28 / 04 / 2024

Borsada gözler ikinci yarıda! Nasıl bir yatırım pozisyonu almalı? İşte uzmanlardan portföy önerileri…

Borsada gözler ikinci yarıda! Nasıl bir yatırım pozisyonu almalı? İşte uzmanlardan portföy önerileri…

Seçim sürecinin atlatılmasıyla yatırımcılar yılın ikinci yarısına odaklandı. Borsa yükseliş trendini sürdürürken, yılın ikinci yarısına ilişkin nasıl bir yatırım stratejisi izlenmesi gerektiği en fazla merak edilen konulardan biri. İşte uzmanların portföy önerileri…



Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in getirilmesinin ardından borsada yükseliş tam gaz devam ediyor. Şimşek’in bu görevi devralır devralmaz kamuoyuna verdiği mesajlar da piyasalar tarafından olumlu algılanırken, Borsa İstanbul’da alım ağırlıklı seyir sürüyor.

Peki, Şimşek’in rasyonel zemine dönüleceği açıklamalarıyla risk iştahının arttığı borsada bu trend daha ne kadar sürecek? Yeni dönemde hangi sektörlere yatırım yapmalı? Nasıl bir portföy oluşturulmalı?

Borsada gözler ikinci yarıda! Nasıl bir yatırım pozisyonu almalı? İşte uzmanlardan portföy önerileri…

Ekonomim Gazetesi’nden Şenay Zeren, bu soruları, uzmanlara sorarak yatırımcıların kafalarındaki soru işaretlerine açıklık getirdi. Haberde, piyasaların artık Mehmet Şimşek'e ekonomi kadrosunda eşlik edecek isimleri beklediği kaydedildi. Buna göre başta Merkez Bankası olmak üzere Şimşek'in,  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu'nda (SPK) da değişiklikler yapmasının beklendiğini işaret edilerek piyasaların ayrıca uygulamada atılacak adımları da yakından izleyeceği belirtiliyor.

Uzmanlar, yılın ikinci yarısında borsada yükseliş trendinin devam edeceği ve endekste yeni tarihi rekorların kırılabileceğine işaret ederken, sektör bazında; otomotiv, havacılık, çimento, perakende ve bankacılık sektörlerine dikkat çekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön