04 / 05 / 2024

antalya 2013 mimarlık bienaili

antalya 2013 mimarlık bienaili

7 Ekim'e kadar devam edecek olan Uluslararası Mimarlık Bienali Mimarlık Odası tarafından düzenleniyor. Bienal'in açılış konuşmalarını Antalya Vali yardımcısı Recep Yüksel ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yaptı..

3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi!

Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi.

Antalya Taba Mimarlık ve Mühendislik açıldı!

Antalya Gazipaşa inşaat sektörü yeni bir iş yerine daha kavuştu. Taba Mimarlık ve Mühendislik, dün saat 11.00'de düzenlenen törenle hizmete açıldı.

AÜ Mimarlık öğrencilerinden Antalya'ya park projesi!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü son sınıf öğrencileri, bölüm bitirme projesi olarak Mavikent Mahallesi'nde yapılması planlanan yaklaşık 65 dekarlık alandaki park için proje hazırladı.

Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs'ta!

Antalya Kepez Belediyesi Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.

RSG İç Mimarlık, OHSAD Kurultayı'na sponsor oldu!

RSG İç Mimarlık, sağlık sektöründeki değişim ve yenilikleri değerlendirmek için Antalya’da düzenlenen OHSAD Kurultayı'na destek sponsor olarak katılacak.

İkinci Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı!

Antalya Kepez Belediyesi'nin, Antalya doğumlu 'Bilge Mimar' Turgut Cansever'in hatırasını yaşatmak amacıyla 2'ncisini düzenlediği Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı.

2015 Uluslararası Mimarlık Bienali gerçekleşti!

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin düzenlediği 2015 Uluslararası Mimarlık Bienali kapsamında 'Antalya Geleceğini Tartışıyor' konulu panel düzenlendi. Oturumu Mimarlar Odası Antalya Şubesi Osman Aydın yönetti.

3. Uluslararası Mimarlık Bienali'nde mülteciler konusu ele alınacak!

Antalya III. Uluslararası Mimarlık Bienali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek sempozyumda mimarlar, ‘mülteciler için ne yapabiliriz’ konusunu ele alacak.

Üçüncü Uluslararası Mimarlık Bienali başladı!

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği IABA - Uluslararası Mimarlık Bienali başladı.

3. Uluslararası Mimarlık Bienali 16 Eylül’de başlayacak!

Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Mimarlık Bienali, 16 Eylül’de başlayacak.

Antalya 3. Uluslararası Mimarlık Bienali neden ertelendi?

Antalya'da 5 Eylül'de düzenlenmesi planlanan 3. Uluslararası Mimarlık Bienali terör olayları nedeniyle ertelendi. Mimarlar Odası Antalya Şubesi, üç yılda bir yapılan Dünya Kongresi'nin 2023 yılında Antalya'da yapılması için çalışmalarına devam ediyor.

Antalya Mimarlık Bienali 16 Eylül'de başlıyor!

Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği Mimarlık Bienali'nin teması, 'Mimarlıkta Geleceği Düşünmeli olarak belirlendi. 16 Eylülde başlayacak bienal, 30 Ekim'e kadar devam edecek.

3. Uluslararası Mimarlık Bienali Antalya'da düzenlenecek!

3. Uluslararası Mimarlık Bienali, "Geleceği Düşünmek" temasıyla 16 Eylül-25 Ekim tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek. Aydın, organizasyonun Kaleiçi Yat Limanı, Cumhuriyet Caddesi ve Haşim İşcan Mahallesi'ni kapsayan bölgede gerçekleşeceğini belirtti.

antalya 2013 mimarlık bienaili Haberi

antalya 2013 mimarlık bienaili

Khan Oteli'nde gerçekleştirilen ve şablon kentler oluşturmayan kentsel dönüşüm çalışmalarını içeren bienalinin açılış konuşmasında Suriye konusu gündem oluşturdu. Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, bienalde yaptığı konuşmada, Antalya'da yılda 200 civarında ulusal ve uluslararası kongre yapıldığını, bu kongrelerin kalıcı katkıları bulunduğunu belirterek, kongrelerin sayısının artmasını istediklerini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da mimarlık mesleğinde felsefenin, kültürün, etik değerlerin, yaratıcılığın ön planda olduğunu kaydetti. Mimarların her dönem şablona karşı olduklarını dile getiren Akaydın, mimarlara daha yaratıcı ve daha az şablonlu bir gelecek diledi. Meslek odalarıyla ilgili düzenlemelerin de yapıldığı Torba Yasası'na değinen Akaydın, dikdatör eğilimi olan ülkelerde önce basının susturulmaya çalışıldığını, ardından sivil toplumlara karşı baskılar uygulandığım savundu. Suriye ile yaşanan krizi değerlendiren Akaydın, Suriye ile yapılacak savaşın en...