13 / 05 / 2024

Ankara Ulustaki Roma tiyatrosu yanlış mı restore edildi

Ankara Ulustaki Roma tiyatrosu yanlış mı restore edildi

Ulus’ta yapılan kazılarda ortaya çıkarılan 2 bin yıllık antik Roma tiyatrosu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü restorasyon çalışması kapsamında 2 yıl önce beyaz mermerlerle kaplandı.

Ankara'da yaşamak Paris, Roma, Berlin'den daha zor: Gelirin yüzde 30'undan fazlası kiraya verilmemeli!

The Economist tarafından yapılan ve ortalama maaş ve tek yatak odalı bir evin kirasının baz alındığı araştırmada, Ankara tek başına yaşamanın en zor olduğu 15'nci yer oldu. İşte ayrıntılar...

Ankara Saraçoğlu Mahallesi ne olacak?

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, ‘Prag’la Roma’yla yarışır’ dediği Saraçoğlu Mahallesi’yle ilgili yıllardır konuşan çok ama adım atan yok... Peki Ankara Saraçoğlu Mahallesi ne olacak?

Ankara’daki Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi hayata geçiriliyor. Projenin 2021’de tamamlanması planlanıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Antik Roma Tiyatrosu'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Antik Tiyatro’sunda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Antik Roma Tiyatrosu koruma altına alındı.

Ankara'daki Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

Ankara'da bulunan Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna ilişkin Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka soru önergesi hazırladı. Nazlıaka sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ankara Ulus'taki çalışmalara 2 danıştay onayı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı projesi kapsamında bulunan, Bentderesi'ndeki Antik Roma Tiyatrosu'nu yeniden ortaya çıkarma çalışmaları, Danıştay’ca onaylandı.

Roma Antik Tiyatrosu'ndaki son yapı yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus’ta, Roma döneminden kalma tarihi Antik Tiyatronun bulunduğu alandaki son metruk binayı da yıktı. 4 katlı Antalya Otelin de dün gece yıkımını gerçekleşti.

Ankara Ulus'taki Roma tiyatrosu yanlış mı restore edildi?

Ulus’ta yapılan kazılarda ortaya çıkarılan 2 bin yıllık antik Roma tiyatrosu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü restorasyon çalışması kapsamında 2 yıl önce beyaz mermerlerle kaplandı.

Tarihi Roma Limanı Urla'ya inşa edilecek!

Ankara Üniversitesi, Ege Denizi'nin bilinen en eski liman kentlerinden biri olan Urla'da, 2 bin yıllık Roma limanını aynı yerinde yeniden inşa edecek.

Urla'da Roma Limanı yeniden inşa edilecek!

ANKARA Üniversitesi, Ege Denizi'nin bilinen en eski liman kentlerinden biri olan Urla'da, 2 bin yıllık Roma limanını aynı yerinde yeniden inşa edecek.

Urla'ya Roma Limanı inşa edilecek!

Ankara Üniversitesi, Ege Denizi'nin bilinen en eski liman kentlerinden biri olan Urla'da, 2 bin yıllık Roma Limanı'nı aynı yerinde yeniden inşa edecek.

Ankara'daki Antik Roma Tiyatrosu, açılış için gün sayıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın girişimleriyle 23 yıl aradan sonra kazı çalışmalarının 2009da yeniden başladığı Ankaradaki Antik Roma Tiyatrosu ziyaretçilerini ağırlayacağı günü bekliyor

Ankara Roma Antik Tiyatrosu yeniden ortaya çıkacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da  "en çok dikkatli olması gereken kamu yapılarının bile Atatürk'ün hatırasını gölgeleyen kaçak, estetikten yoksun yapılar yapmakta sakınca görmediklerini" söyledi

Ankara Ulustaki Roma tiyatrosu yanlış mı restore edildi Haberi

Ankara Ulustaki Roma tiyatrosu yanlış mı restore edildi

ANKARA’nın en eski yerleşim bölgelerinden Ulus’ta yapılan kazılarda ortaya çıkarılan 2 bin yıllık antik Roma tiyatrosu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü restorasyon çalışması kapsamında 2 yıl önce beyaz mermerlerle kaplandı. Tiyatronun gülkurusu rengindeki taşlar yerine beyaz mermerlerle restore edilmesi tepki çekerken, Kültür ve Turizm Bakanlığı duruma itiraz ederek restorasyon çalışmalarını durdurdu.


BÜYÜKŞEHİR RESTORASYONU ÜSTLENDİ

Anadolu Medeniyetleri Müzesi arkeologları, 2009 yılında Hacı Bayram Veli Camisi ile Ankara Kalesi arasında kalan birinci derece sit alanında yaptıkları kazı çalışmasıyla milattan sonra 1’inci ve 2’nci yüzyıl arasında inşa edilen antik Roma tiyatrosunu ortaya çıkardı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, tiyatroyu turizme kazandırmak amacıyla kalıntılar üzerine ve çevresine sonradan inşa edilen çeşitli yapıları yıktırdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise Ulus’ta yürüttüğü ‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında...