28 / 04 / 2024

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durumu anlattı. Aylık basını bilgilendirme toplantısında konuşan Kimyeci, dönüşümde sona geldiklerini belirtti.

Antakya, kentsel dönüşüm odaklı gelişme gösterecek!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci Antakya'daki dönüşüm çalışmalarını anlattı. İşte Kimyeci'nin açıklamaları şöyle:

Antakya Kentsel Dönüşüm Projesi anlatıldı!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Emek ve Aksaray Mahallelerini kapsayan 35 hektarlık riskli alanın dönüştürülmesine yönelik hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi’ni Antakya Belediyesi Meclis Üyelerine aktardı.

Antakya'da atıl alanlar park oluyor!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci Saraykent Mahallesi’nde bulunan Antakya Belediyesi’ne ait 710 metrekarelik atıl alanın yeşil alan vasfında olması nedeniyle mahalleye park olarak kazandırılacağını belirtti.

Antakya Belediye Meclisi Mart toplantısında imar görüşüldü!

Antakya Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'nin başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı Mahfeli Sosyal Tesislerinde bulunan Belediye Nikah salonunda yapıldı.

Antakya Belediye Başkanı: Hiçbir yeşil alanı imara açmadık

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, geride kalan 16 aylık dönemde Antakya içinde hiçbir park alanını imara açmadıklarını ve kente de 21 yeni park kazandırdıklarını söyledi.

Antakya'da 57 mahalleye parke taşı döşenecek!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci Ekinci Mahalle Muhtarı Selim Yılmaz ve mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.

Antakya Ekinci Mahallesi imar planı yeniden incelenecek!

Antakya Belediye Meclisi'nde ele alınan ve üyelerin 12-12 şeklindeki eşit oyu ile karar alınamayan Ekinci'deki bazı imar parselleriyle ilgili tadilat olayının kamuoyunda yanlış anlamalara yol açabileceği endişesiyle, dosya geri çekildi.

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'den yeni imar planı açıklaması!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, düzenlenen basın toplantısında ilçe gündemini meşgul eden ve spekülasyonlara yol açan konuları cevaplandırdı.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin inşaatçılarla bir araya geldi!

Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ilçenin inşaat ve gayrimenkul sektörünü değerlendirmek için sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Kartepe eski Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez oteline kiracı arıyor!

Kocaeli Kartepe eski Belediye Başkanı ve Kocaelispor eski Başkanı Hüseyin Üzülmez Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki oteline kiracı arıyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

Ege Bölgesi'ndeki CHP'li belediye başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla online toplantı düzenledi. Toplantıda İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kentsel dönüşüm için destek istedi. 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, imar affını savundu!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, daha önceden karşı çıktığı İmar Barışı düzenlemesine sahip çıktı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan 'dönüşüm' çağrısı!

Gaziemir’de dönüşüm 8 yıl boyunca “ekonomik kriz” engeline takılırken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrı yaptı. 

Pakistan'ın Karaçi Belediye Başkanı Esenler'deki kentsel dönüşüme hayran kaldı!

Pakistan'ın en kalabalık ve en önemli şehri Karaçi'nin Belediye Başkanı Iftikhar Ali Shallwani, Esenler Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı yapıldı!

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı gerçekleştirildi. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının buluştuğu toplantıda, depremle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'den işçilere ev müjdesi!

ÖZBELSAN şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "İşçi arkadaşların ev talebi vardı. Bu konuda da çalışmalara başladık, Milli Emlak'tan arsa konusunda talebimizi ilettik" dedi...

Kirada oturan Belediye Başkanı Ali Aykurt, lojmanını üretici kadınlara tahsis etti!

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, 31 Mart 2019'da göreve seçildikten sonra kirada oturmaya devam etmişti. Aykurt, şimdi lojmanını üretici kadınlara tahsis etti...

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'dan Yeni Çeşme projesi açıklaması!

Suudi Albassam Group’un, Çeşme ve Urla'da 15 milyar liralık proje hazırlattığı ortaya çıktı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, hükümet ve valiliğin proje ile ilgili hiçbir bilgilendirmede bulunmadığını söyledi...

Karşıyaka’da stat krizi! Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan tepkilere yanıt!

İzmir Karşıyaka'da yapımı bir türlü tamamlanamayan stadyum ile ilgili Karşıyaka yönetiminin sert bir dille tepki everdiği Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, bir açıklama yaptı.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci Haberi

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci

ANTAKYA Belediye Başkanı İsmail Kimyeci aylık basını bilgilendirme toplantısında, kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen son noktayı açıkladı. Kimyeci, kentsel dönüşüm projesinin son aşamasında olduklarını ve ıslak imza dönemine geçtiklerini kaydederek, en yakın zamanda yeterli çoğunluğa ulaşıp inşaat çalışmalarına başlamayı beklediklerini kaydetti.


Kimyeci konuşmasında, "Kentsel dönüşümde son şekil verildi. Hak sahipleriyle imzalar atılmaya başladı. Sözleşmeler imzalanıyor. 60 bin metrekarelik alana sahip 35 hak sahibi onay verdi. Şuanda yüzde 20 yetkiye ulaştık yüzde 67'ye ulaşınca inşaat başlıyor. Büyük firmalara haber verildi. Müteahhitlerle görüşmeler yaptık" dedi.


KÜLTÜR VARLIKLARI BÖLGE KORUMA KURULU GELİYOR


Antakya'daki tarihi eserlerin yoğunluğu göz önüne alındığında, her bir inşaat ve çalışma için Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'ne gidip gelmeye dayanamadıklarını ve Başbakanlıktan Hatay'a müdürlük kurulması talebinde bulunduklarını aktaran Kimyeci çalışmalarla ilgili şunları...