15 / 05 / 2024

Antalya Akseki su sorunu

Antalya Akseki su sorunu

Akseki Susuz Şahap Mahalle Muhtarı Kemal Ulaş, 100 yıllık su sorunlarını tarihe gömen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret ederek, teşekkür plaketi verdi. Türel, Susuz Şahap’ın adının artık Sulu Şahap olması gerektiğini söyledi.

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'nın Akseki ilçesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, Akseki’nin Cevizli ve Bademli Mahalleleri sınırlarında yer alan kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapmadığı ididalarıyla Belediye İmar Müdürü İbrahim Yıldız hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti.

TOKİ Antalya projesi için geri sayım başladı! Sadece bu ilçeye 84 yeni konut geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Antalya projesi için geri sayım başladı. İşte TOKİ Antalya Akseki projesi ile ilgili detaylar...

Antalya'da '2 ayda teslim edilecek' denilen evleri onlarca kişiye satmışlar!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Antalya'da parasını ödedikleri dairelerinin birden fazla kişiye satıldığını iddia eden bir kooperatifin üyeleri, savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu.

Haberi duyan kulaklarına inanamıyor! Bir ilimizde su tarifesine indirim! 5 tona kadar…

İstanbul’da suya zam haberinin ardından Antalya'da su tarifelerine indirim yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, suya yapılan indirim ile ilgili, "5 tona kadar suyun tonunu 1 lira yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

TOKİ Antalya projesi için beklenen tarih geldi! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Antalya Akseki projesi için start verdi. İşte proje detayları...

TOKİ'den Antalya'ya yeni proje müjdesi! O ilçeye 126 ucuz konut geliyor!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Antalya Akseki projesi için düğmeye bastı. Projenin ihalesi 21 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

DSİ Antalya Manavgat'ta imarlı arsa satıyor!

Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü, Antalya Manavgat'ta yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı.  Arsanın satış bedeli 18 milyon 266 bin 245 TL olarak belirlendi.

Antalya'daki tarihi düğmeli okul binası turizme kazandırılıyor!

Antalya'nın kendisine özgü düğmeli evleriyle ünlü Akseki ilçesinde inşa edildiği 1926 yılından beri ayakta kalmayı başaran okulda, restorasyon çalışmaları başladı

Antalya’da 3 yılda 858 metruk bina yıkıldı!

Antalya’da suç yuvası haline dönen ve güvenlik riski oluşturduğu metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor. 2017 yılından bu yana yıkılan yapı sayısı 858’e ulaştı. En fazla yıkım ise 170 ile Kepez’de yapıldı. 

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Konyaaltı'nda kamu arazisindeki lüks konut inşaatı için suç duyurusu!

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’nde 1980 öncesinde üniversite alanı olarak kamulaştırılan sonrasında 30 Temmuz 2018'de Millet Bahçesi yapılması sebebiyle önce TOKİ’ye, oradan da özel bir inşaat şirketine satılan alanda lüks konut ve iş yeri inşaatı yapımı sürüyor...

Bakanlıktan mavi bayraklı Sarısu Plajı'na akaryakıt iskelesi teklifi!

Beydağları Sahil Milli Parkı yer alan Sarısu Plajı'na Ulaştırma Bakanlığı'nca yapımı teklif edilen petrol iskelesi tepkilere sebep oldu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Bu proje Sarısu'ya ihanettir” dedi.

Akseki'deki Zilalcı Konağı restore ediliyor!

Antalya'nın Akseki ilçesinde 1900'de yapılan ve günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Zilalcı Konağı restore ediliyor.

Antalya Akseki su sorunu Haberi

Antalya Akseki su sorunu


Akseki’nin 35 yıllık su sorununu 5.5 ayda çözen Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, ilçenin yıllardır suya hasret mahallelerini de suya kavuşturmuştu. Bu kapsamda 100 yıldır çektiği susuzluğu adına yansıyan Susuz Şahap Mahallesi’nin de asırlık içme suyu sorunu tarihe gömülmüştü. 

Susuz Şahap Mahallesi Muhtarı Kemal Ulaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret ederek, yüz yıllık sorunlarını kısa sürede çözdüğü için teşekkür plaketi verdi. Ulaş, “Seçimlerden önce verdiğiniz sözü yerine getirdiniz. Mahallemizin makus kaderini değiştirdiniz. Sayenizde artık hiç su sorunu yaşamıyoruz. Minnettarız. Mahallemizden size kucak dolusu sevgi ve teşekkür getirdim” diye konuştu.


Muhtar Kemal Ulaş,  Başkan Türel’e 85 yaşındaki babaannesi Hanife Ulaş’ın teşekkürlerini ilettiği videoyu da izletti. Hanife ninenin, “Menderesim, bugüne kadar suyumuz yoktu, sen suyumuzu getirdin. Allah razı olsun. Çok teşekkür...