03 / 05 / 2024

ankara yatırım teşviği

ankara yatırım teşviği

ASİAD Başkanı Barış Aydın, son yıllarda iç göçün hızlandığı Başkent Ankara’nın nüfusu ve ekonomik potansiyeline göre düşük kalan yatırımlardaki payının artması gerektiğini bildirdi.

Selçuk Geçer 'kesinlikle alın' dedi! O yatırım aracını işaret etti! Elinde parası olan durmasın...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer elinde parası olanları uyararak, 'kesinlikle alın'' diyerek o yatırım aracını işaret etti. İşte detaylar...

Borsada gözler ikinci yarıda! Nasıl bir yatırım pozisyonu almalı? İşte uzmanlardan portföy önerileri…

Seçim sürecinin atlatılmasıyla yatırımcılar yılın ikinci yarısına odaklandı. Borsa yükseliş trendini sürdürürken, yılın ikinci yarısına ilişkin nasıl bir yatırım stratejisi izlenmesi gerektiği en fazla merak edilen konulardan biri. İşte uzmanların portföy önerileri…

İslam Memiş ''sizi zengin edecek'' diyerek o yatırım aracını işaret etti! Bakmayan çok pişman olacak!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, ''sizi zengin edecek'' diyerek öyle bir yatırım aracını işaret etti ki yatırımcılar görür  görmez şaşkına döndü. İşte İslam Memiş'ten son dakika çarpıcı açıklama.

Seçim öncesi en cazip yatırım aracı hangisi? İşte, son dönemde yatırım portföylerinin en gözde yatırım aracı!

Yatırım dünyasında son dönemde seçim sürecine ilişkin fiyatlamalar ön plana çıktı. Yatırımcılar hem küresel risklere hem de seçim ile ilgili belirsizlere karşı kendilerini korumak için yatırım portföylerinde değişikliğe gidiyor.

2022 yılında hangi sektörlere yatırım yapıldı? En fazla yatırım teşviğini hangi sektör aldı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı geçen yıla ilişkin yatırım teşvik belgelerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl desteklenen yatırımların tutarı yüzde 43 oranında artış gösterirken, 357 binden fazla kişiye ise iş imkanı sağlandı.

İslam Memiş kat kat kazandıran yatırım aracını açıkladı! Ne altın ne dolar…

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yatırım yapmak isteyenler için önemli tavsiyelerde bulundu. İşte detaylar!

M Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Şişli’de kuruldu!

M Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Şişli’de Cüneyt Ali Turgut ve Abdullah Turgut ortaklığında kuruldu.

Skopea Turizm Yatırım Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Skopea Turizm Yatırım Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi Beşiktaş'ta Haldun Simavi, Esfender Korkmaz ve Çiğdem Simavi ortaklığında kuruldu.

Gümüş yatırımı yapmak isteyenler için rakam verildi!

Yatırımcıların altından sonra en çok tercih ettiği emtialardan biri olan gümüş fiyatları gündemin etkisi ile dalgalı seyrediyor. Gümüşe yatırım yapmak isteyen vatandaşlar gümüşün hangi fiyattan alınması gerektiğini araştırırken Uzman isimden açıklama geldi...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Mart 2021'de 1256 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Mart ayında 1256 yatırım teşvik belgesi imzaladı. 

Şubat ayında 943 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Şubat ayında 943 yatırım teşvik belgesine imza attı.

Ocak 2021'de 929 yatırım teşvik belgesi verildi!

Çalışmalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ocak'ta 929 yatırım teşvik belgesi verilmesine imza attı.

ankara yatırım teşviği Haberi

ankara yatırım teşviği

Barış Aydın yaptığı açıklamada, 2014 itibariyle 5 milyon 150 bin 72 kişi ile Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 7’sini barındıran Ankara’nın 2013’ten 2014’e bir yılda net 40 bin 9 kişi ile en fazla net göç alan il olduğunu belirtti. Buna karşılık Ankara’nın yatırımlardan aldığı payın nüfusu ve ekonomik potansiyeli ile orantılı olmadığını vurgulayan Aydın, son on yılda Türkiye genelinde düzenlenen 34 bin 231 yatırım teşvik belgesinden sadece 1.479’unun Ankara’ya yönelik olduğuna işaret etti. Aydın, 2005-2014 döneminde düzenlenen teşvik belgeleri kapsamındaki toplam 426 milyar liralık yatırımdan İstanbul yüzde 14, Kocaeli yüzde 6, İzmir ve Bursa yüzde 5 pay alırken, Ankara’nın payının 17.7 milyar lira ile yüzde 4 dolayında kaldığına dikkat çekti. Son on yıldaki teşvikli yatırımlar kapsamında 1.3 milyon kişilik istihdam...