02 / 05 / 2024

Antalya 1500 öğrenci kapasiteli yurt

Antalya 1500 öğrenci kapasiteli yurt

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Antalya’da inşa edilen 1500 öğrenci kapasiteli yurt kampüsünün yapımı tamamlanarak Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

Antalya'nın 19 ilçesinde yeni kreşler açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 19 ilçenin tamamında açılması talimatını verdiği kreşler tek tek hayata geçiriliyor. Kaş'ın Andifli Mahallesi'nde yapımında sona gelinen kreş ve gündüz bakımevi 100 öğrenci kapasitesine sahip olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş’ta kreş inşa ediyor! 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş'ın Andifli Mahallesi'nde 100 öğrenci kapasiteli kreş ve gündüz bakımevi inşa ediyor. 

Antalya Büyükşehir'den Mostar'a yurt!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kardeşlik bağı bulunan Bosna Hersek’in Mostar kentine öğrenci yurdu inşa ediyor.

Antalya şehir hastanesine sonunda kavuşuyor!

Antalya yıllardır hayalini kurduğu şehir hastanesine sonunda kavuşuyor. Daha önce Pınarlı bölgesine düşünülen şehir hastanesi için artık yasal hiçbir engel kalmadı. 1000 kişi kapasiteli olacak olan şehir hastanesinin kapasitesi 1500’e çıkartıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 1.296 kişilik yurt!

Antalya Büyükşehir , Akdeniz Üniversitesi merkez yerleşkesinin yanına toplam bin 296 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurdu yapacak.

Antalya Finike’ye modern çocuk ve gençlik evi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in geçtiğimiz yıl ziyareti sırasında Finikelilere sözünü verdiği ve projesi tamamlanan öğrenci yurdunun ihalesi 6 Ekim’de gerçekleşecek.

Antalya Demre'de 200 kişilik öğrenci yurdu inşa edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde yaptırılan öğrenci yurdu yeni eğitim öğretim sezonuna hazır hale getirildi. Demre'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın katkılarıyla Demre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan yeni öğrenci yurdu tamamlandı.

Antalya Demre'de yeni öğrenci yurdu tamamlandı!

Antalya Demre'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın katkılarıyla Demre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan yeni öğrenci yurdu tamamlandı.

Antalya Korkuteli Otogarı açıldı!

Antalya Korkuteli ilçe otogarı açıldı. Antalya içine veya Korkuteli içerisine yolcu götürmeleri yasak olacak. Otogarda ilçe içi taşıma ücreti normal 1,5 lira, öğrenci 1 lira ve 65 yaş üstü ücretsiz olarak uygulanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mostar'da yurt yapacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı devam oturumu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in başkanlığında toplandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bosna-Hersek’in Mostar şehrinde öğrenci yurdu yapacak

Antalya'daki okullar yenileniyor!

Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Antalya genelindeki 102 okulun fiziki eksiklerini tamamlıyor. Öğrenci ve velilerin yüzünü güldüren çalışmalar, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlayacağı 28 Eylül tarihine kadar tamamlanacak.

Çorum’a 1500 kişilik öğrenci yurdu!

Çorum, yükseköğrenim alanında 1.500 kişilik modern bir öğrenci yurduna kavuşuyor. Ankara Yolu Erzurum Dede mevkiinde yapılan Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, 2015-2016 akademik yılında açılacak.

Antalya'nın yaşam kalitesini arttıracak projeler!

Son 13 yılda nüfusu yüzde 50 oranında artan Antalya'da hem doktor başına düşen hasta sayısı, hem de derslik başına düşen öğrenci sayısı düştü. Yaşam kalitesi arttı.

Antalya 1500 öğrenci kapasiteli yurt Haberi

Antalya 1500 öğrenci kapasiteli yurt

Toplam 47 bin metrekare kapalı alana sahip olan yurt inşaatı 30 milyon 55 bin liraya mal oldu. 1500 öğrenciye hizmet verecek kampüste 7 katlı 4 adet yurt bloğu, 1 adet sosyal tesis, 1 adet kontrol binası, 1 adet teknik merkez, 1 ek bina ve 1 su sarnıcı bulunuyor.


Yurt blokları 4 bloktan ve bodrum + zemin + 7 kattan oluşmakta olup, bir bloğun öğrenci kapasitesi 359 öğrencidir. 4 bloktaki öğrenci sayısı 1436 olup, her blokta 21 adet tek kişilik, 2 adet 1 kişilik engelli ve 112 adet de 3 kişilik öğrenci odası bulunmakta. Yatak odaları ise ahşap mobilyalı, karyola sisteminde, içerisinde banyo, tuvalet, TV, buzdolabı, telefon bulunacak şekilde tasarlandı.


Çevre ve yeşil binalar

İdari bina, değişken debili soğutucu akışkan klima sistemi (VRV-VRF)...