06 / 05 / 2024

Ankaranın 5 ilçesine kyk inşa edilecek

Ankaranın 5 ilçesine kyk inşa edilecek

Ankara’nın ilçelerine yeni öğrenci yurtları yapmak için harekete geçildi. Biri merkeze, diğerleri Altındağ, Mamak, Gölbaşı, Haymana ve Çubuk’a yapılacak 6 yurtla başkentteki yurtların kapasitesi yüzde 44.5 artırılacak

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem için İstanbul'un 5 ilçesini işaret etti: Yoğun, çok katlı yapılaşmış!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem ile ilgili önemli bir açıklama yaptı ve X sosyal medya hesabından İstanbul'un 5 ilçesini işaret etti. İşte Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesi hangisi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın son verileri kapsamında Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesinin belli olduğu açıklandı. Buna göre, listede sadece 2 şehir yer alıyor. Peki, Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi hangisi?

İstanbul'un 5 ilçesinde kentsel dönüşüm projelerine karşı 43 iptal davası açıldı! 

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü tıkamak için 5 ilçede 43 dava açıldığı belirtildi. Bu davaların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis üyeleri ve TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açıldığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un bu 5 ilçesine dikkat! Naci Görür tek tek açıkladı ve uyardı: Zeminleri iyi değil!

İstanbul'da beklenen depremle ilgili İBB tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda en fazla riskli yapının Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Esenyurt'a olduğu açıklandı. Prof. Dr. Naci Görür, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve riskli ilçelere değindi. 

İstanbul'da iç göç başladı! Deprem sonrası herkes bu 5 ilçeye akın ediyor! İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından uzmanlar İstanbul için risk haritası çıkarttı, herkes bu 5 ilçeye akın etmeye başladı. Peki İstanbul'un en güvenli ilçeleri hangileri?

Altında fırtına değil resmen tsunami başladı! 1 gram bile altını olan koşun bakın! 5 Aralık 2022 altın fiyatları

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Altında bugün fırtına değil resmen tsunami başladı. 1 gram bile altını olan koşun bakın! 5 Aralık 2022 altın fiyatları...

TOKİ'den Ankara'nın o ilçesine 142 konut ve 28 dükkanlık yeni proje!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara'nın Bala ilçesinde 142 konut ve 28 dükkanlık yeni proje inşa edecek. 

TOKİ'den Ankara'nın 4 ilçesine 2.719 yeni konut geliyor!

Dar ve orta gelirli aileler için yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı başkent Ankara'nın 4 ilçesinde 8 yeni projede toplam 2.719 konut inşa edecek.

TOKİ'den Ankara'nın 5 ilçesine tam 3.400 ucuz konut geliyor! Tarihler duyuruldu, bakmadan geçenler bin pişman olur!

Dar ve orta gelirli aileler için yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara'nın 5 ilçesinde 10 yeni projede toplam 3.400 konut inşa edecek.

Antalya'nın 4 ilçesine 1.322 yeni konut müjdesi!

Antalya'nın Manavgat, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya ilçelerinde geçtiğimiz yaz meydana gelen yangında birçok yaşam alanı yanmış ve küle dönmüştü. Yangın sonrası hasar gören yapıların yerine yenileri inşa ediliyor.

Konya Meram'da 5 bin kişi tapularına kavuştu! 

Konya'mın Meram ilçesine bağlı, Eski Kalfalar, Tırılırmak ve Muradiye Mahallelerini de içine alan Uzunharmanlar Mahallesi’nde 5 bin kişi tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Meram Belediyesi ilçe genelinde vatandaşlara tapu teslimi yapmaya devam ediyor. 

Aydın’ın 17 ilçesine toplu konut müjdesi!

 AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın'ın 17 ilçesinde TOKİ tarafından toplu konut inşa edileceğini açıkladı. 

Bingöl'de riskli 5 ev tahliye edildi!

Bingöl'ün merkez ilçesine bağlı Olukpınar köyünde heyelan meydana geldi. Olay nedeniyle risk altında bulunan 5 ev tahliye edildi.

Ankaranın 5 ilçesine kyk inşa edilecek Haberi

Ankaranın 5 ilçesine kyk inşa edilecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), 81 ilde yeni yurtlar yapmak için kolları sıvadı. 4 yıl içinde 237 yurt yapmayı planlayan KYK'nın 4 yıllık projesi ile başkentte 29 bin 290 öğrenci daha yurtta barınabilme imkânına kavuşacak.


AĞIRLIK MERKEZ İLÇELERE

Söz konusu dev proje ile ilgili SABAH Ankara'ya bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara'da yapılacak olan yurt planlamalarında merkez ilçelere ağırlık verdiklerini belirtti. Kılıç, "2016-2019 yılları arasında kiralama ya da yatırım yöntemi ile şehir merkezi ve Altındağ, Mamak, Gölbaşı, Haymana ile Çubuk'ta 6 yurt daha devreye girecek. Son teknoloji, imkân ve tasarımla yapacağımız yurtlarımızı merkez ilçelerde öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Ancak öğrenci kapasitesinin her geçen gün arttığı Haymana ve Çubuk'a yapacağımız yurtlarla burada çok...