05 / 05 / 2024

Ankarada boş alan dönüşümü yargıya gidiyor

Ankarada boş alan dönüşümü yargıya gidiyor

Mimarlar Odası, Bakanlar Kurulu’nun Ankara’nın 4 ilçesindeki 8 mahalleyi ‘kentsel dönüşüm alanı’ ilan etmesi kararını yargıya taşıyacaklarını açıkladı: Karar kentsel dönüşüm kavramına, mahiyetine uygun değil.

İstanbul'da artık boş alan kalmadı! Kentin Trakya’ya doğru büyümesi doğru mu? 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, İstanbul'daki konut ve barınma krizi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Akgün'ün o açıklamaları...

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteriyorlardı. Gıda markası iflasını verdi. Dükkanlarını boş görürseniz dikkat

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteren bir marka, iflasını verdi. Dükkanlarını gidip boş görürseniz şaşırmamanız gerekiyor.

İstanbul'da bir daire fiyatına İspanya'da satılık köy

İspanya'da boşalan köy internet üzerinden satışa çıkarıldı. 44 hane ve çeşitli sosyal yapılardan oluşan köyün 4 taliplisi olduğu belirtilirken, köyün bir takım yatırımlarla turizm merkezine çevrilebileceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sigortacılık sektöründe 3 ismi görevden aldı! Senetler teminat olabilecek

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu yönetimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla görevden alındı. SEDDK Başkanı, başkan yardımcısı ve üyeliklerden boşalan koltuklara yeni isimler getirildi.

Sermaye Piyasası Kurulu'na yeni başkan ataması kararı Resmi Gazete'de! İbrahim Ömer Gönül kimdir?

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenliğlu'nun görev süresinin dolması nedeniyle boşalan başkanlık makamına İbrahim Ömer Gönül atandı. İbrahim Ömer Gönül'ün atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İbrahim Ömer Gönül kimdir, kaç yaşında, nereli?

Amsterdam'da yüksek kira beklentisi nedeniyle evini boş tutan ev sahiplerine ceza!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da boşalan evlerini yüksek kira beklentisiyle boş bırakan hak sahiplerine belediye tarafından para cezası verilecek.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Kubilay Aykol, İş GYO Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

İş GYO Yönetim Kurulu'nun 1 Ekim 2021 tarihinde yapılan toplantısında; Neşe Gülden Sözdinler'in istifası ile boşalan yönetim kurulu üyeliğine, Kubilay Aykol'un seçilmesine karar verildi. 

Binance'nin yeni başkanı Brian Shroder oldu!

Geçtiğimiz aylarda kripto para borsaların en büyük kurumlarından biri olan  Binance'da Brian Brooks'un istifa etmesi ile boşalan başkanlık koltuğuna Brian Shroder getirildi. 

Kiralık evlerde talep patlaması!

Kiralık evlere talepler hızla artmaya devam ediyor. Emlakçılar boşalan dairelerin bir günde kiraya verildiğini dile getiriyor. 

Tahsin Uçardağ, Trend GYO'nun yeni genel müdürü oldu!

Trend GYO'nun boşalan genel müdürlüğü görevine vekalet etmek üzere Tahsin Uçardağ atandı. Bu atama sonrası şirketin temsil ve ilzamı değişti. 

Hüseyin Özuysal, Ziraat GYO Yönetim Kurulu üyesi oldu!

Ziraat GYO Yönetim Kurulu üyesi Dr.İlker Met, görevinden istifaen ayrıldı. Boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine Hüseyin Özuysal'ın seçilmesine karar verildi.  

Hüseyin Seyit Gürel, TSKB GYO'dan ayrıldı!

TSKB GYO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Seyit Gürel görevinden istifaen ayrıldı.  Şirketin boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine Sevilay Kıran'ın seçilmesine karar verildi.

Ankarada boş alan dönüşümü yargıya gidiyor Haberi

Ankarada boş alan dönüşümü yargıya gidiyor

Türkiye’de yaklaşık 6.5 milyon binanın yenileneceği kentsel dönüşüm kapsamında Ankara için yeni kararlar alındı. 


Bakanlar Kurulu kararına göre Ankara’da bazı semtler kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Buna göre önümüzdeki günlerde Çankaya, Mamak, Etimesgut ve Gölbaşı’nda kentsel dönüşüm başlatılacak. Dönüşümün başlatılacağı yerler arasında Çayyolu Mahallesi, Yakubabdal Mahallesi, Mühye Mahallesi, Karataş Mahallesi, İmrahor Mahallesi, Hallaçlı Mahallesi, Çayırlı Mahallesi, Velihimmetli Mahallesi ve Fevzi Mahallesi bulunuyor.


BELEDİYEYLE ORTAK DÖNÜŞÜM


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir süre önce uygulamaya koyduğu yeni stratejiyle, belediyelerle birlikte büyük kentsel dönüşüm projeleri yapacak. Bunun için ilk olarak büyük maliyet gerektiren projeler için belediyelere finansman desteği sağlanacak. Belediyeler de projeden kazandıkları parayla yeni projelere kaynak yaratabilecek.


ALANSAL DÖNÜŞÜM’E AĞIRLIK


Bakanlık bu kapsamda başta Ankara olmak üzere belediyelerle ortaklık kurarak 4-5 bin konutluk ‘alansal dönüşüm’ projelerine...