06 / 05 / 2024

Ankara Ulus İsmetpaşa Mahallesi

Ankara Ulus İsmetpaşa Mahallesi

Ankara'nın merkezinde kentsel dönüşüm krizi yaşanıyor. Yıkımına 2006'da başlanan Ulus İsmetpaşa Mahallesindeki kentsel dönüşüm aradan geçen 9 yılda tamamlanamadı.

Ankara'dan İstanbul'a taşınan BDDK personeline verilecek 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı iptal edildi!

Ankara'dan İstanbul'a taşınan 400 BDDK personeline ayda 45 bin TL'lik 'Hayat pahalılığı' tazminatı verilmesine ilişkin düzenleme iptal edildi. İşte detaylar...

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen BDDK personeline her ay 45 bin TL İstanbul ödeneği verilecek! Kanun teklifine eklendi!

Ankara’dan İstanbul’a yerleşen ve pahalılıktan etkilenen BDDK personeli için her ay ‘Hayat Tazminatı’ ödenmesine ilişkin kanun teklifine madde eklendi. Düzenleme ayrımcılık tartışmalarına da neden oldu. İşte ayrıntılar...

ArsaVev’den Ankara, Assos, Avşa, Dikili ve Kuşadası'nda 3 bin 350 TL taksitle imarlı arsa fırsatı! 

ArsaVev Ankara, Assos, Avşa, Dikili ve Kuşadası'nda 3 bin 350 TL taksitle asa fırsatı sunuyor. Söz konusu arsaların tapuları hemen teslim ediliyor.

TOKİ Ankara Mamak Karaağaç Mahallesi 3. Etap başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak Karaağaç Mahallesi 3. Etap projesi bugün itibariyle satışa çıktı.

Ankara Ulus'ta 8.9 milyon TL'ye 3 yıllığına kiralık 200 iş yeri!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Ulus'ta yer alan 200 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor.

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

TOKİ Ankara Mamak Altıağaç başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak Altıağaç Karaağaç projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

TOKİ Ankara Mamak Altıağaç başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak Altıağaç Karaağaç projesinde yer alan konutlar satışa çıktı.

TOKİ Bartın Ulus Abdipaşa kura sonucu 21.07.2020!

TOKİ Bartın Ulus Abdipaşa kura sonucu 21.07.2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Bartın Ulus Abdipaşa kura sonucu 21.07.2020 ve TOKİ Ulus Abdipaşa kura sonuçları listesi...

TOKİ Bartın Ulus Abdipaşa kuraları bugün çekiliyor!

TOKİ Bartın Ulus Abdipaşa projesinde yer alan 150 adet konutun kura sonuçları bugün belli olacak...

TOKİ Ankara Mamak Altıağaç 2. Etap başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak Altıağaç Karaağaç 2. Etap başvuruları başladı. 

Ankara Ulus’un çehresi yıkımlarla değişiyor!

Ankara Ulus’ta Cumhuriyetin çehresi yapılan yıkımlarla değiştiriliyor, birçok simge yapıdan sonra sıra itfaiye meydanında...

TOKİ Ankara Mamak Altıağaç başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Mamak Altıağaç projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı.

Ankara Ulus İsmetpaşa Mahallesi Haberi

Ankara Ulus İsmetpaşa Mahallesi

Mahallede bulunan 700 evden yaklaşık İOO'ü yıkıldı. Kalan 600 eve ise yıkılacağı gerekçesiyle bir çivi bile çakılamadı. Arsa sahipleri yeni evlerine geçmeyi beklerken 2014'te mahalleye Suriyeliler taşındı. 



300 EVDE SURİYELİLER VAR 

Kentsel dönüşümü kabul etmeyen bina sahipleri ise Ankara Büyükşehir Belediyesi aleyhine idare mahkemesine dava açtı. Mahkeme kentsel dönüşüm yasaları çerçevesinde belediyeyi haklı buldu. Belediye evleri yıkmaya başladı. 



Bunun üzerine mahalleli davayı Danıştay'a götürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesi de bazı hak sahiplerinin sözleşme imzalamasını gerekçe göstererek, kentsel dönüşüm projesini durdurdu. Ancak mahallede yıkımı yapılan binaların molozlarının dahi taşınmaması harabe görüntüsüne yol açtı. Mahalle, yıkımların ardından savaş alanına döndü. İki yıl önce Suriye'de başlayan iç savaşın ardından ülkeden kaçan Suriyelilerin bir kısmı Hacıbayram ve İsmetpaşa Mahallesi'ne yerleşti. Harap binaları ev olarak kullanmaya başlayan Suriyelilerle...