu restorasyon çalışmaları

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi hayata geçiriliyor. Projenin 2021’de tamamlanması planlanıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara'da yaşamak Paris, Roma, Berlin'den daha zor: Gelirin yüzde 30'undan fazlası kiraya verilmemeli!

The Economist tarafından yapılan ve ortalama maaş ve tek yatak odalı bir evin kirasının baz alındığı araştırmada, Ankara tek başına yaşamanın en zor olduğu 15'nci yer oldu. İşte ayrıntılar...

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kirasını ödeyemediği için kapanması mecliste!

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun pandemi sürecinde kirasını ödeyemediği için kapanmasına ve özel tiyatroların desteklenmesine yönelik Bakanlıkça yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Saraçoğlu Mahallesi ne olacak?

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, ‘Prag’la Roma’yla yarışır’ dediği Saraçoğlu Mahallesi’yle ilgili yıllardır konuşan çok ama adım atan yok... Peki Ankara Saraçoğlu Mahallesi ne olacak?

Ankara’daki Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi hayata geçiriliyor. Projenin 2021’de tamamlanması planlanıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Antik Roma Tiyatrosu'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Antik Tiyatro’sunda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Antik Roma Tiyatrosu koruma altına alındı.

İznik Roma Tiyatrosu özgün kimliğine kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla İznik Roma Tiyatrosu'nu özgün kimliğine kavuşturuyor.

Ankara'daki Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

Ankara'da bulunan Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna ilişkin Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka soru önergesi hazırladı. Nazlıaka sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu için 12 milyon TL'lik kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılsın diye yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

Ankara Ulus'taki çalışmalara 2 danıştay onayı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı projesi kapsamında bulunan, Bentderesi'ndeki Antik Roma Tiyatrosu'nu yeniden ortaya çıkarma çalışmaları, Danıştay’ca onaylandı.

İzmir Kadifekale'de kamulaştırılan evler kiraya verildi!

İzmir'in Kadifekale bölgesindeki Antik Roma Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için yapılacak kazı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp, bedelleri sahiplerine ödenen evlerden bazılarının, eski sahipleri tarafından Suriyelilere kiraya verildiği ortaya çıktı.

Bursa İznik Roma Tiyatrosu restore edilecek!

İznik'teki 2 bin yıllık antik Roma Tiyatrosu, Bursa Büyükşehir Belediyesince yapılacak kazı ve restorasyon çalışmalarıyla özgün kimliğine kavuşacak.

Roma Antik Tiyatrosu'ndaki son yapı yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus’ta, Roma döneminden kalma tarihi Antik Tiyatronun bulunduğu alandaki son metruk binayı da yıktı. 4 katlı Antalya Otelin de dün gece yıkımını gerçekleşti.

Ankara Ulus'taki Roma tiyatrosu yanlış mı restore edildi?

Ulus’ta yapılan kazılarda ortaya çıkarılan 2 bin yıllık antik Roma tiyatrosu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü restorasyon çalışması kapsamında 2 yıl önce beyaz mermerlerle kaplandı.

ankara roma tiyatrosu restorasyon çalışmaları Haberi

ankara roma tiyatrosu restorasyon çalışmaları

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi" hayata geçiriliyor.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, başkentin tarihi miraslarından Roma Tiyatrosu'nu gün yüzüne çıkaracak "Ankara Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi" için çalışmalar başladı.

Bu yıl içinde restorasyon ve çevre düzenlemeleri başlayacak olan projenin, 2021 yılında dünya kültürel mirasına kazandırılması hedefleniyor.

Açıklama yapan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, ulus ve civarında hem tarihi mirasın korunacağını hem de alanın dünya tarihi mirasına kazandırılacağını aktardı.



Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Varlıkları ve  Müzeler Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde, alanda 2009’da kamulaştırma çalışmalarına başlandığını vurgulayan Başkan Ödemiş, şu açıklamalarda bulundu:

"Proje, Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge...