06 / 05 / 2024

ankarada çölyak hastalarına özel restoran

ankarada çölyak hastalarına özel restoran

Türkiye'de çölyak, diyabet ve PKU (fenilketonüri) hastalarına uygun yiyecek üreten tek restoran başkentte faaliyet gösteriyor.

Kronik rahatsızlığı olanlara Aile Bakanlığı’ndan destek geliyor! Aylık 3.938 TL alacaksınız! Bu para nisanda yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahiplerine verilen maddi destekler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda tüberküloz ve SSPE hastalarına yönelik yardım yapılacağı açıklandı.

Gaziantep'te kanser hastaları için tesis inşa ediliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep'te kanser hastalarına özel medikal sanayi tesisi inşa edildiğini açıkladı.

Rusya’da koronavirüs hastaları için yapılan hastanenin inşaatı, havadan görüntülendi!

Rusya’nın başkenti Moskova’da koronavirüsü taşıyan hastalar için inşasına başlanan enfeksiyon hastalıkları hastanesinin inşaatı devam ediyor…

Çayyolu Minasera Hastanesi’nin binası yeni sahibini bekliyor!

Sinema salonu ve kral dairesi ile dünyadaki tek hastane unvanlıyla, hastalarına beş yıldızlı otel konforu sunulan Çayyolu’ndaki Minasera Aldan Hastanesi şimdi yeni sahibini bekliyor.

Giresun'a onkoloji sağlık köyü inşa edilecek!

Giresun Üniversitesi tarafından, kanser hastalarına doğayla iç içe sağlık hizmeti verecek bir "onkoloji sağlık köyü" yapılacak.

Bursa'daki çölyak hastalarına tesis müjdesi!

Bursa Çölyak Yaşam Derneği’nin düzenlediği dayanışma kahvaltısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çölyak hastalarının aileleriyle birlikte rahatlıkla yemek yiyip, vakit geçirebilecekleri bir sosyal tesisi inşa edeceklerini söyledi.

Kas hastalarına TOKİ konutları müjdesi!

Kas hastalarına özel konut üretilmesi için TOKİ yetkilileriyle görüşen Prof. Dr. Gökhan Akbulut, İzmir'e müjdeli haberler getirdiğini söyledi.

Gökhan Akbulut: Kas hastalarına uygun konut üretilmeli!

Prof. Dr. Gökhan Akbulut, bugün Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Turan'a "Yeni projelerde kas hastaları için özel evler dizayn edin" önerisinde bulunacak.

Şanlıurfa Viranşehir Palyatif Bakım Merkezi açıldı!

Viranşehir Devlet Hastanesi bünyesinde Palyatif Bakım Merkezi açıldı.Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, açılan merkezde kanser, felç, alzaymır ve kalp hastalarına hizmet verilecek.

Kastamonu Araç Devlet Hastanesi Mayıs'ta açılacak!

1953 yılından bu yana Araç halkına hizmet veren Kastamonu'daki Araç Devlet Hastanesi, 2016 Mayıs ayı içinde tamamlanmış yeni yüzüyle hastalarına kapılarını açacak.

Acıbadem Bodrum Hastanesi Onkoloji Merkezi’ni hizmete açıyor!

Acıbadem, kanser hastalarına ‘özellikli hizmet’ sunmak üzere yeni Onkoloji Merkezi’ni Acıbadem Bodrum Hastanesi bünyesinde hizmete açıyor.

Soma Devlet Hastanesi Aralık’ta açılacak!

Bergama yolunda ELİ Sosyal tesisleri çıkışında yaptırılan ve teknolojinin son cihazlarıyla hastalarına hizmet vermeye başlayacak olan devlet hastanesinin, Aralık ayında Sağlık Bakanlığı’na teslim edileceği açıklandı.

Girne Özel Park Tıp Merkezi hizmete açıldı!

20 yıldır Karşıyaka Girne'de hastalarına hizmet veren Park Poliklinik, Anadolu Caddesi'nde 5 bin metrekare kapalı alanda kurulu 13 katlı modern binasında 16 ayrı branşta hasta kabulüne başladı.

ankarada çölyak hastalarına özel restoran Haberi

ankarada çölyak hastalarına özel restoran

Ömür boyu glutensiz diyet uygulamak zorunda olan çölyaklılara, hiçbir hayvansal gıda yiyemeyen, hem glutensiz hem de proteini azaltılmış sebze ağırlıklı yiyecekler yiyebilen PKU'lulara ve tam tahıldan yapılmış ürünler yiyen diyabet hastalarına özel restoran Tato, başkentte sağlıklı gıdaya dair üretilmeyen her şeyi üretiyor. Balgat'ta faaliyet gösteren, SGT (Sağlıklı Gıda Tüketimi) şirketinin kurucusu Tahsin Tosun'un, 15 yıllık deneyimini ve tecrübesini aktardığı kendi markası TATO Restoran'da pide, kebap, çorba çeşitlerinin yanı sıra simit, ekmek, poğaça, kurabiye ve lahmacundan tatlıya yüzlerce yiyecekten mahrum kalanlar için birçok alternatif bulunuyor. Gittikleri her yere yanlarında yemek götürmek zorunda kalan hastalar için TATO Restoran'ın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Tosun, "Artık çölyaklıların, diyabetlilerin ve PKU'luların da restoran keyfi olabilecek" dedi. Çölyak ve PKU hastalığının ilaç tedavisi olmadığı...