14 / 05 / 2024

ankarada Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor

ankarada Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

Dedelerinizin ve ninelerinizin mezarlarına sahip çıkın! İBB başkasına satabilir!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, İBB Mezarlıklar Müdürlüğünün tapusu alınmamış mezarların satıldığı iddiasını gündeme getirdi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yer verdiği o paylaşım...

Ankara'da Ermeni ve Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor?

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden yapılması için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu belirtti.

150 yıl sonra ortaya çıktı! Ünlü isimlerin mezarları binaların altındaymış!

Bir zamanlar ‘Ayaspaşa Mezarlığı’ olan Atatürk Kültür Merkezi'nden (AKM), Beşiktaş'ın stadına kadar binaların bulunduğu bölgenin imar açıldığı, definlerin üzerine binalar inşa edildiği ortaya çıktı.

Erzurum Millet Bahçesi tarihi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek!

Erzurum Millet Bahçesi "Üç Kümbetler" olarak anılan anıt mezarların bulunduğu bölgede hayata geçirilecek. Millet Bahçesi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek…

Aydın'da villa fiyatına mezar!

Aydın'da şehir içindeki Tellidede Mezarlığı'ndaki mezarlık fiyatları lüks villaları geçti. Lüks bir villanın metrekare fiyatı ortalama 2 bin lirayı bulurken, Tellidede Mezarlığı'nda satılan mezarların metrekare fiyatı 2 bin 580 liradan başlıyor.

Karşıyaka Dedebaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sürüyor!

Adını dede mezarlarından alan Karşıyaka’nın en eski mahallelerinden Dedebaşı, 1950’li yıllarda kenti besleyen sebze meyve bahçeleriyle ünlüydü.

İzmir Emir Sultan Türbesi restore edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restore ederek kente kazandırdığı Emir Sultan Türbesi’nde, dönemin önemli kişilerine ait mezarların bulunduğu hazire kısmındaki restorasyon çalışmaları da tamamladı.

İstanbul'da mezarların taşları değiştirilip yeniden satılıyor!

İBB Mezarlıklar Daire Başkanı Adem Avcı mezar yapım ustaları tarafından akıllara durgunluk veren yöntemlerle kabir yerlerinin satıldığını açıkladı. Avcı, “700 güvenlik görevlisiyle mezarlıkları koruma altına almak zorunda kaldık” dedi

1988 yılında İstanbul'da inşaatçılar gözünü mezarlıklara dikmiş!

1988 yılında şehir içinde konut yapacak arsa kalmayınca inşaatçılar, mezarlıkların kent dışına taşınarak arsaların imara açılmasını istemişler. Toplam 7 milyon metrekareye yayılan mezarların arsa değeri ise 17 trilyon liraymış.

Dalyan turist sayısını artırmaya çalışacak!

Muğla Valisi Amir Çiçek (sağ 3), Dalyan'daki turizm olanaklarını incelemek üzere Dalyan Kanalı, Kaunos Antik Kenti, Kaya Mezarları ve Sultaniye Kaplıcaları'nın da bulunduğu alanda inceleme yaparak bilgi aldı.

Dalyan, termal turizmde ön plana çıkacak!

Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve Caretta Caretta'larla ünlü Dalyan'da, termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla alternatif turizm olanakları oluşturulacak. Dalyan Mahallesindeki termal kaynakların turizme kazandırılması için çalışma yürütüldü.

Kahramanmaraş'ın mağaraları turizme kazandırılıyor!

Yukarı Pazarcık bölgesindeki mağaralarda, yaklaşık 10 metre derinlikteki su sarnıcı ve kaya mezarlar bulunuyor. Roma döneminde zengin, soylu ve rütbeli askerler için kayaların içi oyularak yapılan mezarlar, farklı bölümlerden oluşuyor.

ankarada Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor Haberi

ankarada Katolik mezarlarının üstüne dükkan mı yapılıyor

Ankara Ulus’ta yıkılan İller Bankası binasının yeniden inşa edilmesi için ayrılan alanda kazıya çalışmaları sürerken bölgede insan kemikleri bulunmuştu. Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kemiklerin, Ermeni ve Katolik Mezarlığı’nda bulunan cenazelere ait olduğunu ve kazı yapılan alanın hukuka aykırı olduğunu duyurdu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hukuksuz kazı sürecinde bulunan insan kemikleri, Anadolu Medeniyetler Müzesi ekipleri tarafından incelemeye alındı. Bölge bilimsel kaynaklarda Ermeni ve Katolik Mezarlığı olarak görünmektedir. Buna rağmen inşaatın devam ettirilmesi, Anadolu topraklarındaki çok kültürlülüğe yapılan bir saygısızlıktır” ifadelerine yer verid.

Kazının acilen durdurulması gerektiğini dile getiren Candan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Anadolu coğrafyasında yaşayanların, mezarlarının üzerine beton dökmek, dükkan yapmak insanlık dışıdır. O alana yapılacak 46 dükkan için...