02 / 05 / 2024

Ankara teleferik hattı

Ankara teleferik hattı

Yerli ve yabancı kent tasarımcılarına, Ankara’yı ve kentin projelerini anlatan Başkan Gökçek, ulaşımda teleferiğe öncelik vereceklerini belirtti.

Ankara Dikmen Vadisi ve Sıhhiye'ye teleferik hattı geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'teki cadde ve yol kenarlarındaki otoparklara, teleferikten yeni yol yapımlarına kadar kent yaşamını ilgilendiren bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu ve projelerini anlattı.

Yenimahalle - Şentepe teleferik hattı 2'nci etabı 1 Nisan'da açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Yenimahalle - Şentepe teleferik hattının ikinci etabında test sürüşleri başladı. Yeni hat 1 Nisan'da tam kapasiteyle devreye alınacak.

Kocaeli'nin yarım asırlık hayali teleferik projesinin yüzde 95'i tamamlandı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunacak olan ve Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferik hattının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ankara-İstanbul arası Ekspres YHT seferleri 10 Temmuz'da başlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul hattında Ekspres YHT" seferlerinin 10 Temmuz'da başlayacağını açıkladı. 

Kartepe Teleferik Hattı 2023'te tamamlanacak!

Kocaeli'de büyük sevinç yaratan Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin, 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Ankara-Sivas YHT hattı yazın hizmete açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas, hattının yazın hizmete açılacağını açıkladı. 

Kocaeli Kartepe teleferik ihalesi 26 Şubat'ta! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarafından hayata geçirilen Kartepe Teleferik hattı ihalesi 26 Şubat Cuma günü yapılacak. 

YHT uzunluğu 5 bin 500 kilometreye çıkacak!

Demiryolu projeleriyle konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''Bu yıl içerisinde Ankara-Sivas hattını faaliyete geçireceğiz. Ankara-İzmir hattını da 2023'te bitirmeyi planlıyoruz'' dedi.

Dubai'ye yüksek hızlı teleferik hattı geliyor!

Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Dubai’de yüksek hızlı teleferik hattı inşa edilecek. Çift yönü hat üzerinde her yönde saatte 8.4 bin yolcunun taşınabilecek...

Gölcük’teki bungalov ve otel projesini mahkeme durdurdu!

Bolu'nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’nda 19 odalı dağ köşkü ve 25 bungalov projesini mahkeme durdurdu. Mahkeme proje kapsamında yapılacak olan dağ kızağı ve teleferik hattı projesinin durdurulması talebini ise reddetti.

Kartepe teleferik hattının temeli atıldı!

Kocaeli Kartepe'de yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek teleferik hattının temeli atıldı...

Ayder’e teleferik hattı yapılacak!

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayan Ayder Yaylası’nın da yer aldığı Kaçkar Dağları Milli Parkı’na 37 kilometrelik teleferik hattıyla kayak tesisi yapılacak. 

Amasya teleferik projesi YİD ihalesi 14 Ağustos'ta!

Amasya Belediyesi, şehir merkezi ile Ferhat Tepesi arasında 1.488 metre uzunluğundaki teleferik hattı için YİD ihalesi yapacak. İhale 14 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Ankara teleferik hattı Haberi

Ankara teleferik hattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerli ve yabancı kent tasarımcılarına, Ankara'nın dünü, bugünü ve gelecekteki projelerini anlattı. İdeal Kentler Zirvesi'nde konuşan Gökçek, Ankara'nın ulaşımda önceliğinin artık teleferik ve monoray olduğunu ifade etti. Başkan Gökçek, "Karayolunda yeterli yer kalmadı. Ucuz olması nedeniyle de artık teleferiği tercih ediyoruz" şeklinde konuştu. Gökçek ayrıca Ankara trafiğini rahatlatmak için yeni düzenlemelerle ilgili de bilgi verdi.


TRAFİK RAHATLATILACAK

Ulus ile ilgili projelere dikkat çeken Gökçek "Ulus için çok ciddi projelerimiz olacak Osmanlı Bankası'nın tarihi binasının bulunduğu alanda trafiği alta alarak, YIBA Çarşısı'nın yanından yukarı çıkılacak. Çankırı Caddesi'nin tamamen kamulaştırması yapılarak yurt binaları yapılacak. Yaya yolu haline gelecek, Ulus'u da aynı şekilde yayalaştıracağız"...