08 / 05 / 2024

Annesini öldüren kişiye miras kalır mı

Annesini öldüren kişiye miras kalır mı

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir haberde, biri ‘anne ve kardeşini miras tartışmasında öldürdü’ diyor. Kişinin anne ve kardeşini öldürme sebebi mirasını almak ise gerçekten o mirası alabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kiracı bir odayı beş kişiye kiraladı! Ev sahibi çareyi evi satmakta buldu!

Avcılarda bir kiracı evin bir odasını 5 kişiye kiraladı.  Evinin son halini gören ve bu şekilde kiraya verildiğini öğrenen ev sahibi ise çareyi evini satışa çıkarmakta buldu.

269 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhitten çıldırtan açıklama: Çökmedi yan yattı!

'Cennetten köşe' vaadiyle satılan ve yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi verdiği ifadede ''Rönesans Rezidans yan yattı, herhangi bir çökme olmadı" dedi

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Depremde 52 kişiye mezar olan bina ile ilgili kahreden detay!

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkılan ve 52 kişinin yaşamını yitirdiği apartmana ilişkin 5 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Depremde 52 kişiye mezar olan binanın yapımında yönetmeliklere uyulmadığı öğrenildi.

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

İstanbul Esenyurt'ta inanılmaz bir olay yaşandı. Aralarında da polis memurlarının da bulunduğu kişiler, 211 konuttan oluşan bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattı.

Yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın son bloğu da yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi bölgede devam ederken enkaz kaldırma işlemleri hızşa devam ediyor. Yüzlerce kişiye mezar olan 250 konutluk Rönesans Rezidans'ın son blogu da yıkıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank açıkladı! 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yatırımın önü açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 13 bin 653 teşvik belgesi ile 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 579 milyar liralık yatırımın önünü açtıklarını belirterek, 2022’nin tablosunu paylaştı. İşte detaylar…

Antalya'da '2 ayda teslim edilecek' denilen evleri onlarca kişiye satmışlar!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Antalya'da parasını ödedikleri dairelerinin birden fazla kişiye satıldığını iddia eden bir kooperatifin üyeleri, savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu.

Batman'da 890 kişiye tapu teslimi yapıldı!

Batman'da imar çalışmaları tamamlanan mahallelerde 890 kişiye tapu teslimi yapıldı. 

Güney Kore'de arazi yolsuzluğunda 309 kişiye soruşturma açıldı!

Güney Kore'de iki şehirde bazı bölgeler toplu konut inşa alanı yapıldı. Fakat bu alan belirlenmeden önce içeriden bilgi sızdırılıp arazilerin önceden 10 kişiye 8.8. milyon dolara satıldığı öğrenildi.

Beyonce 100 kişiye 5'er bin dolar kira yardımı yapacak!

Dünyaca ünlü pop yıldızı Beyonce, koronavirüs salgını nedeniyle kira ödemelerinde güçlük çeken 100 kişiye 5'er bin dolar yardım yapacağını açıkladı. 

Anne ve kardeşini öldüren kişiye miras kalır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir haberde, biri ‘anne ve kardeşini miras tartışmasında öldürdü’ diyor. Kişinin anne ve kardeşini öldürme sebebi mirasını almak ise gerçekten o mirası alabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Yaptığı sitedeki 24 daireyi 50'den fazla kişiye satıp kaçtı!

Kocaeli Darıca’da, müteahhit olan Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon lira ile kayıplara karıştı.  Uyuşturucu bağımlıları yarım kalan inşaatı mesken tuttu. Mağdurlardan biri olan Cüneyt Güngör, " 10 yıldır yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi...

Annesini öldüren kişiye miras kalır mı Haberi

Annesini öldüren kişiye miras kalır mı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bir haberde, biri ‘anne ve kardeşini miras tartışmasında öldürdü’ diyor. Kişinin anne ve kardeşini öldürme sebebi mirasını almak ise gerçekten o mirası alabilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Bir haberde, biri ‘anne ve kardeşini miras tartışmasında öldürdü’ diyor. Kişinin anne ve kardeşini öldürme sebebi mirasını almak ise gerçekten o mirası alabilir mi? l E.T.

Bizim miras mevzuatımızda, ‘mirasçılıktan çıkarma’ konusu var. Mirasçı, miras bırakana veya miras bırakanın yakınlarından birine karşı ağır bir suç işlemesi veya bunların aile fertlerine karşı aile hukukundan doğan yükümlülükleri önemli ölçüde yerine getirmemesi halinde mirasçılıktan çıkarılır.

Bu konuya daha önceki günlerde değindim. Ancak okuyucumun sorusu bu madde ile değil, daha farklı bir maddeyle ilgili. Ortada...