01 / 05 / 2024

Ankarada da ofis ihtiyacının artıyor mu

Ankarada da ofis ihtiyacının artıyor mu

Bu rakamın gelecek 5 yılda Türkiye genelinde 5 milyon metrekareye ulaşacağını tahmin ettiklerini belirten Moment Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Uyar, İstanbul gibi Ankara'da da ofis ihtiyacının artacağını düşünüyor.

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması: Yerli de yabancı da ofis kiralamak istiyor!

Nisan ayında açılan İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması yaşanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılarının ofis kiralamak için başvuru yapmasıyla yatırımcı talebi kısa sürede yüzde 60'ı aştı. İşte detaylar...

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

İstanbul'da ofis boşlukları azaldı! Kiralar yükselişe geçti!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak belirlendi. Peki kira rakamları ne oldu? İşte İstanbul Ofis Pazarı ile ilgili merak edilenler...

İstanbul’da ofis açan Dubaili emlak şirketinden Türklere çağrı

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında son dönemlerde kurulan ilişki pek çok alanda olduğu gibi ticarete de olumlu yansıdı. Merkezi Dubai’de bulunan gayrimenkul şirketi Homebond Türkiye’de ofis açtığını duyurdu.

Apple ve Spotify'dan Rusya'ya ofis!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzalamış olduğu yeni tasarıyla birlite Apple ve Spotify, Rusya'da ofis açtı. 

İstanbul'da ofis kiraları yükselişe geçti!

Koronavirüs salgınında hibrit çalışma modeli ön plana çıktı. A sınıfı modelli ofislerin tercih edilmesiyle İstanbul'da ofis kiraları artmaya başladı.

Moskova'da ofis kiraları arttı!

Rusya’da ticari emlak piyasası gün geçtikçe hareketleniyor. Moskova ve St.Petersburg’da alışveriş merkezlerinde doluluk oranı yükselirken, kiralık ofislere talep de arttı.

İstanbul'da ofis fiyatları hangi ilçelerde arttı?

Koronavirüs salgını ofis pazarını nasıl etkiledi? Ofis metrekare fiyatları arttı mı? REIDIN tarafından konuya ilişkin bir çalışma yapıldı. İşte o çalışmanın sonuçları ve Kovid-19 sürecinde ofis pazarı verileri...

İstanbul'da ofis piyasası Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Colliers International tarafından 2021 ilkbahar yaz İstanbul Ofis Piyasası raporu yayınlandı. 

Ofis pazarı sil baştan değişiyor!

GYODER’in, sektördeki son gelişmeleri değerlendirmek ve mevcut sorunlara çözüm bulmak amacıyla hayata geçirdiği ‘GYODER Çözüm Platformu’nun 6'ncı toplantısı gerçekleştirildi. toplantıda, ofis alanlarında pandeminin de etkisiyle hızlanan değişim konuşuldu.

Netflix İstanbul'da ofis açacak!

Sosyal medya düzenlemesi ardından harekete geçen dizi izleme platformu Netflix, İstanbul'da ofis açma kararı aldı. 

Cumhurbaşkanlığı Katar’da ofis açtı!

Katar, Avrupa’daki İslami finans ihtiyacını karşılamak amacoyla İstanbul Finans Merkezi’ni kullanacak. Cumhurbaşkanlığı, altyapı çalışmaları için Katar Finans Merkezi’nde bir ofis açtı.

Ankarada da ofis ihtiyacının artıyor mu Haberi

Ankarada da ofis ihtiyacının artıyor mu

Ankara Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ve Atatürk Orman Çiftliği'nin karşısında inşa etmeye başladıkları ofis projesi Moment Beştepe'nin tanıtımını İstanbul'da gerçekleştirdi. Burada gazetecilere açıklama yapan Uyar, arsasını 15 yıl önce satın aldıkları projenin bölgedeki son yatırım olduğunu belirterek, projelerine talebin yüzde 15'inin Ankara içinden gelmesini beklediklerini kaydetti. Moment Beştepe'deki ofisleri tamamen dayalı döşeli şekilde teslim edeceklerini açıklayan Uyar, metrekare fiyatının 7 bin lira ile 10 bin lira arasında değiştiğini söyledi. 85 bin metrekare kapalı alanı bulunacak projede 330 ofis, 22 ticari birim, 600 kapasiteli de otopark bulunacak. Ticari üniteleri satmayacaklarını belirtti. Kamu ya da özel sektöre toplu kiralama da yapabileceklerini kaydetti. Aralık 2017'de teslimi planlanan projenin 80 milyon dolar yatırım bedeli bulunuyor. Projeye şu ana kadar avukatlar, mali müşavirler, serbest meslek...