ankarada çölyak hastalarına özel restoran Haberi
Ömür boyu glutensiz diyet uygulamak zorunda olan çölyaklılara, hiçbir hayvansal gıda yiyemeyen, hem glutensiz hem de proteini azaltılmış sebze ağırlıklı yiyecekler yiyebilen PKU'lulara ve tam tahıldan yapılmış ürünler yiyen diyabet hastalarına özel restoran Tato, başkentte sağlıklı gıdaya dair üretilmeyen her şeyi üretiyor. Balgat'ta faaliyet gösteren, SGT (Sağlıklı Gıda Tüketimi) şirketinin kurucusu Tahsin Tosun'un, 15 yıllık deneyimini ve tecrübesini aktardığı kendi markası TATO Restoran'da pide, kebap, çorba çeşitlerinin yanı sıra simit, ekmek, poğaça, kurabiye ve lahmacundan tatlıya yüzlerce yiyecekten mahrum kalanlar için birçok alternatif bulunuyor. Gittikleri her yere yanlarında yemek götürmek zorunda kalan hastalar için TATO Restoran'ın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Tosun, "Artık çölyaklıların, diyabetlilerin ve PKU'luların da restoran keyfi olabilecek" dedi. Çölyak ve PKU hastalığının ilaç tedavisi olmadığı...