07 / 07 / 2024

Ann Hidalgo paris yenileme projesi

Ann Hidalgo paris yenileme projesi

Paris’in, tarihinin ilk “katılımcı bütçe” uygulamasını hayata geçirip vergilerden ayrılan 20 milyon euro ile ne yapılacağını halka soran Belediye Başkanı Ann Hidalgo, şimdi de dünyaca ünlü mimarlara “Paris’i yeniden inşa edin” çağrısı yaptı...

Türkiye'de konut fiyatları 9 yılda yüzde 134 arttı! İstanbul'daki bir dairenin fiyatı Paris ve Londra'yla yarışıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatlarının 2015 yılından bu yana kademeli şekilde yükseldiği, 9 yıllık artışın yüzde 134 olduğu belirtildi. Megakent İstanbul'daki bir evin fiyatı, Paris ve Londra'yla yarışıyor. İşte konut sektöründeki son durum...

Paris'teki evsizler sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor!

Fransa’nın başkenti Paris’te artan kira fiyatları ve büyük kentlerde yeterli sayıda kiralık ev olmaması, barınma krizine neden oldu. Kentte çok sayıda kişi sokakta yaşıyor.

Ann İnternational İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Ann İnternational İnşaat Sanayi Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Shaıkh Faısal Pervaız tarafından kuruldu.

Grand Paris Hotel Turizm Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Grand Paris Hotel Turizm Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aydın Güven tarafından kuruldu.

Gratis çıldırdı! Loreal Paris Revitalift 410 TL yerine 200 TL! İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi…

Kozmetiğin sevilen adresi Gratis’te Loreal Paris Revitalift 410 TL yerine 200 TL! İşte 31 Ekim 2022 fiyat listesi…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Paris'te konut üretecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin ev sahipliğinde İstanbul’a gelen PYA yetkilileri kentsel dönüşüm tecrübelerini İYA ile paylaştı. PYA, ‘Büyük Paris Dönüşüm Projesi’ni anlattı. İYA da İBB’nin yeşil kent vizyonu ve toplu ulaşımdaki hedeflerini anlattı.

Paris İklim Anlaşması inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili kararları masaya yatırdı. İşte Mehmet Sami Kılıç'ın o açıklamaları...

Fransa'da sokakta kalan 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu!

Fransa Paris'te sokakta kalan toplam 600 göçmen ve evsiz Paris Valiliği önünde çadır kurdu...

Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris'teki evi 790 bin Euro'ya satılıyor!

Bilim insanı Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris civarındaki Saint-Rémy-lès-Chevreuse’de konumlanan kır evi 790 bin Euro'ya satışa sunuldu. Evin tadilat masrafları da göz önüne alındığında fiyatı 1 milyon Euro'ya ulaşıyor.

İstanbul tam ve bağlantılı mahallelerden oluşan bir şehir olabilir mi?

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’nun seçim kampanyasının temel yaklaşımı olarak gündeme gelen 15 dakikalık şehir kavramı İstanbul'da da hayata geçirilebilir mi? İstanbul, yaşayan, insan dostu, tam ve bağlantılı mahallelerden oluşan bir şehir olabilir mi?

Paris Belediyesinden mültecileri ortak yaşamla Fransızlaştırma girişimi!

Paris'in en pahalı bölgelerinde Fransızlarla birlikte yaşayabilecekleri ucuz barınma olanağı sunulan mülteciler Fransızlaştırılmak isteniyor.

Paris'te evsizlerin kaldığı barınaklarda koronavirüse yakalanma oranları yüzde 94’ü buluyor!

Fransa’nın başkenti Paris ve civarında, dezavantajlı kişilerin ve evsizlerin kaldığı kalabalık barınak ve hostellerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) enfeksiyon oranının yüzde 94’e çıktığı belirtildi.

Paris Hilton: Evimdeki gece kulübünü, sinema salonuna çevirdim!

16 aydır evinin tadilatta olduğunu söyleyen Paris Hilton, ''Evimin içinde gece kulübü vardı; Club Paris. Artık ihtiyaç duymuyorum. Büyüdüm. Kulübü sinema salonuna çevirdim'' dedi.

Ann Hidalgo paris yenileme projesi Haberi

Ann Hidalgo paris yenileme projesi

Fransa’nın başkenti Paris’in, tarihinin ilk “katılımcı bütçe” uygulamasını hayata geçirip vergilerden ayrılan 20 milyon euro ile ne yapılacağını halka soran Belediye Başkanı Ann Hidalgo, şimdi de dünyaca ünlü mimarlara “Paris’i yeniden inşa edin” çağrısı yaptı. 200 mimar ve emlak geliştirme uzmanlarına “reinventer Pari” (Paris’i yeniden yaratın) adlı projesini sunan Hidalgo, Işık Şehir olarak anılan kentteki 23 alanın elden geçirilmesini istiyor.  

Paris’in ilk kadın belediye başkanı olma sıfatı taşıyan sosyalist Anne Hidalgo, bu projesini “eşi benzeri görülmemiş bir kent deneyi” olarak nitelendirdi. “Bu tarihi bir an. Bugün yapmaya kalkıştığımız işe cesaret edebilen başka bir kent daha yok” diyen Hidalgo, Paris gibi bir şehrin değişen koşullara her daim ayak durması gerektiğini söyledi. 

Hedefte boş araziler ve trafo merkezleri var

Proje, 150 metrekarelik bir...