28 / 04 / 2024

ankara Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı

ankara Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı

Yaşamı kolaylaştırmak, teknolojik ve akıllı şehirler oluşturmak amacıyla düzenlenen 'Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı'nın üçüncüsü Ankara'da başladı. Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te uygulanan akıllı kent uygulamalarını ve yeni projeleri tanıttı.

Toplu taşımada yenilik! Akıllı otobüs dönemi başlıyor!

HAVELSAN ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konulan "Akıllı Ulaşım Projesi" ile birlikte görüntü işleme teknikleri kullanılıp daha konforlu ve güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunulmuş olacak. İşte detaylar…

Akıllı şehir ekosistemi ICSG 2020'de buluşacak!

Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı, 8-9 Nisan'da, akıllı şehir ekosisteminin yerli ve yabancı karar vericilerini bir araya getirecek...

Türkiye, akıllı şehirler konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında!

Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrif ettiği 'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'ne katıldı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Akıllı Şehirler Kongresi açıklaması!

Ankara'da düzenlenen  “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi”ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kongrede Kanal İstanbul projesinin konuşulması üzerine kongreden ayrıldı. İmamoğlu, "Süreç 180 derece farklı bir psikolojiyle yönetildi" dedi...

Akıllı Şehirler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı!

Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı. Kongrede Kanal İstanbul projesinin konuşulmasına tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer ve Mansur Yavaş kongreden konuşma yapmadan ayrıldı…

Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi başladı!

İBB tarafından bu yıl 4'üncü düzenlenen "Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi-2019" başladı. Fuar, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenleniyor.

Mansur Yavaş: Çılgın değil, akıllı projeler yapacağım!

AK Parti adayı Mehmet Özhaseki ile polemiğe girmek istemediğini söyleyen Mansur Yavaş, Ankara için “çılgın" değil “akıllı" projeler üreteceğini söyledi.

Evinizin ne kadar akıllı olmasını istersiniz?

Uluslararası birçok şirkette Satış&Pazarlama Müdürü ve Genel Müdür koltuğuna oturan Ayşe Fügen Arda akıllı evler hakkında yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi 13 Aralık'da!

Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi, 13 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. Zirvede 500'ün üzerinde delege ve 80’in üzerinde lider konuşmacı yer alacak...

AUSDER'den Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi çalışması!

Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı dün başladı. Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER, ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışmasını ilk kez fuarda tanıttı.

Akıllı şehirler teknoloji üretimine bağlı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'na katıldı.

Pendik’te Akıllı Şehircilik binalara uzandı!

Pendik, kentsel dönüşüme geleceğin teknolojisiyle hazırlanıyor. Pendik Belediyesinin AB destekli uluslararası projeyle önce şehrin geneli için çalışmalarını sürdürdüğü 3B Akıllı Şehircilik modellemesi, şimdi de tek tek binalar için kullanılacak.

Türkiye, dünyanın en akıllı şehirlerini ağırlayacak!

Kamu Teknoloji Platformu tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek ‘Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’, 1 Mart 2017 tarihinde Congresium Ankara’da gerçekleştirilecek.

ankara Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı Haberi

ankara Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı

ŞEHİRLERDE yaşamı kolaylaştırmak, teknolojik ve akıllı şehirler oluşturmak amacıyla düzenlenen 'Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı'nın üçüncüsü Ankara'da başladı. Büyükşehir Belediyesi, konferansta, “Akıllı Şehir Ankaraö sloganıyla Başkent'te uygulanan akıllı kent uygulamalarını ve yeni projeleri tanıttı.


Kamu Teknoloji Platformu tarafından üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı, Rixos Grand Ankara Oteli'nde başladı. Konferansa, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile çok sayıda şirketin yöneticileri katıldı.


Konferansta Büyükşehir Belediyesi adına konuşan Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, Büyükşehir tarafından uygulanan teknolojik uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Güven, durağa gelen otobüslerin ne kadar süre içinde geleceğinden, yolcu sayısına kadar bilgi veren...