13 / 05 / 2024

Borsada gözler ikinci yarıda! Nasıl bir yatırım pozisyonu almalı? İşte uzmanlardan portföy önerileri…

Borsada gözler ikinci yarıda! Nasıl bir yatırım pozisyonu almalı? İşte uzmanlardan portföy önerileri…

Seçim sürecinin atlatılmasıyla yatırımcılar yılın ikinci yarısına odaklandı. Borsa yükseliş trendini sürdürürken, yılın ikinci yarısına ilişkin nasıl bir yatırım stratejisi izlenmesi gerektiği en fazla merak edilen konulardan biri. İşte uzmanların portföy önerileri…



BORSADA YÜKSELİŞ SÜRECEK

Borsada gözler ikinci yarıda! Nasıl bir yatırım pozisyonu almalı? İşte uzmanlardan portföy önerileri…

Tuncay Turşucu Araştırma ve Danışmanlık Kurucusu Tuncay Turşucu, piyasalarda Mehmet Şimşek ile birlikte rasyonel bir para politikası ve ekonomi yönetimi beklentisinin oluştuğunu belirterek borsanın bun satın aldığını ve bir süre bu trendin devam edeceğini öngördü. Yılın ikinci yarısında endekste pozitif seyirlerin devam edeceğini bekleyen Turşucu, 5 bin 700 seviyesindeki zirve direncinin geçilebileceğini ileri sürdü. Turşucu, bu yıl otomotiv, havacılık, çimento ve perakende sektörlerinin öne çıkmaya devam etmesini beklediğini de dile getirdi.

Endeksin geçen yılı 295 dolar seviyesinde tamamladığını hatırlatan Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, şu anda 248 dolar seviyesinde olduğunu, ikinci yarıda ise 285 dolara yükselmesinin olası olduğunu, hatta 350 dolara yakın bir seviyede tamamlamasının da mümkün olduğunu ve banka hisselerinin favori olduğunu aktardı.

Yatırım Finansman Menkul Değerler Strateji ve Yatırım Danışmanlığı Bölümü Yönetmeni Vahap Taştan ise seçim belirsizliğinin kalkmasıyla birlikte yaklaşık yüzde 15’lik bir yükselişin sözkonusu olduğuna işaret etti.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön