04 / 05 / 2024

antalya Batı Çevreyolu ne zaman açılacak

antalya Batı Çevreyolu ne zaman açılacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Batı Çevreyolu’nun ilk etabının 5 Haziran Cuma günü öğleden sonra hizmete gireceğini müjdeledi.

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Pandemiden beri konut fiyat artışlarında zirveden düşmeyen Muğla ve Antalya bölgeleri, 6 Şubat depreminden sonra zirveyi Trakya’ya bırakmıştı. Karadeniz gazının karaya ulaşmasıyla Batı Karadeniz zirveye yerleşti. 

Batı Akdeniz’den ihracat rekoru

Antalya, Isparta ve Burdur'u içine alan Batı Akdeniz'de yılın sekiz ayında gerçekleşen ihracat rakamı geçen senenin aynı dönemine göre % 5, 14 artış ile 1 milyar 740 milyon dolara ulaştı.

Antalya'da 10 milyon TL'ye satılık 39 gayrimenkul!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Batı Emlak Müdürlüğü Antalya'da yer alan 39 adet gayrimenkulü 10 milyon 30 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Antalya Milli Emlak'tan 11.5 milyon TL'ye satılık 47 gayrimenkul!

Antalya Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Batı Emlak Müdürlüğü, Antalya ili, Aksu ilçesi, Çalkaya Mahallesi'nde yer alan 47 gayrimenkulü 11 milyon 485 bin TL'ye satıyor...

Antalya Demre'de taş evlere Avrupalı turist ilgisi!

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Beymelek taş evler, batı Avrupalı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgeye tatile gelen turistler Beymelek taş evlerde tarih ve doğayla vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Batı Akdeniz mermerine Çin ve ABD ilgisi!

Antalya, Isparta ve Burdur'un da yer aldığı Batı Akdeniz bölgesinden maden ve metaller sektöründe geçtiğimiz yıl 500 milyon dolara yakın ihracat yapıldı.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde son durum ne?

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi hız kesmeden devam ediyor. Otogar Kavşağı altından geçen tünellerin Sakarya Bulvarı kısmında kazı destek çalışmaları tamamlanırken,Batı Gar İstasyonunun kazısı devam ediyor.

Batı Akdeniz'de konut satışları yüzde 52 arttı!

TÜİK verilerine göre; Batı Akdeniz Bölgesi'nde bulunan Antalya, Isparta ve Burdur'da ağustos ayında toplam 5 bin 755 konut satıldı.

Antalya Serbest Bölge Kavşağı açıldı! 

Batı Antalya yönüne gidecek misafirlerle Batı Antalya ilçelerinden gelen araçların şehir merkezine giriş yaptığı en önemli geçiş güzergahı olan Serbest Bölge Kavşağı, trafiğe açıldı.

Antalya'da havaalanı yapılması talebi TBMM'de!

Antalya'nın batısındaki ilçelere yakın bir mevkiye havaalanı yapılması talebi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Antalya'ya 3. havalimanı müjdesi!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Antalya'ya üçüncü bir havalimanı, Batı Antalya Havalimanını yapmak için çalışmalara başladık. Yetmiyor, mevcutlar yetmediği için üçüncüsü gerekli." dedi. 

Antalya Doğu Çevreyolu'nun 2'inci etabı tamamlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezindeki trafiği rahatlatmak amacıyla temeli atılan Antalya Doğu Çevreyolu'nda sona gelindi. 2. etabı tamamlanan projede 3. etap çalışmaları devam ediyor.

Batı Akdeniz’de sigortalı konut sayısı yüzde 50'yi bulmadı!

Birinci derece deprem bölgesindeki Batı Akdeniz’in Burdur ve Isparta illeri ile 2. derece deprem bölgesi olan Antalya’da sigortalı konut sayısı yüzde 50’yi bulmuyor.

antalya Batı Çevreyolu ne zaman açılacak Haberi

antalya Batı Çevreyolu ne zaman açılacak


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Batı Çevreyolu yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Lütfi Elvan, Batı Çevreyolu’nu 5 Haziran öğleden sonra hizmete açacaklarını söyledi. Elvan şöyle konuştu: “Batı Çevreyolu’na ilişkin 2 hafta önce incelemede bulunduk. Bugün tekrar incelemelerde bulunuyoruz. Çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. 5 Haziran Cuma günü öğleden 6 kilometrelik kısım inşallah vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Çalışmalar tamamlanmak üzere” dedi 


5 YIL KESİNTİYE UĞRADI


Batı Çevreyolu’nun Mustafa Akaydın döneminde 5 yıllık kesintiye uğradığını hatırlatan Lütfi Elvan, “Sayın Akaydın’ın onay vermemesi nedeniyle yapılamadı. Menderes Türel’in göreve gelmesiyle gerekli onay süreci tamamlandı. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe başkanlarımızın katkısıyla imarla ilgili sorun çözüldü. 6 kilometrelik kesimi öğleden sonra vatandaşlarımız kullanabilecek....